eeeyyyyy chopper kullanıcıları sorum size

V tipinde gram titreşim yok.
yahu günde 40 km net yapıyorum.
tireşim yok yok yooooooook.

v tipi çinlilerdede titreşim yok bisan roadstar cmx ler falan keeway shadow..

chopper cruiser farkına gelince ben 20 yıllık motorcuyum ben hala farkını anlayamadım sen anlamışsan ne mutlu sana.

eğer chopper kişiye özel üretim falansa custom nedir neyse dd nin teorisine göre oda bir markanın özel üretimi falan ama gerçek hayatta bu böyle değil..

klasik motorlara insanlar chopper diyor özel yapılmış şahsın kendine yapdığı özel tasarım eşi benzeri olmayan motorlara custom diyorlar..

ben amerikada motorcuların cafesine gittik epey muhabbet oldu kapıda dolu chopper/cruiser vardı bir allahın kulundan cruiser lafı duymadım her kez benim chopper şöyle chopper böyle her kez chopper diyordu.. zaten firmaların isimleri bile sonu choppers ile bitiyor orange country choppers lukes choppers

v tipi çinlilerdede titreşim yok bisan roadstar cmx ler falan keeway shadow..

chopper cruiser farkına gelince ben 20 yıllık motorcuyum ben hala farkını anlayamadım sen anlamışsan ne mutlu sana.

eğer chopper kişiye özel üretim falansa custom nedir neyse dd nin teorisine göre oda bir markanın özel üretimi falan ama gerçek hayatta bu böyle değil..

klasik motorlara insanlar chopper diyor özel yapılmış şahsın kendine yapdığı özel tasarım eşi benzeri olmayan motorlara custom diyorlar..

ben amerikada motorcuların cafesine gittik epey muhabbet oldu kapıda dolu chopper/cruiser vardı bir allahın kulundan cruiser lafı duymadım her kez benim chopper şöyle chopper böyle her kez chopper diyordu.. zaten firmaların isimleri bile sonu choppers ile bitiyor orange country choppers lukes choppers

Tamam işte o Chopperlar özel üretim motosikletler. Cruiser motosikletler seri üretim motosikletler. Custom ise seri motosikletlerden yeniden dizayn edilmiş motosikletler.

demek istediğim şu milletin diline bazı şeyler yapışmış bunun amerikası türkiyesi yok klasik motora millet chopper diyor.
resmi veriler üstündeki terimsel tarifleri pek ipleyende yok anlayanda yok. choppera klasik diyor özel yapımlara custom..
cruiser daha çok spor klasik karşımı motorları çağrışdırıyor gv650 gibi insanlarda bunun nedeni benim tahminim cruiser teriminin araba sektöründede çok kullanılması insanların kafası bundan karışıyor..

40 yıllık çapır işte yaw..takmayın yok oydu buydu...

velakin, motorun V olması, titreşiminin daha az yada fazla olmasının belirleyici unsuru değildir.

tek piston motor, 2 veya daha fazla pistonlu motorlardan daha fazla titreşir.

2 veya daha fazla pistonlu motorlar arasında, titreşimi belirleyici unsurlardan birisi piston sayısı değildir.

titreşim, motor üretimindeki mekanik başarı, birbiri ile sürtünerek hareket eden parçaların tasarımı, ve en önemlisi

motor gücü, pistonların ebatları ve krankın tasarımı ile alakalıdır. bunların hepsi birden iyi tasarlanmazsa motor titreşimden kendini bile dağıtabilir.

mesela, dandik markalar titreşimi azaltmak için motorun krankına 5 kilolun bir dişli bağlar. böylece dişli, ağırlığı sebebi ile, pistonun ani patlamalarından gelen gücü soğurup titreşimi zayıflatır.

baba markalar, birden fazla piston arasındaki patlama süresi ve o sırada krank kolunun itiş yönü gibi karman çorman zilyon tane hesap kitapla, pistonun patlamalarından kaynaklanan enerji fırlamalarını farklı yönlere sürekli dağıtıp titreşimi dengeler.

titreşimin dengeli olması bakımından en verimli ve basit tasarıma sahip motor tipi 90 derece V motorlardır.

V motorların piston açıları ve tasarımına bağlı titreşimini anlatan görseller :

http://dinamoto.it/dinamoto/8_on-line_papers/twin motors/twin.html

bu da genel geçer 4 silindirli motorlar için teknik bi sayfa :

http://dinamoto.it/dinamoto/8_on-line_papers/bilanciamento4cil/4_engines.htm

sayfalar oldukça karmaşık gibi görünse de, görselleri inceleseniz anlarsınız. oklar genelde titreşimin şiddeti ve yönünü izah ediyo. aynı yönde ve sürekli alçalıp artan şiddete titreşim en kötüsü, sürekli farklı yönlerde ve mümkün olduğunca artıp azalmayan titreşim en makulu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yakıt konusu baya can sıkmış anlaşılan geçmiş konuları hortlatıyorsun :)

konuyu açan bendim regal raptor aldım çok memnunum :)

Dikkat Edemedim pek Pardon :) Gerci bu motoru aLmadan önce RegaL Raptor'u bende düşündüm ama su sogutmaLı oLdugundan biraz ayagım gitmedi sebebi dedigim gibi ben moturu kışında kuLLanıyorum su an eLimdeki 250'Lik motoru biLe ısıtamadan gideceğim yere gidiyorum onu aLsam babayı yerdim herhaLde :D bide RegaL Raptor her ne oLursa oLsun Titreme var 110'dan sonra bunu bariz hissedersin ama V motor'Lar Gercekten canavar. Ben motorumu iyi biLen bir ustaya götürcem su sübapLarı pompayı biLmem neLeri bi gözden gecirsin yakıtı kafama yatmadı benim cünkü

Dikkat Edemedim pek Pardon :) Gerci bu motoru aLmadan önce RegaL Raptor'u bende düşündüm ama su sogutmaLı oLdugundan biraz ayagım gitmedi sebebi dedigim gibi ben moturu kışında kuLLanıyorum su an eLimdeki 250'Lik motoru biLe ısıtamadan gideceğim yere gidiyorum onu aLsam babayı yerdim herhaLde :D bide RegaL Raptor her ne oLursa oLsun Titreme var 110'dan sonra bunu bariz hissedersin ama V motor'Lar Gercekten canavar. Ben motorumu iyi biLen bir ustaya götürcem su sübapLarı pompayı biLmem neLeri bi gözden gecirsin yakıtı kafama yatmadı benim cünkü

herkesin motosikleti kullanım amacı ve kullanım tarzı farklı. Ben şehirdışı 80 - 90 km arası sabit hızlarla gitmeye çalışıyorum onun için titreme hissetmiyorum.

ancak söylediğin gibi 110 dan sonra titreme var. Soğutma konusuna gelince istanbul trafiği malum sürekli dur kalk yapıyoruz. Bu tempoda su soğutmasının

hava soğutmalı sisteme göre avantajlı olduğu düşüncesindeyim. Hem v motor hem de su suğutmalı olsa çok daha güzel olurdu ama mevcut bütçeyle birinden biri oluyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
anLadım :) Ama gercekten RegaL raptoru pek methetmiyorLar uzun yoL yapmıyorsan. kuLLananLarı kendi kafamca hesap ettigimde geneLDe antaLya Tarafında yani güney kesimdeki insanLar kuLLanıyor onuda dedigin gibi 90 90 Giderek Gezmek için :)

anLadım :) Ama gercekten RegaL raptoru pek methetmiyorLar uzun yoL yapmıyorsan. kuLLananLarı kendi kafamca hesap ettigimde geneLDe antaLya Tarafında yani güney kesimdeki insanLar kuLLanıyor onuda dedigin gibi 90 90 Giderek Gezmek için :)

Kim etmiyorsa halt etmiş derim kusura bakma. Bu motosikletler sürat için tasarlanmış aletler değil. Rebel i de Viragosu da. bunların ideal seyir sürati 90-100km dir. Üstü risk teşkil eder incecik ön tekerlek yüzünden. Bu süratlerde de Regal gayet dengeli sıkıntısız bir motosiklettir. Şehir içinde kıvraktır, seridir uzun yolda kullanımı gayet rahattır. Benim Regal i fanını ben bu kadar zamanda sadece 1 kere çalıştırabildim mesela. 41 derece idi o gün izmir ve trafik rezildi. Makine ilk kez fan açtı. Buna rağmen ben su soğutmalı (ya da yağ) bir motosikleti hava soğutmalıya her daim tercih ederim. Cross vs yapmıyorsam elbette

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kim etmiyorsa halt etmiş derim kusura bakma. Bu motosikletler sürat için tasarlanmış aletler değil. Rebel i de Viragosu da. bunların ideal seyir sürati 90-100km dir. Üstü risk teşkil eder incecik ön tekerlek yüzünden. Bu süratlerde de Regal gayet dengeli sıkıntısız bir motosiklettir. Şehir içinde kıvraktır, seridir uzun yolda kullanımı gayet rahattır. Benim Regal i fanını ben bu kadar zamanda sadece 1 kere çalıştırabildim mesela. 41 derece idi o gün izmir ve trafik rezildi. Makine ilk kez fan açtı. Buna rağmen ben su soğutmalı (ya da yağ) bir motosikleti hava soğutmalıya her daim tercih ederim. Cross vs yapmıyorsam elbette

Arkadaş uzun yoLDa arabada SoLLamaya kaLkabiLirsin tırda kamyonda. RegaL tork bakımından ve RahatLık bakımından V motorLar gibi rahat ve TorkLu değiL bunu biLio oLmaLısın. ve Dedigim gibi RegaL kuLLanan kesimin GeneLde AntaLya tarafında oLdugunu gördüm sebebide sıcaktan doLayı. onun haricinde Kış kuLLanımına Şehir içi normaL seyirde Hava sogutmaLı herzaman mantıkLıdır. Ki benim haLa mantıgım basmıs değiL V motor 250'Lik cift siLindir motor Şehir içinde ne kadar sıcak oLursa oLsun şişmez yani su işi bahane ki 90 90 gitmeyLe cift siLindir motor Zaten Sıkışmaz şişmez BunaLmaz Ne zaman 120 120 SürekLi Sabit hızda gidersen Sıcakta bi ihtimaL şişerse şişer onun haricinde Su sogutmaLı oLmasının avantajını göremiyorum. KesinLikLe ve KesinLikLe diyorum zaten Cooper Motor'a biniyorum ben rahatLık ararım usta Motor kıcımın aLtında Titreyecekse ne diye bineyim ona. ben RegaL'ede bindim Tek siLindirLi cooper'ede bindim 200'Lük Yok abi cift siLindir V Motor kim ne derse desin her bakımdan AvantajLı

v motora gelince çinlide çok fark ediyor tecrübe ile sabittir bir jinlundan bir seyhandan inipde gene çinli bir cmx bisan roadstar gibi v motorlu makinaya bindinmi vibrasyonda dağlar kadar fark var. birinde bilhassa yüksek hızlarda taş dökme noktasına gelirken diğerinde tık yok çok çok az bir vibrasyon var..
regalimde vardı yüksek hızlarda regaldede vibrasyon var diğerleri kadar olmasada var..

japonda falan olmaz ama çinlide var.. buda tamamen motor kalitesi izalasyon kalitesi ile orantılı bir şey..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar