Madem hortlamış yazayım. Bu madde sadece mutluluk vermez , kişinin psikolojik durumuna göre her şekle girebilir.
Bu nedenle ki genelde yüksek müzik , örn dubstep , drum and base , techno gibi müzikler ile ismi anılır.
Bunun dışında depresyonel bir ortamda insana kafayı yedirtir.
Bağımlılık isteği psikolojik olarak oluşabilir ki bu da en tehlikeli bağımlılıklardan biri.
Masturbasyon bağımlılığı gibi , zevk verici birşeye psikolojik bağımlılık en genel bağımlılıktan biridir.
Ki bu tür maddeleri sık kullanıldığı bir çevrede büyüdüyseniz çoktan görmüşsünüzdür.
Bir kere kullandım birşey olmadı bu meret zararsız değilmiş demek , bi fırt sigara çektim kanser olmadım demek ile eşdeğer.
Sık kullanımda aşağıdaki zararları verdiği tıbben kanıtlanmış.
Side Effects of Ecstasy Use
Here's one side effect when you use ecstasy: your heart will beat faster, you begin to sweat because your body temperature is rising. The other side effects are confusion, depression, insomia, amnesia, hallucinations, paranoia and panic attacks.
Long term side effects are the following: dehydration, hypertension, hyperthermia, heart failure and kidney failure. A small number of E users experience liver damage as a result of their drug use. The fact that Ecstasy increases body temperature may be the cause of this health issue.
Daha bilimsel açıklama için MDMA'nın yan etkilerini türkçeye çevirip okuyabilirsiniz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_MDMA_on_the_human_body
Bu tür kimyasal maddeleri marijuana gibi bitkiler ile karıştırmamak gerekli.