Egonu kontrol edebilir misin?

Güç insanoğlunun en çok hoşlandığı duygulardan biridir.

Gücün karşılığı hayatımızın her alanında var hemen hemen.Karşımıza bazen para bazen iş bazen eş bazen araba ve bizim gibiler içinde motosiklet olarak çıkar.
Bulunan güce hükmetme duygusu içgüdüsel bir duygudur ancak kontrolsüz güç başımızın da sıkça derde girmesini sağlar.

Motosiklet denilen bu "şeytan icadı" bi şekilde yaşımız kaç olursa olsun ruhumuzun hep zinde hep genç kalmasını sağlıyor.Hatta üzerine bindiğimizde sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi bir duyguya kapılıyoruz.Hah iştee Ego'muzda tam bu duygu seli içersinde yükselmeye başlıyor kanısndayım.

Eskiden tın tın gidilen yollar,daha hızlı girilen virajlara,kırmızı çizginin zorlanıldığı devirlere,140-160 a çıkılan hızlara dönüşüyor.Yanımızdan geçen motosikletlere yetişme fikri belirmeye başlıyor içimizde.Kısacası üzerinde durduğumuz makinanın gücü arttıkça bizimde egomuz artıyor.

Halbuki bu orantı ters olmalı.Yani içimize sindirmeliyiz arkadaşlar.Altımızda bulunan motorumuzun beygir gücü kaç olursa olsun bunu kimseye kanıtlamak veya çevreye göstermek zorunda değliz.Onun içindirki ilk tercihimizi yüksek cc li motosikletlerden kullanmak hatalıdır deniyor.

Özellikle 20 li yaşlardaki arkadaşların bunu dikkate almasını istiyorum ki uzun süre sağlıklı şekilde yollarda birlikte motosiklet sürebilelim.

Kontrolsüz güç güç değildir:)

Son düzenleme:
yazın çook güzel ve dogru olmus:mrgreen: kesınlıkle katılıyorum ..:cat:

Teşekkürler Kirke umarım doğru yerlere ulaşır...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanırım bunu 650cc motosikletlerden hangisini tercih edip baslıyım diyen arkadaslar okumalı

iyi özetlemişsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yazıya katılıyorum.
Yalnızca bir kısmına katılmıyorum. "Kontrolsüz güç güç değildir" kısmına. :) Kontrolsüz güç güçtür. Ama kontrolsüzdür ;)

Merhaba ben 17 yaşındayım ama şunu söyleim zaten sokaklar dar motor gücü konuşmuyor burda şöför konuşuyor...

Ama biri bi hareket çizerse dayanamam :S

Merhaba ben 17 yaşındayım ama şunu söyleim zaten sokaklar dar motor gücü konuşmuyor burda şöför konuşuyor...

Senin bu yazıdan sonra çıkardığın anafikir buysa daha işimiz var kardeşim...

Ego nu kontrol edebilir misin?

Şurda ki "nu" ya takıldım ben yaaa, biri birleştirsin... :mrgreen:

Rots, kısaca yazmışsın ama uzun uzun düşünelim..

Uzun yıllar bu şeytan icadını kullanmak istiyorsak, şeytana uymamak lazım. Her zaman kontrollü olmakta fayda var, yaşımız kaç olursa olsun...

konu hakkında fikrinide söyleseydin arada tam süper olacaktı ...bayan sürücülerimizin egoyla ilgili bir sorunu yok sanırım.

Bence insanın karakteriyle ilgili bir şey sanırım...
Yani ne biliyim anladınız siz onu ...

konu hakkında fikrinide söyleseydin arada tam süper olacaktı ...bayan sürücülerimizin egoyla ilgili bir sorunu yok sanırım.

Hayır yok, bayan olarak genelleme yapmayalım ama, karşında iradesi çelik kadar güçlü bi hatun duruyor.. :cherry: :bounce:

Bu arada bayan demek yerine, kadın,hatun vs kullan :) Kızma ama takıntılıyım, iradeliyiz ama takıntılıyız ne yapalım....:queen: :queen: :queen:

Tuncer; teşekkür kanka :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar