Egsoz boyama ama nasıl ?

Krom egsozuma sürekli olarak botumun değmesi ve bir şeylerin yapışmasından fena halde daral geldiği için siyah a boyatmaya karar verdim. Ancak bu nasıl yapılır bilmiyorum. Bir fikir alayım dedim sizlere. Susturucu dahil boyatmayı planlıyorum. Bu işin bir püf noktası var mıdır ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence o nikelajlara kıyma. Hem nikelaj yerine boya olunca bir şeyler yapışmayacak mı? Belki nikelaj kadar dikkat çekmese de siyahta da belli olur. Ama illa boyayacam diyorsan nikelajı kazıman gerekir. Sanıyorum bunun farkındasın ve onu sordun ama tek bilgim, tekrar nikelaj kaplama yaparken eski nikelajı asit havuzunda çözdükleri.

Haklısın da abicim, boy uzun. Yavaş manevralarda botun topuğu illa değiyor o sıcak egsoz a. Direkt leke. Hoppa çıkarmaya uğraş. İflahım gevredi yahu krom parlatmaktan. Kumlama vs ile o nikelaj çıkar sonra da mat fırın boya yaptırırım diye düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemedim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haklısın da abicim, boy uzun. Yavaş manevralarda botun topuğu illa değiyor o sıcak egsoz a. Direkt leke. Hoppa çıkarmaya uğraş. İflahım gevredi yahu krom parlatmaktan. Kumlama vs ile o nikelaj çıkar sonra da mat fırın boya yaptırırım diye düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemedim

Topuğun değdiği yere koruma gibi bir şey yaptırılabilir sanıyorum. Egzozla arasında bir kaç cm boşluk kalacak şekilde monte edilmiş bir nikelaj görünümlü bir parça hem işlevsel olur hem görüntüyü bozmaz. En azından siyah egzozdan iyi durur. Yapılabilecek bir şey gibi duruyor.

Topuğun değdiği yere koruma gibi bir şey yaptırılabilir sanıyorum. Egzozla arasında bir kaç cm boşluk kalacak şekilde monte edilmiş bir nikelaj görünümlü bir parça hem işlevsel olur hem görüntüyü bozmaz. En azından siyah egzozdan iyi durur. Yapılabilecek bir şey gibi duruyor.

Bunu bir araştırayım iyi fikir

Üstad bence o regale krom yakışır. Siyah emanet gibi durur. Bence botunun değdiği yerlere ybr deki gibi estetik bir koruma sacı yaptırman daha estetik olur

Isıya dayanıklı yanmaz bir boya alabilirsin. Ben egzoz borusunu boyamıştım. Ama siyah egzozun regalde kötü duracağını düşünüyorum. Ancak farklı bir bakış açısı getireyim. Sürekli ayakların yada artçının ayakları değiyorsa bir koruma sacı ile egzozun değen bölgesine onu sabitlersin. Bu cbf150 lerde olan koruma sacından bahsediyorum. Gerçi yine öyle birşey chopper'a yakışır mı tartışılır. Ama sorun sürekli birşeylerin egzoza deyip yanması ve iz bırakması ise boyatmak çözüm olmayacaktır. Yine tekrarlanacaktır bu.

yakışırmı yakışmazmı ama tavsiyemi söyliyim ben. 3 kere egzozu boyadım, ilk olarak boyanın tutunmasını engelleyici birşey varsa zımpara yada benzeri bi metodla kaldırman gerekir. Sonra ise 2 kat vurmanda fayda var, ısıya dayanıklı boyaların üzerine ince bir kat vurun der ama yalan, damla oluşmayacak (yani abartmayacak) kadar boya, kuruduktan sonra bir daha boya. sonra güle güle kullan:)
birde boyadıktan hemen sonra sıcağa maruz bırakmak daha uzun ömürlü yapıyomuş boyayı ama ne kadar doğrudur bilemedim, öyle bişey yapma şansım olmadı ama yakında onuda denicem. motoru bir süre kullanıp egzozu iyice ısındırıcam ve boyayı sürücem hemen üstüne, bakalım ne olucak

Bunu bir araştırayım iyi fikir

başka bir başlıkta okadar Triumph konuştuk street triple oem egzozlara bir bak bahsi geçen şekilde korumalı bizim egzozlar..

img4191v.jpg

img4223t.jpg

img4228w.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar