Syroot emin ol ilgilenecegim.
Ben de merak ettim çünkü.
Fakat isim yerime birini birakip çikilabilecek bir is degil.
Bu nedenle is yerinden izin alip çikabilmem zor oluyor ama imkansiz degil.
Yarin olmaz öbür gün olur ama bu hafta mutlaka bakacagim.
Ben isin mekanik kismina vakifim evet ama elektronik deyince benim kafa basmiyor.
Diger arkadaslarin yorumlarina bakiyorum,
kimi hava yetersiz diyor.
Tamam ama gazi birden açinca yeten hava,
yavas yavas açinca neden yetmiyor.
Ayni sey benzin yetersiz varsayimi için de geçerli.
Yani gazi hizli açinca benzin yetiyor da,
yavas yavas açinca neden kafa karisiyor anlamadim.
Beyinle ilgili problem olabilir diyenler haksiz degil.
Yeni beyin almissin ama o beyin orjinal egzoza göre ayarli, baska bir egzoza göre kendini ayarlayamadigi için sorunlu çalisiyor olabilir ve bu durumda ps ya bazaz destegi gerekebilir, bilemiyorum.
Ama daha önce yapmadigi problemi yapmasi enteresan!!!!
Motosikletin egzoz bile tikali olabilir yani bir sürü ihtimal var.
Kisacasi mesleki olarak senin sorunun cevabini çatlayacak derecede merak ediyorum.
Mutlaka çözeriz ama nasil çözeriz bilemiyorum.
Ben olsam ilk olarak gaz telini değiştirirdim, içerdeki tek bir kopuk tel böyle sünmelere neden olabiliyor. (Ama öyle olsaydı kırmızı uyarı ışığı yanmazdı) Pulsing coil sensor yazısında çok güzel açıklamış, tamamen bahsettiğin olay gibi gözüküyor. Sensör, manyetik özelliğini yitirdiği için belli bir devirde (8.000 yazmış) gerekli bilgiyi beyine yollayamıyor ve dolayısıyla ateşleyici kesiyor. Gücünün yettiği yere gelince tekrar ateşleme yapıyor ve bu süreç tekrarlıyor. Mutlaka değiştirilip denenmeli bence... Cihaz arızayı yakalayamamış olabilir. Ayrıca zamanla manyetik özelliğini yitirdiğinden bahsediyor. Çeviri de güzel olmuş bu arada...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------
Arkadaşım, orjinal foruma baktım da son mesajda şöyle diyor: "It's been a while, but the bike still had the problem with shutting down at 8000 rpm; I've just been dealing with it. Ultimately, the problem was the side stand switch that went bad. Jumping the wires and bypassing the switch cleared the problem and it has never come back." "Bir süre oldu, fakat motor hala 8000 devirde kapanmaya devam ediyor. En sonunda üstesinden gelmeyi başardım. Sonuçta, problem bozulan yan ayak switchi imiş. Kablolarını by-pass yaptım ve switchi devre dışı bıraktım. Sorun çözüldü ve hiç tekrarlamadı." Umarım yardımcı olur...
Benimde uyumadan önce gözümün önüne gelmeye başladı şu mesele. Bugün birçok kere düşündüm. Belki yüzlerce kombinasyon kurdum kafamda .
Bu işler motorun dumanının kokusunu almadan olmuyor fakat aklıma mantıklı gelen tek şey.
Beyinin başvurduğu ve özellikle devir kesiciyi tetikleyen sensörlerden birisinde bir arıza yada zamanla kalibrasyonunda sapma olmuş olabileceği.
Tüm okuyucu , selenoid sensöz vb parçaların servis kitabında gösterilen protokolle testini yapmanız lazım. Hatta orada çıkan sonuçlara bile güvenilmeyebilir. Bazı parçalar testte normal görünür ama gerekli şartlar bir araya geldiğinde arıza verebilir.
Bence devir kesici ile ilgili parçaları değiştirerek denemek pratik olabilir.
Kendi motorum olsa ancak bu kadar kafaya takardım emin ol. İnşallah düzelir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:56 ----------
Bu arada aklıma birşey geldi alakasız ama yazmak istedim.
Audi A6 ile yokuş yerlerde aynı bu sorunu yaşıyordum bir aralar. araç 2500 devirde takılıyordu. Sadece yokuş yukarı çıkışlarda. Sorun yağ seviyesinin azalması ve yokuşta yağ seviye ensörünün yağ yok görüp motorun yüksek devir yapmasını engellemesinden kaynaklandığıydı mesele. 40 bin km de yağ yakan bir A 6 yaniHemde öyle böyle değil. Yağla gidiyor namıssız.
arkadaşım merhaba videonu izledim.2005 model 1000rr ım vardı gösterge üzerindeki düğmelerden maksimum devir ayarlanabiliyordu.Yani 5000rpm den 11500rpm e kadar istediğim devirde sınırlayabiliyordum.Acaba senin motorda da böyle bir ayarlama sistemi mi var.
Enjeksiyon bütün sensörleriyle değişmedi ayrıca enjeksiyonda benim onay verdiğim sağlam duran birşeye benzemiyordu , zira motoru saçma sapan çalıştırmıştı önceden.O yüzden benim yeni sipariş ettiğim enjeksiyon sistemi set olarak geliyor tps sensörleri , gaz kolu mekanizmaları , yakıt hortumu beraber geliyor.Bunu denersek kesin enjeksiyon olayında sonuca varabiliriz.Öbür türlü emin değilim enjeksiyondan dediğim gibi.Şu ateşleme zamanlamasını ayarlayan Crankshaft Sensorün üzerine düşücem ondan sonrada enjeksiyon sisteminin.Buradaki tüm yorumları okudum arkadaşın bizzat yaptıkları ve yurtdışı forumlarını inceledim,mekanik bilgim hiç olmamasına rağmen düz mantık bence sorun tamamen enjeksiyon sistemi ile beyin arasındaki iletişim noktalarında,çünkü beyin değişmiş,enjeksiyon parçaları değişmiş fakat sonuç alınamamış o halde bunların arasında iletişim kuran birimlerde sıkıntı olma ihtimali yüksek. soru
Bu sorun mt'ye mal oldu çözüme ulaştırmak bir vazife artık![]()
Parça bol olsa değiştirir denerdin çok kolay çözülürdü. Bu sensörün temizlemeyle düzeleceğine inanmıyorum, çünkü zamanla manyetik özelliğini yitirdiğini söylüyor. Bu parça da beyine ateşleme zamanı ile ilgili gerekli bilgileri yolladığına göre, buradaki bir yıpranma ateşlemenin takılmasına, beyinin karışmasına neden oluyor. (Pulsing coil sensor: Ateşleme bobini sensörü) İkisinin aynı sensör olduğundan emin misin? Ne çok sensör varmış...Kolay gelsin...
Arkadaşlar benzer sorunları yaşan kişilerin paylaştığı vidyoları ekliyorum. ustalar vidyoları ve yapılan yorumları değerlendirebilirler.
motosiklet kullanıcıları;
http://www.youtube.com/watch?v=wy9RACJTfss
http://www.youtube.com/watch?v=padmFT56ds0
http://www.youtube.com/watch?v=nrglGmoOIx0
http://www.youtube.com/watch?v=IXxJyBXQkTw
http://www.youtube.com/watch?v=rYqX1QA4xMc
otomobil kullanıcıları;
http://www.youtube.com/watch?v=C7eE01Resjk
http://www.youtube.com/watch?v=K7aCR0SGw90
http://www.youtube.com/watch?v=PlXdtP80tcE
Subaplara bakıldı ve tekrar ayarlandı , 2 defa yapıldı esasen bu işlem bunu söylemeyi unuttum bir problem yok subaplarda.Sana bir soru sormak istiyorum....
Hiç sübap ayarı yapıldımı motoruna ?.....
sysroot biz biraz izleyici tadında yorumlar yaptığımız için kusura bakma, tabii ki iyi araştırmış ve uğraşmışsın, hani fikir verebilir miyim diye yorum yapıyorum şahsen...Yan ayak sensöründe titreşime bağlı olarak bir kapanma ve bir açılma oluyorsa, (bu saliselik olay) daha motor stop edemeden tekrar ateşliyordur. Ve neticede ne stop ediyor ne de devir alıyor motor. Zaten devre dışı bırakmışsın... Crank shaft sensor ile ilgili ne demek istemiş ben tam anlayamadım şahsen, bu amerikan ingilizcesi hakkaten bir acaip, "take out" ne manada kullanmış çıkaramadım ama anladığım kadarıyla: "Eski bobinlerimin sensörü bozup bozmadığını merak ediyorum, 1. ve 4. bobinden hata aldık, fakat onlar değiştikten sonra da aynı şey oldu. Böylelikle, düşündüm ki, eski bobinler sensörü bozdu ve yeni bobinlerde de yanlış okumaya neden oldu" ??? Heralde böyle birşeyler..
Bu sensör değişirse sorun çözülecek bence...
Ben maalesef bugun cikamiyorum cunku patronlar ise gelmedi.
Yarin hepsini kovucam.![]()
Deponun içerisindeki benzin deliğinin bir kısmını yabancı bir cisim tıkıyor olabilirmi acaba.
bu motor hiç kocaeliye geldi mi? ne renk mavi mi? snki hatırlıyorum mavi renk buna benzer sorunu olan bi kawasaki dolanıyordu milletin altında.Dün biraz araştırdım ve kulağıma buna benzer bi motorun gölcükte X bir ustaya geldiğini ama çözemediklerini duydum.
Bu arada o devirlerde genelde exup açıyor ss ler ama senin motorda exup yokmuş,hani onla ilgili sıkıntı dicem ama değilmiş. R1 lerde exup ı iptal edince exup motorunu üzerinde bırakıyorlardı tamamen sökünce sıkıntı yapıyor diye.
Eksik olmayın üstad :mrgreen: Bütün arkadaşlar sağolsun çok yol katettik Allah'ın izniyle çözülecek birgün :cherry:O değil de başka bir 636 da problem olsa direk sana yönlendireceğiz artık forum olarak![]()
Bugün kawasaki bayine gittim.
Teknisyenleri yoktu, beklemeye de vaktim yoktu.
Ama güzel makinalar vardi.
Bakalim yarin ola hayrola.
Hocam ben de kaç gündür merak ediyordum konuyu vakit buldukça okumaya çalışıyorum.Belki faydalı olur diye babama sordum.Bu işlerden anlar.Belki bir faydası dokunur yazayım.
Ateşleme, elektrik, yüksek voltaj, beyin bölümlerinde rutubet oluşmuşsa elektrik kaçağına sebep olabilir elektrik atlamasına sebep olup tekleme neden olabilir.
Bir de egsoz da bir sensör varmış. Arabalar da ismi lambda olarak geçiyor. O sensörü kontrol ettiniz mi ondan da olabilir dedi.
En iyi yöntem sağlam aynı modelle yan yana getirerek şüpheli parçaları sırayla denemek söke taka söke taka.Eğer bir yakınınızda filan varsa.Son olarak ta bu tavsiyeyi verdi :cat: Zamanın da kendi yaptığı bir yöntemmişSenin sorununu anlatınca o da anlattı birkaç anısını. Böyle karışık arızalarda bazı sağlam yedek parçaları yanında bulundururmuş deneme yanılma yöntemiyle sorunu halledermiş.Yoksa hakkaten çok para gider zaten harcamışsınız baya. İnşallah faydalı olur :cat: Bu arada takip etmemiş olabilirim yazdıklarım söylendiyse kusura bakmayın