ben de yemek kuryesiyim pizzacıda çalışıyorum.
daha farklı işler yapabilecek olmama rağmen motosiklet sevgim yüzünden ve masabaşı işlere gelemediğim için kurye olmaya karar verdim.

r:
sadece 6 aydır bu işi yapan ve diğer kuryelik işlerini sürekli araştıran birisi olarak fikirlerimi paylaşmak isterim.ilk başta kendi işimin artılarından bahsedeyim.
-öncelikle iş bana çok zevkli geliyor. dakikalarla mücadele, .çalışılan semtin heryerini bilmek, manzaralı bir yerde durup bir sigara tellendirmek çok aradığınız bir kitabı gidip almak gibi avantajları var.
-kontak anahtarını çevirdiğiniz anda kimse size karışmıyor ne başınızda bir müşteri işin bitmesini bekliyor, ne bir müdür motoru nasıl kullanıyorsun diye bakıyor yani oldukça özgür bir iş.
- motor sürme becerileriniz yaptığınnız km ile doğru orantılı olarak artıyor.
bir de eksi yönlerine bakalım.
GELİRİNİN DÜŞÜKLÜĞÜ
bedenen ve ruhen sizi yoran ve yıpratan bir aylık çalışma temponuz sonunda
alacağınız maaş oldukça düşüktür.iş aranacaksa bence lüks semtler ve kaliteli restorantlar seçilmelidir.
İTİBAR DÜŞÜKLÜĞÜ:
yaptığınız işte başarılı olmak için adres bilgisi müşteri ile iletişim, sabır, dikkat reflex gibi meziyetleriniz olması gerekiyor.bedenen de ruhen de hazır olmalısınız işe. ancak bunlar kimsenin umurunda değil. işinizi ne kadar düzgün yaparsanız yapın hep "pizzacı cocuksunuz", "paketçisiniz" "amelesiniz".:salut:
ne iş yaptığı bile belli olmayan bir dallama 20 ytllik siparişi gecikince kapıyı boxer donla açıp abuk sabuk konuşabiliyor.::evil::
ANGARYA İŞLER
çalıştığım yerde pek olmasa da birçok yerde motorculuk dışında işler de yaparsınız. birçok yemek kuryesi bu yüzden sürekli iş değiştirir.
KORUMALARIN YETERSİZLİĞİ:
birçok yemek firması motorcusuna kendi logoları olan palyaco kıyafetlerini motorcu kıyafeti diye vermekte. bunları seçen şahısların motosikletle hiç alakaları olmadığı gibi piyasanın en ucuzu olan bu kıyafetler ya üşütür ya çok terletir ya da su alır.

YOĞUN İŞ TEMPOSU
öğlen ve akşam saatlerinde siparişler patlar ve bunları çalıştığın firma bir garanti vermese de 30 dakikada bırakmanız gerekir.hızlı olmak size daha çok prim ve daha çok tip (bahşiş) alma imkanı sağlar.zaten yapılan işin büyük kısmı bu saatlerde olur.bu işi yapacak arkadaşlara tavsiyem bu gibi durumlarda aysonu ellerine geçen maaşı düşünüp gereksiz risk almamaları.
HESAP KİTAP İŞLERİ
gidilen müşterilerin verdiği paralar, yemek fişleri, visa slipleri akşam toplanır.gün boyunca fazla para üstü vermemeye sahte para ve tarihi geçmiş yemek fişi almamaya dikkat etmek gerekir.(çok basit gözükse de trafikle adreslerle uğraşınca insanın başına geliyor.)
ecza depolarında çalışmanın benim işime göre para ile uğraşmamak, ani iş yoğunluğu olmaması(yemek saati gibi ilaç saati yoktur herhalde

) ve daha kaliteli ekipmanlar verilmesi gibi avantajları var.
ekmeğini motosiklet üzerinden çıkarmak harika bir duygu. ancak yine de maaşları fırsatcı işletmeler sayesinde giderek düşen, şartları kötüleşen,kariyer yükselme gibi imkanların olmadığı bu meslek olarak bile kimsenin saymadığı mesleğe girmeden önce bir kez daha düşünün.
alışınca da bırakamama gibi bir özelliği de varmış. konuştuğum çok eski kuryeler söylüyor.