Düşük gaz ayarı motoru süremiyorum

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda A ehliyeti almayı düşünüyorum. Bu süre zarfında derslere gidiyorum. Gittiğim derslerde ki motorlar, gazı açık motorlar ve 8 çizmek olsun, U dönüşü olsun ben hiç gaz vermeden debriyaj ile hareket ediyorum.

Hoca bana dün başka motor verdi. Gaz ayarı yapılmamış. 8 çizgisine giriyorum motor duracak gibi oluyor, gaz veriyorum motor çizgiden çıkıyor. Aşırı zorladı beni. Kendime olan özgüvenim azaldı. Daha sonra gazı açınca hoca, çok rahat yaptım.

Kafama takılan soru şu; Motordan dolayı mı yapamadım, yoksa normali bu mu.

Daha 650cc geçmedim. Sanırım o daha rahat olacak. Debriyaj ile yapabilir miyim onunla ?

Önce gazla beraber debriyajı bırakarak kalkış yapmayı öğrenmelisin bence , bu şekilde sınavı geçsin metodu gibi bir şey olmuş..

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Sınava gireceğim motor cfmoto 650nk bu motorun gazı açık değil aynı sorunu yaşar mıyım?

Yüksek torklu bir makine sanırım gaz vermeme gerek yok bunda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önce gazla beraber debriyajı bırakarak kalkış yapmayı öğrenmelisin bence , bu şekilde sınavı geçsin metodu gibi bir şey olmuş..
Hocam sınavda da gazı açık motor verirler mi buna bişey diyorlar mı?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Başlangıçta gaz/debriyaj koordinasyonunuz zayıf olduğundan normal. Biraz da kullandığınız motora alışmakla ilgili...

Sürücü kurslarında rölanti devrini yükselttiklerinden, yüksek hacimli motosikletlerde gaz vermeden sadece debriyaj ile hız kontrolü yapabiliyorsunuz. Ancak gerçek hayatta işler değişiyor. Yavaş sürüş ve manevralarda elinizin gaz koluna hassasiyeti önem kazanıyor. Bu da zamanla olacak iş.

Kısaca yaşadığınız durum normal. Hele bir sınavı geçin, kendi motosikletinizi alıp sürmeye başlayın, her şey daha kolay olacak.

Bende 1 ay önce başladım A sınıfı ehliyet. Tvs ile başlattılar. Bu hafta mt07 ye geçtim. Mt07 ile u ve 8 daha kolay geldi. Rölanti hizi tvs ye göre daha hızlı. Yarım debriyaj ile gidiyorum slalom 8 ve u da. Lastik tabanı daha geniş olduğundan mıdır nedir dönüşler daha kolay geldi. Tvs ye göre debriyaj lanet daha sert . Bileklerim ağrıdı ama tvs den daha keyifli geldi.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Bende motoru aldım bajaj Pulsar n250 tipi hoşuma gitti. Bakalım artık şu sınavı geçip yollara düşmek istiyorum. Güzergahı ezberlemek korkutuyor beni bir tık o da zamanla alışacaz galiba.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler:)

Motosikleti
D400
parkuru sınava gireceğin motor ile yapması lazım, 8 de düşük cc motorla yaptırması bana garip geldi.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
parkuru sınava gireceğin motor ile yapması lazım, 8 de düşük cc motorla yaptırması bana garip geldi.
Motora alışmak adına direk 650cc vermiyor. 100 cc başladım ilk önce ardından 200cc hafta içi 650cc geçeceğim inşallah.

Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda A ehliyeti almayı düşünüyorum. Bu süre zarfında derslere gidiyorum. Gittiğim derslerde ki motorlar, gazı açık motorlar ve 8 çizmek olsun, U dönüşü olsun ben hiç gaz vermeden debriyaj ile hareket ediyorum.

Hoca bana dün başka motor verdi. Gaz ayarı yapılmamış. 8 çizgisine giriyorum motor duracak gibi oluyor, gaz veriyorum motor çizgiden çıkıyor. Aşırı zorladı beni. Kendime olan özgüvenim azaldı. Daha sonra gazı açınca hoca, çok rahat yaptım.

Kafama takılan soru şu; Motordan dolayı mı yapamadım, yoksa normali bu mu.

Daha 650cc geçmedim. Sanırım o daha rahat olacak. Debriyaj ile yapabilir miyim onunla ?

Bende eğitime başlayalı 1 ay oldu. Sıfır hiç bilmiyordum kullanmayı... Önce A2 n160 ve n250 kullandım. Oldukça zorlandım. 90kg 1.90 boyum bu arada... Mt-07 geçtim geçen hafta dedim ki "Oh be dünya varmış!" Motorun ağırlığından mıdır. Hareket kabiliyetinden midir. Yüksek hacimli ve torklu olmasından mıdır artık bilmiyorum. Belki de hepsi... Çok daha rahat ettim. Parkurda sadece 1.viteste debriyaj ve arka fren kullanarak çok rahat turlayabiliyorum. Hiç gaz açmaya gerek kalmıyor. Küçük motorda 8'de U'larda yaptığım bir çok hata biraz pratikle Mt07'de kayboldu...

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Bende eğitime başlayalı 1 ay oldu. Sıfır hiç bilmiyordum kullanmayı... Önce A2 n160 ve n250 kullandım. Oldukça zorlandım. 90kg 1.90 boyum bu arada... Mt-07 geçtim geçen hafta dedim ki "Oh be dünya varmış!" Motorun ağırlığından mıdır. Hareket kabiliyetinden midir. Yüksek hacimli ve torklu olmasından mıdır artık bilmiyorum. Belki de hepsi... Çok daha rahat ettim. Parkurda sadece 1.viteste debriyaj ve arka fren kullanarak çok rahat turlayabiliyorum. Hiç gaz açmaya gerek kalmıyor. Küçük motorda 8'de U'larda yaptığım bir çok hata biraz pratikle Mt07'de kayboldu...
Bende öyle düşünüyorum hocam. Kurs motorları birde aşırı yıpranmış oluyor. Birde bu motorlarla trafiğe çıkarıyorlar seni. Geçen sefer hiç tecrübem olmadan trafiğe çıktım, motordan acayip sesler geliyordu. Hiç güven vermiyorlar. 650cclik motorla yapmak daha kolay olacak gibi.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Yüksek CC li motorlarda 1. viteste yaparsın 8' i. Rölantisi yüksek olursa debriyajla uğraşmadan yapabilirsin. Yalnız 8'in püf noktası bakıştır. Daha dönmeden gideceğin yere bakıyor olman lazım. Başın sürekli omzuna bakacak kadar kafan hep döneceğin yerde olacak. 8' de düz bakmana gerek yok (ilk giriş haricinde)
Farklı motorun gaz kontrolü seni şaşırtabilir. Düşük cc li motorlarda 2.vites ile yaparsın. Tekrar söylüyorum bakış bu işin püf noktası.

Motosikleti
CB750A
A tipi araca geçince bende aynı şekilde rahatlamıştım. Özgüven sarsacak bir durum yok burada. Elinin alıştığı bir ayar var ve onu değiştiriyorlar.
+ sınava gireceğin motor şu an çalıştığın motor olmalı yoksa seni fena silkeliyorlar.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
İlk kullandığım pulsarın rölanti öyle yüksekti ki durduğu yerde bağırıyordu. Sonra RTR 200 verdiler rolantisi orijinaldi, gazla kalkmayı ve yarım debriyajı öğrendikten sonra sıkıntı olmadı.

derslerdeki ile sınav aracı farklı olabilir. ben araba ehliyeti alırken dersler dizel, sınav benzinli araçla yapıldı. derslerde dizel araçla yokuşta sorunsuz kalkarken, sınavda benzinli aracı stop ettirdim.

yavaş manevralarda kontrolü gazla değil debriyajla sağlayacaksın. gaz sabit, yarım debriyaj, gerektiği yerde çok hafif arka fren. dengen bozulunca gazı açarsan sınav günü birinin kafasına geçirirsin motoru.

derslerdeki ile sınav aracı farklı olabilir. ben araba ehliyeti alırken dersler dizel, sınav benzinli araçla yapıldı. derslerde dizel araçla yokuşta sorunsuz kalkarken, sınavda benzinli aracı stop ettirdim.

yavaş manevralarda kontrolü gazla değil debriyajla sağlayacaksın. gaz sabit, yarım debriyaj, gerektiği yerde çok hafif arka fren. dengen bozulunca gazı açarsan sınav günü birinin kafasına geçirirsin motoru.

Ani gaz vermek de sanıyorum kalma sebebi... Geçen haftaki eğitimde izlediğimiz sınava giren bir kişi o şekilde kaldı. Çocuk anlamadı bile ne olduğu devam etmeye çalışıyordu. :rolleyes:

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250

Hocam bana verdikleri motor debriyajla gitmiyordu. Yarım debriyaj yapıyorum, motor duracak gibi oluyordu. Dengemi kaybetmemek için gaz veriyorum, bu sefer motor öne atılıyor. Acaba motor da mı sorun var acemi olduğum için pek anlayamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ani gaz vermek de sanıyorum kalma sebebi... Geçen haftaki eğitimde izlediğimiz sınava giren bir kişi o şekilde kaldı. Çocuk anlamadı bile ne olduğu devam etmeye çalışıyordu. :rolleyes:
Gaz ayarını iyi yapmak gerekiyor 😄

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motoru bağırtmak kalma sebebi onu biliyorum ama belki o arkadaş patinaj çektirmiştir.

Hocam bana verdikleri motor debriyajla gitmiyordu. Yarım debriyaj yapıyorum, motor duracak gibi oluyordu. Dengemi kaybetmemek için gaz veriyorum, bu sefer motor öne atılıyor. Acaba motor da mı sorun var acemi olduğum için pek anlayamadım.
abi "gaz verme" değil; gazı hep aynı ver. dengeyi gazla değil debriyaj ve arka fren dozajlamasıyla yapacaksın.
gaz sabit, hızlandığında frenle yavaşla, stop edecek gibi olursa debriyajla destekleyip motorun boğulmasını önle.

eğitim motorlarının rölanti devrini yükseltmiş olabilirler, ona alışma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar