Düşük Sürat, Fazla Çekiş ve Yol Tutuşu

Arkadaşlar herkese merhaba.

Motosiklet alemine yeni katılanlardanım bu nedenle deneyimlerinize danışmak zorundayım.

125 lik bir commuter almak üzereyim. Cihazın son hızı benim için önemli değil. 80-90 yapsın yeter ama güçlü olması ve seri hızlanması gerekli!!!
Dişli değişikliği vs. nasıl bir sonuç verir? Başka ne yapabilirim?

Ayrıca yol tutuşu da önemli. Arka lastiği kalın dişli yapsam bu problemi çözer miyim? Genelde kısa mesafelerde kullanacağım için titreşim pek önemli değil. Biraz titreşime tahammül edebilirim.

Bu konularda neler yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Napıcaksın.Şehir içinde apaçilik mi yapacaksın.Son hızı düşük olsun ama ara hızlanması iyi olsun.Ben bundan bu anlamı çıkardım.

Napıcaksın.Şehir içinde apaçilik mi yapacaksın.Son hızı düşük olsun ama ara hızlanması iyi olsun.Ben bundan bu anlamı çıkardım.

sıkıştırmaya çalışan arabalardan kaçabilmek için seri olması lazım. apaçilik yapmak isteseydim sesini nasıl arttıracağımı vs. yi sorardım. yol tutuşunu da pek önemsemezdim.
sanırım bilgin yeterli değil bu konuda.

sıkıştırmaya çalışan arabalardan kaçabilmek için seri olması lazım. apaçilik yapmak isteseydim sesini nasıl arttıracağımı vs. yi sorardım. yol tutuşunu da pek önemsemezdim.

dostum sen ona laf anlatma o anlamaz üstelikte böyle hakaret eder tüm forumdakilere burada bi huzur bozan bu adam süreklide banlanır keşke sonsuz banlansada herkez bi rahat nefes alsa:farao:

F54

xciting 250i al tam senin aradığım özellikler onda var hiç birşeyini değiştirme orjinali tam sana göre:queen:

communter ler için özellikle cbf150 den biliyorum son hız artışı için arka dişliyi küçültürlerdi buseferde çekişten düşerdi bunun tam tersi yapılırsa çeşiş artar son hız da düşebilir mi ? hiç yapmadım sadece bi teori :D arka lastiği kalınlaştırırsan biraz daha oturaklaşır motorda azcıkta yakıtı artar çünkü daha çok sürtünme halk arasında motoru yormak xD

xciting 250i al tam senin aradığım özellikler onda var hiç birşeyini değiştirme orjinali tam sana göre:queen:

sağol dostum :) ama sıfırı 8000tl den biraz fazla. iyi bi ikinci elini alayım desem. 6000 lira civarıdır.
ben 2850 ye sıfır sym xs. almayı planlıyorum. üzerine de 1000 tl masraf yapsam istediğim gibi birşey elde ederim heralde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:17 ----------

communter ler için özellikle cbf150 den biliyorum son hız artışı için arka dişliyi küçültürlerdi buseferde çekişten düşerdi bunun tam tersi yapılırsa çeşiş artar son hız da düşebilir mi ? hiç yapmadım sadece bi teori :D arka lastiği kalınlaştırırsan biraz daha oturaklaşır motorda azcıkta yakıtı artar çünkü daha çok sürtünme halk arasında motoru yormak xD

evet kalın tekerle motorun yorulabileceği benim de aklıma geldi ama dediğini yapıp motorun çekişini biraz arttırabilirsem yorulma da yapmaz tahminimce.

kardeş bravo iyi kapak yapmışsın. laf atan eleman kafayı biraz çalıştırsa apaçi olmak isteyen bi varoşun ilgisini en çok çeken şeyin öncelikle yüksek ses ve led ışık olduğunu anlardı.

kardeş bravo iyi kapak yapmışsın. laf atan eleman kafayı biraz çalıştırsa apaçi olmak isteyen bi varoşun ilgisini en çok çeken şeyin öncelikle yüksek ses ve led ışık olduğunu anlardı.

onlar motorun apachisi bu arkadaşta forumun apachisi :queen: eğerki onun almadığını yada tarzını yapmadıysan sende apachisin :mrgreen: ama bak bakalım bi kymco de nasılda hoşuna gidiyo elamanın:queen:

F54

sym me güzel markadır ama salcona ya da bak fakat 1000 tl masraf yapacaksan tvs yi bence tercih et çünkü onda senin aradığın serilik sorunsuzluk tip ve kalite ve denge ve oturaklılık güzel derece de var

sağol dostum :) ama sıfırı 8000tl den biraz fazla. iyi bi ikinci elini alayım desem. 6000 lira civarıdır.
ben 2850 ye sıfır sym xs. almayı planlıyorum. üzerine de 1000 tl masraf yapsam istediğim gibi birşey elde ederim heralde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:17 ----------

evet kalın tekerle motorun yorulabileceği benim de aklıma geldi ama dediğini yapıp motorun çekişini biraz arttırabilirsem yorulma da yapmaz tahminimce.

kardeş sym alcam diyosun senin istediğin şeyler cbfte var sadece lastiklerini michellin yap on numara yol tutuşu motoru yatıramazsın:cat:yeni kasa cbfin arka dişli 42'miş tork fazla yani son hız zaten belli kullandım ve bunu gördüm trafikten heryerden rahat rahat çıkarsın..bence sym alıp masraf yapıcağına al cbf mis gibi bin:cat:

kardeş sym alcam diyosun senin istediğin şeyler cbfte var sadece lastiklerini michellin yap on numara yol tutuşu motoru yatıramazsın:cat:yeni kasa cbfin arka dişli 42'miş tork fazla yani son hız zaten belli kullandım ve bunu gördüm trafikten heryerden rahat rahat çıkarsın..bence sym alıp masraf yapıcağına al cbf mis gibi bin:cat:

Aynen katılıyorum.Yok ben kafamdaki motoru alacağım diyorsan da aynı ebatta kaliteli lastikler ve dişli sayılarında oynama ile daha iyi performans alırsın.

önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
alacağım motor konusunda biraz inatçıyım. ilk başlarda TVS ile sym arasına çok kaldım. ama fiyat performans ve tip (benim zevkime göre sym daha yakışıklı) olarak SYM üstün geldi. zaten çok da fikir değiştirmek istemiyorum çünkü çok kafa karıştırıcı mevzular sizlerde bilirsiniz. alacağımla biraz oynayarak kendime uygun bir motor elde etmeyi umuyorum.
dişli ve kalın tekerler olayı ilk başta düşündüklerim. başka aklınıza gelen birşey varsa paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Sürtünme nedeni ile bir miktar güç kaybı olacaktır.Ancak önemli olan virajlarda v.s tutuş ve denge kaybı yaşayacağındır.Motorsikletinin tasarımı üzerindeki orjinal lastik ebatlarına göre yapılmıştır.Takacağın daha kalın lastikler daha iyi yol tutuş sağlamayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar