Düşük bütçeye kask önerisi

Hali hazırda 50 (80)cc scooter kullanıyorum. Ve ileride geçsem geçsem max 125cc scootere geçebilirim. O da zor gibi biraz maddiyat nedeniyle. Motoru alalı 3.5K km oldu ve yarım kaskla kullandım bugüne kadar. Yazın sorun çekmedim. Ancak kış aylarında suratım donuyor soğuktan, gözümü yaşartacak kadar rüzgar yiyorum. Hem de Allah korusun yere küçükten dahi olsa düşme anında çenemde diş kalmayacak olmasından korkuyorum.

Bütçem düşük, öğrenciyim. 2-3K arasına bir kask almak istiyorum. Bu bütçedeki bir kasktan inanılmaz beklentim yok. 40-50'yle giderken düşersem kafamı korusun, interkom takabileyim, bir de inanılmaz fazla rüzgar geçirmesin kafi benim için.
Ha bir de ufak bir scooter sürücüsü olduğum için açıkçası racing tipi kask takmak istemiyorum. Ufacık scooterde bana biraz itici geliyor, dürüst olmak gerekirse kendimi ezikliyorum biraz napayım. :)

Benim bulduğum ürün: https://www.trendyol.com/ncr/rapid-kapali-kask-ece-belgeli-p-812054397

Çok satmış ve çizilme vs. gibi durumlar için yedek vizör de satıyorlar. Çok bir beklentim yok kasktan, sizce işimi görür mü? Sanayide motorcuları gezsem daha uyguna veya aynı fiyata daha iyi kasklar bulabilir miyim sizce? Ha bir de beyaz vizör istiyorum. Bu kask kağıt üstünde istediğim her şeyi veriyor gibi.

Çene açılır kaskları da hem internetten hem forumdan araştırdım, ilk başta onlardan alacaktım. Ancak özellikle düşük fiyattaki ürünlerde düşme anında çene kısmının açılma olasılığının yüksek olduğundan bahsedilmiş forumda da. Ayriyetten bağlantı noktalarından rüzgar da alıyormuş sanırım. Yoksa aynı markanın çene açılırını alacaktım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kaskı almadan önce araştırın en azından ECE 22.06 standardını karşılıyorsa yani üzerine uyduruktan ece22.06 stickeri yapıştırılmış değilse alın. Avrupada satışı var mı o marka/modelin diye bakın, ECE 22.06 standardını karşılammıyorsa AB ülkelerinde satılamaz, en azından bu fikir verebilir.
ECE 22.06 karşılıyorsa yeterince güvenlidir, daha pahalı kasklarda fiyat 10 katına çıkıyor diye güvenli öyle 10 katına çıkmaz, konfor artar.

Motosikleti
KTM
Ben de yakın zamanda düşük bütçeli kask bakıyordum, baya araştırdım.
Açıkçası bu fiyat bandında çok bilinmeyen markalara girmek yerine LS2, Scorpion ve HJC gibi markalara bakmak daha mantıklı geldi bana.

Özellikle HJC C10 fiyat/performans olarak baya iyi. ECE sertifikası var, yeni model zaten. LS2 tarafında da uygun fiyatlı ama güven veren seçenekler var.

Ben bakarken şunu fark ettim, bazı sitelerde ciddi indirimler oluyor. Mesela denk geldiğim bir yerde bu markalarda %40–50’ye kadar düşen fiyatlar vardı.
Şuradan bakabilirsin, ben buradan incelemiştim:
https://www.motoroad.shop/motosikle...imli-kask-mont-eldiven-bot-aksesuar-modelleri

Motosikleti
yerinde olsam interkomdan vazgeçer, paramın yettiği en pahalı kaskı alırdım.
interkom koyucu bir ekipman değil, lüks, kask koruyucu ekipman, bu nedenle sizin önerdiğiniz sıralamaya katılıyorum. öncelik koruma olmalı, hatta sadece paranın yettiği en iyi kask yetmez, bütün komple her ekipmanı tamamladıktan sonra sıra lüks olan şeylere gelmeli.

Önerilerinizi çok dikkate alıyorum, teşekkür ederim herkese. Ama hala bu çene açılırlar göz kırpıp duruyorlar..
Önümüz yaz, full face kaskları 80-125 cc'lerde kullananlar nasıl kullanıyorlar.. Eziyet gibi bir şey. Biliyorum, güvenlik için ama, gerçekten zor iş.

çene açılır kaskla, çene açık vaziyette sürmek eziyettir. bazı markaların çene mekanizması 180 derece dönüp enseye kadar inen modelleri var, onlar farklı olabilir. ben çene açılır'ı sevemedim. kafasından kaskı sürekli tak-çıkar uğraşmak istemeyen, insanlarla iletişim kurması gereken kurye, polis gibi mesleklerin işine yarıyor.

Motosikleti
Önerilerinizi çok dikkate alıyorum, teşekkür ederim herkese. Ama hala bu çene açılırlar göz kırpıp duruyorlar..
Önümüz yaz, full face kaskları 80-125 cc'lerde kullananlar nasıl kullanıyorlar.. Eziyet gibi bir şey. Biliyorum, güvenlik için ama, gerçekten zor iş.
Çene açılır kask ile çene açık şekilde sürümek teklikelidir, yarım kask giymiş kadar az korur, yani koruması yazı tura atmak gibi %50 olur.
Çene açılır kask kullanıyorum, ama ucuz kasklarda çene açılır kasklara güvenmem, bu yüzden ilk kaskımı tam kapalı almıştım, o zamnalar scooetr sürüyordum.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Uygun fiyatlı tam kapalı kaskların malzeme kalitesi, yalıtım için iyi değildir. Bundan dolayı kışın üşütür, yazın serinletir. Endişeniz olmasın.

Tam o vizörün köşeleri klima gibi oluyor :)

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Valla gayette kullanılıyor. Hem havalandırmalar var hemde kaskın vizörü açılabiliyor. Bende LS2 var, 50km hızı geçtikten sonra kaskın vizörünü açmaya gerek olmuyor, 50'nin aşağısında da zaten rüzgar rahatsız etmiyor. Full face iyidir rüzgar sesi azalır.

Hali hazırda 50 (80)cc scooter kullanıyorum. Ve ileride geçsem geçsem max 125cc scootere geçebilirim. O da zor gibi biraz maddiyat nedeniyle. Motoru alalı 3.5K km oldu ve yarım kaskla kullandım bugüne kadar. Yazın sorun çekmedim. Ancak kış aylarında suratım donuyor soğuktan, gözümü yaşartacak kadar rüzgar yiyorum. Hem de Allah korusun yere küçükten dahi olsa düşme anında çenemde diş kalmayacak olmasından korkuyorum.

Bütçem düşük, öğrenciyim. 2-3K arasına bir kask almak istiyorum. Bu bütçedeki bir kasktan inanılmaz beklentim yok. 40-50'yle giderken düşersem kafamı korusun, interkom takabileyim, bir de inanılmaz fazla rüzgar geçirmesin kafi benim için.
Ha bir de ufak bir scooter sürücüsü olduğum için açıkçası racing tipi kask takmak istemiyorum. Ufacık scooterde bana biraz itici geliyor, dürüst olmak gerekirse kendimi ezikliyorum biraz napayım. :)

Benim bulduğum ürün: https://www.trendyol.com/ncr/rapid-kapali-kask-ece-belgeli-p-812054397

Çok satmış ve çizilme vs. gibi durumlar için yedek vizör de satıyorlar. Çok bir beklentim yok kasktan, sizce işimi görür mü? Sanayide motorcuları gezsem daha uyguna veya aynı fiyata daha iyi kasklar bulabilir miyim sizce? Ha bir de beyaz vizör istiyorum. Bu kask kağıt üstünde istediğim her şeyi veriyor gibi.

Çene açılır kaskları da hem internetten hem forumdan araştırdım, ilk başta onlardan alacaktım. Ancak özellikle düşük fiyattaki ürünlerde düşme anında çene kısmının açılma olasılığının yüksek olduğundan bahsedilmiş forumda da. Ayriyetten bağlantı noktalarından rüzgar da alıyormuş sanırım. Yoksa aynı markanın çene açılırını alacaktım.
Geçenlerde arkadaşım kaskımın vizörünü kapatması üzerine fotoğraftaki aynı kaskın açılır kapanır kısmına üstten tokat atarken mekanizmasını kırdım . Bütçe ayrılamayabilir bende öğrenciyim ama kafan 4 5bin TLden daha fazla etmez mi sence? Ailenden destek istemek daha iyi olur üstüne biraz daha ekleyip HJC C10 C70 gibi Fullface kasklara bakmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar