yasa çerçevesinde bakılırsa emniyet şeridine girmek suçtur. ama bazı erdemli (satirik anlamda soylemiyorum) arkadaşları üzecek şekilde, ben pratikte bunun boyle olmaması gerektigini düşünüyorum.
zira motosikletler bildiginiz üzere acil durumlarda (ambulans vs.) emniyet seridinden anında cıkabilecek araçlar. yani emniyet seridine ihtiyaç duyan araclar açısından bir sorun teşkil etmiyorlar. yalnız tabi ki viraj donuşlerde, veya seridin ilerisini goremediginiz herhangi bir durumda cok daha temkinli olmak kaydıyla. arıza dolayısıyla saga cekmiş araçlar vb. sizler için tehlike oluşturabildigi gibi o araçlar için de siz tehlike oluşturursunuz. aynı sey emniyet seridine ani dalış yapacak diger araçlar için de geçerli. sadece gerçekten gerektigi durumlarda (duran trafik) emniyet seridinde seyrettiginizi ve bunun harici bir durum oldugunu bilerek uygun suratte seridi kullanırsanız sorun olacagını sanmıyorum. sanmıyorum kelimesinin altını cizmek isterim, izira istisnai durumlarda kimin nasıl tepki verecegini bilemeyecegim için kesin bir iddianın sorumlulugunu da kabul edemem.
ama tekrar soyleyeyim, bu seridi kullanmak yasadışıdır ve motosikletler buna istisna degillerdir. kimseyi yanlış yola sevketmek istemem; ama zorunlu durumlarda, uygun koşullar sağlanırsa ( aşırı dikkatli ve yavaş sürüş vs.) bu eylemin yanlış bir yol oldugunu düşünmüyorum.