Kendimi en arkadaki sürücünün yerine koyduğumda davranış şeklim onun gibi olmaz diye düşündüm.
Benzer pozisyonlar yolculuklarım esnasında çok sık karşılaştığım durumlar.
İlla bir grup sürüşü olması da gerekmez.
Önde yol alan motosikletleri hiç tanımıyor da olabiliriz.
Hatta hemen her yolculuğumda bir kaç kez böyle durumlarla karşılaşıyorum.
Bu nedenle
"arkada ben olsaydım" diye söze başladım çünkü belki yüzlerce kez arkada oldum.
Tabi aynı şekilde ortada,önde de oldum.
Bir sollama yapılıyor.
Böyle durumlarda yolda bir tehlike yoksa ben önümdekilerin sağ şeride girmelerini beklerim.
Onlar şeride girmeden asla hızımı arttırmam.
Bazen beni çok yavaşlattıkları olmuştur.
Böyle zamanlarda sabırla bekler eğer sol şeridi işgal etmekte ısrar ediyorlar ve benim geçmem gerekiyorsa daha sola geçer, sollarından geçer giderim.
Şimdiye kadar hep böyle yaptım.
Grup sürüşlerinde de artçı motosiklet bu tür bölünmüş yollarda herkes sağ şeride girinceye kadar bekleyerek grubun emniyetini sağlar.
Gidiş geliş yollar hariç!
Eğer ortadaki motosikletli ben olsaydım ki daha önce yazdığım gibi yüzlerce kez oldum.
Önümdekinin sağ şeride geçmesini bekler sonra arkamı kontrol ederek şeride girerdim.
Bazen arkanızdan hızlı bir araç gelip sizi sağ şeride geçmeye zorlar.
Böyle durumlarda da arkayı kontrol eder şeride girerim ama asla hızımı arttırmam.
Şimdi gelelim en öndeki motosiklete.
Sağ şeride ilk geçmesi gereken oydu.
Sollama bitmiş neden sağ şeride geçmiyor?
Eğer sollama biter bitmez sağ şeride geçmiş olsaydı diğerleri de onu takip edecek ya da sollayacaklar ve bu kaza yaşanmamış olacaktı.
Öndekinin durumunun şöyle bir istisnası var.
Kesinlikle doğru değil ama ben de çokça yapıyorum.
Bazen önümdeki aracı solladıktan sonra sağ boş olmasına rağmen ileride kısa bir süre sonra yakalayacağım bir başka aracın gittiğini görüyor ve soldan devam ediyorum.
Şimdi kim sağa geçecek,sonra tekrar sol yapacak gibi salakça düşüncelere kaptırıyorum.
Hatta trafik fazlaysa bu sağa sola geçme işi daha sıkıntılı oluyor.
Bu nedenle gerekirse hızı arttırıp soldan devam ediyorum.
Öndeki arkadaş böyle bir karar vermiş ama arkadakiler ona uymamış olabilir.
Velhasıl yanlışlar zinciri diyebileceğim ders olarak gösterilebilecek şahane bir video olmuş.
Barkın'a bir kez daha teşekkür borçluyuz.
Adam hastanelik olurken bile motosiklet alemine faydalı oluyor.
Ben geçmiş olsun dileklerimi ilettim kendisine ama buradan da tekrar geçmiş olsun diyelim.:cat: