Gerçek yaşanmış bir olaydan bahsetmek istiyorum;
Dün Bulunduğum semtte kurulan pazara eşimle birlikte lazım olan birkaç şeyi almak için gittik. Havada guzeldi tabi , pazarda oldukça hareketli. Fiyatlar dudak ısıtıyor , derken geçen hafta ayıptır söylemesi bir tezgahtan turup(turp) almıştık. Benimde aklıma geldi hanima gene alalım dedim ve tezgaha yöneldik. O sırada pazarcı amcanın bir kovaya çürük olan turuplarin çürüklerini temizleyip ayirdığını gördüm . Sonra 55-60 yaşlarında bir adam geldi ve o kovadaki çürükleri temizlenmiş turuplara şöyle bir yaklaştı.
Pazarcı amcada, onların birşeyleri yok temizledim ben onları ver 2 lira al hepsini dedi.
Adam elini cebine attı ve 1 buçuk lira bozuk çıkardı. 2lira çıkmıyor dedi
Amcada, tamam ver 1bucuğu dedi.
Adam Kovanın içinden iki turubu bıraktı ve poşeti aldı.
Ben dikkatle izliyorum tabi. Kendince 2 liralık olan poşetin içinden iki tanesini çıkartıp bıraktı ve 1 buçuk liralık oldu.
Bu olayı anlatmak istedim. Çünkü bu adam 96 senesinde milli piyangodan büyük ikramiye kazanmıştı. Ben çocukları ile aynı okuldaydım. Altına o dönemler son model bir bmw çekmişti.
Ama demekki hayat sağ gösterip sol vurmuş..
Ne anladık bu hikayeden: Her kuşun eti yenmez
Kalın sağlıcakla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------
Demkki neymiş herkesin hayattan aldığı zevk ve mutluluk kişiden kişiye karakterine göre değişir.
Sağlık sağlık sağlık...