Hala fikir tartismasi yaptigimiz zannediliyor ve insanlarin fikrine saygi göstermekten bahsediliyor.

Ne yani simdi kalkip biri sokakta gördügümüz yaslilari tekmeleyelim, çocuklara da tokat atalim eglenceli bir gün geçirmek için bu sart derse, bu fikre saygi mi gösterecegiz?
Yani evet saygi gösterilmesi gereken bir fikir tartismasi yaparsiniz, o zaman hak veririz ama bizim burada yaptigimiz sey bir fikir tartismasi degil.
Degil çünkü motosiklet sürücülerinin egitim almasi mevzusu bir fikir degil gerekliliktir.
Evet bu gereklilik de bir fikirdir ama bizim fikrimiz degil.
Yani biz motoiklet sürücüleri egitim alsin dedigimizde kendi fikrimizi söylemis olmuyoruz ki kalkip ben hakliyim diye savunalim.
Yillar içerisinde yasanan olaylar, kazalar, ölümler, yaralanmalar böyle bir gerekliligi ortaya çikarmis ve bu konuda çalismalar yapilmis, egitim sistemleri ve kurumlar ortaya çikmis.
Yani bu benim icat ettigim bir sey degil.
Dünyanin genelinde kabul görmüs bir olgu.
Üstelik forumumuz üyeleri arasinda da kabul görmüs ki buraya yazan çogunluk ayni fikirde.
Simdi durum böyleyken sanki yeni bir fikir bulmus da toplumda genel kabul görmesi için çaba harcayan, toplum beni anlamiyor yahu! seklinde sitem eden adam durumuna düsmenin bir anlami var mi?
Egitimin ne zarari var?
Efendim para kaybettiriyor.
O zaman kask da alma.
Koruyucu kiyafetler de alma
Bunlarin hepsi para kaybettiriyor.
Ama alana da karisma.
Sana ne elin parasindan?