E Devlette A ehliyet sorunu

127

Merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim bir olay var. E Devlette A2 nin yanında (2016 sonrası) ibaresi var ama A nın yanında (üç tek. moto.) diye ibare var. Merak ettiğim bu A 500CC üstü A değil mi?

Yeni ehliyeti olupta E Devlet bakıp söyleyebilecek var mı bana onda ne yazdığını? Resmi ekliyorum buraya E Devlette bende yazanları;

jWBJMg.jpg

ZEY22o.jpg

Bu da benim liste.

A nın yanında yazan sığmadığı için öyle yazılmış. Orjinal liste aşağıda;

yd3560743033.jpg

Son düzenleme:
ehlıyetim eski aynı sekılde yazıyor. Onemlı olan yukarıda aday surucu mu kısmı sanırsam.

Evet. Eski A2 şimdi A oldu. O yüzden A2 yanında 2016 sonrası ibaresi var. :) Kafa karışıklığınız normal. Ben sene başında ehliyet alırken neredeyse A yerine A2 ehliyete kayıt yapıyorlardı. Daha da kötüsü bir arkadaşım A almak isterken A2 aldı.

Şu anda büyük cc motosiklet kullanıyorum defalarca da kontrol için polis durdurdu bir sorun yok sanırım. :)

Son düzenleme:

127

ehlıyetim eski aynı sekılde yazıyor. Onemlı olan yukarıda aday surucu mu kısmı sanırsam.

Evet. Eski A2 şimdi A oldu. O yüzden A2 yanında 2016 sonrası ibaresi var. :) Kafa karışıklığınız normal. Ben sene başında ehliyet alırken neredeyse A yerine A2 ehliyete kayıt yapıyorlardı. Daha da kötüsü bir arkadaşım A almak isterken A2 aldı.

Şu anda büyük cc motosiklet kullanıyorum defalarca da kontrol için polis durdurdu bir sorun yok sanırım. :)

Aday sürücü kısmı hayır yazıyor ve ehliyetim de A görünüyor. Desenize 500CC üstü sürebiliyorum stajyer e tam takılmamışım o zaman ben :) Demek ki ilk kayıt olduğun zaman önemliymiş. İyi denk geldi bu motor yükseltmeyi düşünüyordum şimdi daha da yükseğe geçebilirim.

Anladığım kadarıyla siz de ehliyet sınavına 2015 Aralık ayında girmişsiniz. Ehliyeti almaya 2015 sonunda hak kazandığınız için de eski sistemden çıkmış ehliyetiniz. :)

127

Anladığım kadarıyla siz de ehliyet sınavına 2015 Aralık ayında girmişsiniz. Ehliyeti almaya 2015 sonunda hak kazandığınız için de eski sistemden çıkmış ehliyetiniz. :)

Evet öyle oldu ama ilk gelen ehliyette A yoktu şimdikinde var. Şaşırdım açıkçası. Gene hafta içi emniyete gidip sorucam da sanırım A var bende. Teşekkürler dostum ilgilendiğin için.

arkadaşlar benim e-devlette sadece B ehliyetim görünüyor bunu başka bir yerden sorgulama şansım varmı?

değiştirince A2 yazıyor ya bende sanırım direk A olacak ? her motoru kullanabileceğim değil mi ?

bende 2004 yılında aldım eski arkadaşlar hatırlar iki dosya birden verebiliyorduk ben iki dosyamı da verdim B yazmışlar karta itiraz ettim

bir hafta daha bekle dediler itiraz edince de üzerini daksille silip B+A2 yazdılar :queen:

şimdi sistemde sadece B? görünüyor aslını nereden öğrenirim nereye başvurmalıyım

bende 2004 yılında aldım eski arkadaşlar hatırlar iki dosya birden verebiliyorduk ben iki dosyamı da verdim B yazmışlar karta itiraz ettim

bir hafta daha bekle dediler itiraz edince de üzerini daksille silip B+A2 yazdılar :queen:

şimdi sistemde sadece B? görünüyor aslını nereden öğrenirim nereye başvurmalıyım

Emniyete gidip dilekçe vereceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar