Eğitmen olmanın dayanılmaz hafifliği

Bunların en şenlikli tarafı birbirlerinide adam yerine koymazlar 😂

Hadi biz cahiliz tonla para harcayıp biryerlerden sertifikalar alamadık (o parayı ve zamanı şahsen benzine , rakıya , hatuna gömmeyi tercih ettim-ediyorum 😈

birbirlerini niye beğenmezler anlamam hepiniz aynı yerden sertifika almışsınız işte 🤣

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Hadi biz cahiliz tonla para harcayıp biryerlerden sertifikalar alamadık (o parayı ve zamanı şahsen benzine , rakıya , hatuna gömmeyi tercih ettim-ediyorum 😈

birbirlerini niye beğenmezler anlamam hepiniz aynı yerden sertifika almışsınız işte 🤣

:d

Okan hoca mesela zafer i sevmiyor... daha once kendisine "allahın TRT spikeri...." dediğini hatırlıyorum.
dgasdgsf

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
İşin şöyle bir yanıda var, bir çok kişi beni teknik konular ve tamirat işleri ile tanırlar ben çocukluğumdan beri mekanik işler ile uğraşır arızalar gideririm bu işleri 10 sene civarı yaparım. Sayısız arıza giderdim ve banada kimse gelip "senin yapacağın işi seveyim, içine ettin" diyen olmadı. Haliyle bu bilgileri para ve teşekkür dahi beklemeden bütün bilgileri eksiksiz paylaşmaya çalışırım, bu tecrübe ve bilgi ile kendime bir atölye açmış ve işletiyor olsam bile aynı şekil bilgi paylaşmaya devam ederdim.

Buradaki teknik konuların paylaşımı insanın aslında kendine birer reklamıdır.
İzmir'de değilsen sorun yok zira o benim planım :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
45 yaşından sonra r1250gs alıp her tarafını çanta ve sarı sis farlarıyla donatsam ben de eğitmen olabilir miyim hocam,her hafta sonu şileye gidip gözleme yiyeceğime and içerim:cry:

olursun,
ama en büyük rakibini söylüyorum, "Fatih.met moto akademi"

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
yok, onu Trakya'ya transfer edicez. Köfte, rakı, bira ile kandıramadım, gelse burada bir gezinse etrafa bakınsa belki ikna olur. 🤣
Bekar olsam taşınacağım yer Kırklareli direk. Anne tarafı oradan zaten. Hatta ilk kez kaldığım gün aradım bizimkileri, "ya neden buraya taşınmamışız biz eskiden maddi durumumuz yetecekken" diye.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Reklam kokan hareketler bunlar...

Madem bu kadar tecrübeye sahipsiniz , millet burda küpünü doldururken neden oralarda parçalıyorsunuz kendinizi ?..

Allahın TRT sinin sipikeri bile popülerlikte tavan yapmış harcatmayın kendinizi...

Dönün memlekete.. Gerçi standartlarımız çok düşük, bu forumdakilerden pek ekmek çıkmaz.... :)

Ama isim yaparsınız bak.. Zaten amacınız da o değil mi ?..
Saygılarımla...

Motosiklet ile ilgili forumlarda sıkça rastladığım konulardan birisi .

Eğitmenler çok para düşkünü , parasız hiçbir şey yapmıyorlar vb gibi eğitmenleri suçlayan cümleler.

Neden eğitmenler bu gibi forumlara girip karşılıksız bilgi paylaşmıyorlar çerçevesinde pek çok yorum.

Ben size anlatayım

Eğitmensiniz. Yıllarınızı motosiklet üzerinde geçirmiş daha sonrasında emek ve para harcayarak bir çok kurumdan ve farklı ülkelerde eğitmenlik eğitimi almış ve akredite olarak mesleğe başlamışsınız.

15 sene ve binlerce eğitilmiş öğrenci sonrasında geride tek bir tane bile memnuniyetsiz öğrenci bırakmadan mesleğinizde ilerlemiş , hatta bu konularda oldukça yüksek standartlara sahip Avrupa ülkelerinde 5 yıldan fazladır eğitim vermektesiniz ve yine tek bir memnuniyetsiz öğrenciniz yok.

Bu bilgi , tecrübe ile gelip bir motosiklet forumunda bilgi paylaşmayı , motosiklet kullananları karşılıksız olarak bilgilendirmeyi hedeflemişsiniz.

Sonuç

Motosiklet hakkında hiçbir bilimsel eğitimi olmayan . Tamamen kendi tecrübelerine ve youtube fenomenlerinin sorgulanmamış anlatımı güzel ama bilimsel tarafı boş olan bilgileri ile sizi çürütmeye , sorgulamaya hatta aşağılamaya çalışıp , bununla forum içerisinde saygınlık kazandığını düşünen tiplerle muhatap olursunuz.

Sizce aklı başında bir eğitmen bu koşullar altında bu forumda bilgi paylaşmaya devam eder mi ?

Şanslısınız

Benim aklım çok başımda değil . Sanırım çok soğuklarda uzun süre motosiklet kullanmış olduğum için hafif bir üşütüklük var ve bilgi paylaşmaya devam ediyorum.

Umarım arka planda sessiz kalıp beni sadece mesaj beğenileri ile destekleyen genç kardeşlerime bir faydam olabiliyordur.

Sevgilerimle
Üstad ülkemizde henüz bu anlamında bir kültür tam oluşamadı ama oluşmaya başladı. "Avrupalı ünlü bir gitar sanatçısı resital sonrası bir davete katılır. Davettekiler ısrarla gitar çalmasını isterler ama o kesinlikle çalmaz. Yakın bir arkadaşı sorar ; yav bu kadar ısrar var kısa da olsa bir parça çalamazmısın diye ? Cevap: Benim mesleğim ve para kazandığım iş dalı bu bedelini öderler ise çalarım çünkü bu mesleğe hayatımı verdim !!!!"demiş.
Kısaca işin özü budur arkadaşlar. Bedava bir şey yok ama fikir vermek kısaca bir şeyleri izah etmek bizim kültürümüz gereğidir.
Aklı başında olan bir eğitmen ki olmak zorunda zaten , her yerde aklı başında davranırsa zaten sıkıntı oluşmayacağı kanaatindeyim. Sizin yazdıklarınızı takdir ediyorum ama eleştiri doğal bir şeydir. İstanbula geldiğinizde görüşme üzere diyelim....

Motosikleti
1190 ADV

Eğitim verilen her öğrenci potansiyel bir yeni eğitmen de o yüzden. Berber dükkanının olduğunu düşün, gelen müşterinin saçını kesiyorsun ama nasıl saç kesileceğini de öğretiyorsun. 2 gün sonra bi bakmışsın, senin müşteri karşına dükkan açmış. O düzgün saç kesemez desen öğreten sensin. Bu işin bir üniversitesi birşey de yok. Elinde bi sertifika var sende başka bir berber dükkanından almışsın onu. O yüzden birbirileri ile de geçinemezler :) Geriye son bir çare kalıyor işte, forumlarda falan atıp tutacan... 3milyor tane rakip şey öğrenci imal ettim falan diyecen.

Üstad Türkiye'de "germany bike-superbike education academy -driving school ( almancada yazarsın )" adıyla okul aç ama cidden sağlam bir kadro ve eğitim müfredatıyla sunum ve eğitim verin , full öğrenci toplarsınız. Alman eğitim sistemi çok ciddi ve zordur .

Motosikleti
Ns200 15"
yok, onu Trakya'ya transfer edicez. Köfte, rakı, bira ile kandıramadım, gelse burada bir gezinse etrafa bakınsa belki ikna olur. 🤣
Anneme destek olmak gibi bir işim olmasa ne Bursa'da nede evde 1 dakika dururum.
Ailenin teselli edeni ve her türlü işi halledeni olunca bırakmak zor.

Hedefim 3d ve oyun sektörü, onu da sürekli kendimi geliştirebildiğim ve yeni şeyler ürettiğim için tercih ediyorum bir de en büyük benim motive eden şey remote çalışma imkanı olması, eğer bunu başaramazsam veya işler yolunda gitmezse yüksek ihtimalle otomobil ve motosiklet üzerine bir tadilat tamirat dükkanı açabilirim.

F54

çok iyi eğitmen olabilirsinz birçok öğrencide yetiştirmişiniz diyelim ama burada sizin değerinizi bilemiyoruz!!
yani birçok şeyi öğrenirken sertifika alırken bu eğitimler size değersiz hissetirildiğiniz yerde durmamanız gerektiğini öğretememiş demek ki yaşımız kaç olur olsun öğrenecek daha çok şey var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar