Arkadaşlar ben babama sadece bana ait,istediğim bi motoru aldırmak için 5 yıl bekledim.Zaten ben doğduğumdan beri bizde mobylette vardı,benmde ona biniyordum.Ama zevkime hitap etmiyordu.Ben hep Honda Kinetic istemiştim.Çünkü bundan 4-5 sene önce çin malları yoktu ve aynı zamanda bu kadar ucuza scooter da yoktu.O zamnlar en ideal ve ucuz scooter kinetic'ti benim için.(Ucuz derken 4 sene önce falan bi kinetic 2 milyar bide ikinci eli yani)Ama olmadı alamadık.Çünkü düşünsenize siz babasınız daha 11-12 yaşındaki çocuğa motor alacaksınız.Oda haklı almadı.Bende bu süreçte mobylette kullandım.Ve acemiliğimi attım üstümden.Ve sonunda 2005 temmuzunda bana ait ilk motorumu aldım. Artık babamın güvenini kazanmıştım.Ama nasıl kazanmıştım?Size doğruyu söylüyorum şu mobylette'i kullandığım dönemde hiç hız yapmadım hala da yapmıyorum.Gerçekten çok dikkatli ve kurallara uygun kullanıyorum.(Tek çiğnediğim kural ehliyetsiz motor kullanmam.)Benim arkadaşlarımda motor almak istiyor.Durumları benden de müsait aslında motor almak için maddi anlamda.Fakat manevi anlamda hiç de değil.Çünkü onlar benden motorumu binmek için istediklarinde,daha ilk sürüşleri yada acemilik dönemleri olmasına rağmen ,hemen hız yapmayı düşünüyolar ve tabi benim motumda 50 cclik olunca hız yapamıyolar ve bana gelip " abi ne biçim motorun var 50'yi geçmiyo " diyolar.Sonra onlara aileleri motor almayınca dövünüyolar, kızıyorlar.Kızmanın hiç bir anlamı yok.Sen onlara sana güvenmeleri için neden gösteremiyorsan daha çok beklersin motor almayı!
(NOT:Bu yazdığım daha bağımsız olmamış motoru aileleri yardımıyla alabilenler için geçerli.)