- Motosikleti
- cbf 150
Yaya ve motorlu hatalı, Bu ülkeden kaçıp gitmedikleri için
Hep diyorum bu doğal seleksiyon yalan diye. Şu anda akıllı olan değil aptal olan yaşıyor, aptal olan giderken yanında en az 1 akıllı insanı da götürüyor. O yüzden sayıları azalsa da oranları azalmıyor.Paketcilerin hepsinde (zortsepeti, götür, trendegogo gibi) psikoteknik olmasi gerek yoksa sisteme alinmiyorlar diye biliyorum.
O kadar sacmalamalarina ragmen hala ölüp de sayilari azalmiyo bunlarin. Bu arada avrupa yakasi anadolu yalasindan daha berbat bu konuda.
Dışarısı da çok farklı olmayabiliyor; yıl 1991 Roma'dayım, daracık bir sokakta yaya geçidinden karşıya geçerken tam sokağın ortasında ışık yayalara kırmızıya döndü, adım attım bacaklarımın arasında bir Vespa scooter buldum. Sola döndüm karşıma jet bir kaskın içinde upuzun kirpiklerin arkasından görünen şaşkınlık ve şokla açılmış kocaman ela/yeşil gözler... Çok güzel olduğu için kızamadım, sakatlık da çıkmadığı için "olur böyle şeyler" deyip yoluma devam ettim.Yaya ve motorlu hatalı, Bu ülkeden kaçıp gitmedikleri için
Idiocracy işte. Çok güzel filmdir, en azından giriş kısmını seyretmeye değer.Hep diyorum bu doğal seleksiyon yalan diye. Şu anda akıllı olan değil aptal olan yaşıyor, aptal olan giderken yanında en az 1 akıllı insanı da götürüyor. O yüzden sayıları azalsa da oranları azalmıyor.
Abi İstanbul'daki kuryelerin geneli ruh hastası.İşin içinde paketçi varsa, %1000 paketçi suçludur. %99,9 bok gibi kullanıyorlar; başkaların hayatını geçtim kendi hayatlarını umursamıyorlar. Geçen gün aynı cadde üzerinde 200m ara ile iki paketçi arabamın altına girmekten kıl payı kurtuldu. Öyle aptalca ve riskli hareketler yapıyorlar ki ezip canını alsam sanırım olayın vehametini idrak edene kadar üzüleceğim tek şey arabama verdikleri zarar olur. (İstisnalar kaideyi bozmuyor...)
Tekrarlıyorum (artık sayısını hatırlamıyorum): Ehliyet yenilemelerine zekâ testi gelmesi lazım + profesyonel sürücülük/binicilik yapan herkesin ayrıca psikoteknik mi deniyordu ruh sağlığı açısından değerlendirilmesi şart.
Ilkyardim sertifikasi sinavi icin bakirkoye gitmistik bi sefer, ceplerimizde 1er tller. Oradakiler paketcilere gore daha sakindi. Antalyadaki motorcular da az degil gordugum kadari ile.Abi İstanbul'daki kuryelerin geneli ruh hastası.
Abi kuryelerin genel bir yetişme telaşı var bende aynı işi yapıyorum ama %95 sakin ve kurallara uyarım, 2 dakika erken gitmek için canı ve malı tehlikeye atmaya asla gerek yok.Ilkyardim sertifikasi sinavi icin bakirkoye gitmistik bi sefer, ceplerimizde 1er tller. Oradakiler paketcilere gore daha sakindi. Antalyadaki motorcular da az degil gordugum kadari ile.
2 dk ne ki, arabayla gidiyorum, tek arabanin gecebilecegi ara sokakta migrosa 200 mt bile yok, panelvanli teslimatci arkamdan sureklu burun cikartiyor, selektor yapiyor, kornaya basiyor. Istifimi bozmadim, napacam diger arabalarin ustune mi cikayim. Artik gelmisiz magazaya, durdum, yanima geldi, derdin ne dedim, bön bön bakti. Gittim iceri sikayet ettim. Abi teslimat yetistirecekler ya dedi magaza muduru. Dedim 30 saniye farkediyor, 30 saniyede mi gec kalacak diye. Haklisiniz dedi, whatsapp gruplarina yazdi tedarikcilerin. Sonra da bi daha gormedim pisligiAbi kuryelerin genel bir yetişme telaşı var bende aynı işi yapıyorum ama %95 sakin ve kurallara uyarım, 2 dakika erken gitmek için canı ve malı tehlikeye atmaya asla gerek yok.
Kurye şirketlerinin aslında bir çok açığı varda ona sıra gelene kadar neyse...![]()
En güzelini yapmışsın abi, biraz gaddarca olabilir ama böyle tipler kaza yapıp başkalarına zarar vermediği sürece zerre acımıyorum.2 dk ne ki, arabayla gidiyorum, tek arabanin gecebilecegi ara sokakta migrosa 200 mt bile yok, panelvanli teslimatci arkamdan sureklu burun cikartiyor, selektor yapiyor, kornaya basiyor. Istifimi bozmadim, napacam diger arabalarin ustune mi cikayim. Artik gelmisiz magazaya, durdum, yanima geldi, derdin ne dedim, bön bön bakti. Gittim iceri sikayet ettim. Abi teslimat yetistirecekler ya dedi magaza muduru. Dedim 30 saniye farkediyor, 30 saniyede mi gec kalacak diye. Haklisiniz dedi, whatsapp gruplarina yazdi tedarikcilerin. Sonra da bi daha gormedim pisligi
Ben de aynisi diyorum. Bazilarini ezesim geliyor, o derece abartiyorlar ama iste insan sayildiklari icin sinirlendigimle kaliyorum.En güzelini yapmışsın abi, biraz gaddarca olabilir ama böyle tipler kaza yapıp başkalarına zarar vermediği sürece zerre acımıyorum.
yaya geçidinde yayaya yol vermek kuraldır fakat bu kurala aynı anda uyulmadığı için kaza olmuş, yol veren araç ve yayalar arkadan hızla gelen motoru fark etmediler çünkü akıllarına gelmedi, çünkü odak noktalarında böyle bir şey yok ve düşünmüyorlar... yani iyi niyet yetmez, iyi bir arkadaşınız vardır ama bilemeden sizi zarara sokabilir ve bu yüzden iyi niyetten fazlası gerekiyor.Fatih samimiyetini ve iyi niyetini çok iyi biliyorum ama hepimiz farklıyız, hepimiz kendi kurallarımızı koyup uygularsak olmaz bu işler, büyük sıkıntı çıkar.
Ben artık bunları sallamamaya başladım, artık sövmüyorum bile. Zaten hayattaki en büyük cezayı bu zihniyetle ve boktan hayat yaşayarak çekiyorlar, birde bizlere değmeseler görünmeseler şahane olacak.Ben de aynisi diyorum. Bazilarini ezesim geliyor, o derece abartiyorlar ama iste insan sayildiklari icin sinirlendigimle kaliyorum.
Kirmizi isik yanmis, otomobil keyfine durmuyor. Motosiklet ise hem yuksek suratte hem de kirmizi isikta durmayi dusunmuyor bile. Yani yol verme vb yok, kirmizi isikta bile isteye durmamak hatta gazlamak varyaya geçidinde yayaya yol vermek kuraldır fakat bu kurala aynı anda uyulmadığı için kaza olmuş, yol veren araç ve yayalar arkadan hızla gelen motoru fark etmediler çünkü akıllarına gelmedi, çünkü odak noktalarında böyle bir şey yok ve düşünmüyorlar... yani iyi niyet yetmez, iyi bir arkadaşınız vardır ama bilemeden sizi zarara sokabilir ve bu yüzden iyi niyetten fazlası gerekiyor.
bu kazada o hızla gelen motoru durduramayız ama yayaların yola atlamasını engelleyip kazanın önüne geçebiliriz. ben kurallar çiğnensin demek istemedim, sağduyu artması gerekiyor demeye çalıştım ve anlık kararlar ile zararın azaltılmasına odaklanıp hareket edilsin istedim.
ama dediğin gibi herkes farklı, herkesin düşünme kapasitesi aynı olmadığı için ister istemez hep bir yerlerde bir şeyler oluyor.
90'lı yılların sonlarında (98 falan) çok bilinen bir kargo firmasında çalışıyordum, patron bizim IT ekibinin odasını kendi katına aldırmıştı, patron odasının girişinde özel sekreteri vardı. Araçların arkalarında "hatalıysam arayın" yazılı telefon şirket santralına girmeden direkt o özel sekreterin masasındaydı. şikayet için arayanlar oluyordu, patron da hemen personel bölümüne söyleyin işten çıkartsınlar diyordu, hiç haklı mı haksız mı sorgulamıyordu bile, trafikte birilerini o numarayı arayacak kadar rahatsız etmişse o arabalar bizi temsil ediyor olayın ne olduğu önemli değil diyordu. Biraz gaddar gelmişti ama başka türlü düzelmezdi herhalde.2 dk ne ki, arabayla gidiyorum, tek arabanin gecebilecegi ara sokakta migrosa 200 mt bile yok, panelvanli teslimatci arkamdan sureklu burun cikartiyor, selektor yapiyor, kornaya basiyor. Istifimi bozmadim, napacam diger arabalarin ustune mi cikayim. Artik gelmisiz magazaya, durdum, yanima geldi, derdin ne dedim, bön bön bakti. Gittim iceri sikayet ettim. Abi teslimat yetistirecekler ya dedi magaza muduru. Dedim 30 saniye farkediyor, 30 saniyede mi gec kalacak diye. Haklisiniz dedi, whatsapp gruplarina yazdi tedarikcilerin. Sonra da bi daha gormedim pisligi
tamam işte, süpermen değiliz, hadi o motoru durdur bakayım nasıl durduracaksın? yani sosyal medyada çok örneği var, böyle salaklar yüzünden kaza olmasın diye sağduyulu insanlar çok defa hayat kurtardı, bir kaç video paylaşayım;Kirmizi isik yanmis, otomobil keyfine durmuyor. Motosiklet ise hem yuksek suratte hem de kirmizi isikta durmayi dusunmuyor bile. Yani yol verme vb yok, kirmizi isikta bile isteye durmamak hatta gazlamak var
tamam işte, süpermen değiliz, hadi o motoru durdur bakayım nasıl durduracaksın?
Ismet abi iste anlamak istemiyorlar ya da kurallara uyulmamasini savunmak istiyorlar. Ben de anlamiyorum.Ya neyi tartışıyoruz anlamıyorum. Vatandaşın biri kırmızıda geçmeye çalışırken yaya çarpıyor. Kurallara uysa herkes sağ salim evine gidecek olay bu kadar basit.
Sariya gecmeden once yesil yanip sonuyor, sonra sari, sonra da kirmizi yaniyor. Buna ragmen surucude hic bi yavaslama yok. Gazi biraksa, duzgunce fren yapsa o ladar surede haydi haydi durur. Motorlunun durmaya niyeti yok, bilerek kirmizi da gecmis ya da kör. Her turlu hatali. Illa kabahatliyi savunmayin.tamam işte, süpermen değiliz, hadi o motoru durdur bakayım nasıl durduracaksın? yani sosyal medyada çok örneği var, böyle salaklar yüzünden kaza olmasın diye sağduyulu insanlar çok defa hayat kurtardı, bir kaç video paylaşayım;
ben sağduyu olayını söylemeye çalışıyorum, kırmızıda geçin, yada hız sınırını aşın gibi bir şey demeye çalışmıyorum,
ikinci videoya bak mesela, yayaların hayatını kurtarmak için kırmızıda geçiyor galiba, hemde kendini hayatını riske atıyor adam.
edit: iyi niyet ile olmuyor, zeka gerekli, insan hayatı kurtarmak için bazen anlık karar gerekiyor yada birilerinin canına ve malına zarar vermemek için de dikkat gerekiyor, tabi neye dikkat edeceğinde zeka ile orantılı.
adam trafik canavarı, ne yapacaksınız? topluma mı kazandıracaksınız? o kötü sürücü nelere sebep olacağının farkında değil zaten ve ondan güzel şekilde bir sürüş sergilemesini beklemeyin.Düzgün sürseydi durabilirdi, işin temeline inersek yine de motorcu hatalı. Demek ki sürüşünde de genel bir problem var.
ha bu kadar salağın trafikte oldugunu bile bile yaya yoluna çıkarken de dikkat etmesi lazım ama bu kural değil kendi canı için.
Bu arada kırmızı ışık yandıktan 3 saniye sonra oluyor olay, 3 de sarısı var. Yaya da direk kırmızıda atlamadıgı için "o kadar da mal değildir bunlar" diye düşünmüş olabilir![]()
büyükçekmece pınar mahallesinde 5 yol ağzı var, burada bazen kırmızı ışık bozuluyor ve öyle hoşuma gidiyor ki yani millet bir birine kendi isteğiyle yol veriyor, çok hoşuma gidiyor... ışık yok bir şey yok ve millet sırayla bir birine yol veriyor.Ya neyi tartışıyoruz anlamıyorum. Vatandaşın biri kırmızıda geçmeye çalışırken yaya çarpıyor. Kurallara uysa herkes sağ salim evine gidecek olay bu kadar basit.