- Konu Yazar
Öncelikle çok düşük hızda düştüm, herhangi bir şeyim yok. Daha önce de düşmüştüm ama bu sefer hiç beklemediğim bir şekilde olduğundan buraya yazma gereği duydum. Oysa ne kadar da rahat sürüyordum aylardır ve herhangi bir tehlikeyle de karşılaşmamıştım. Hatta "Yahu bu motor öyle abartıldığı kadar da zor bir olay değil galiba" diye düşünüyordum. Daha 1500 km tecrübem olmasına rağmen 250cc vitesli motora geçsem mi diyordum kendime. Ama anlıyorum ki şeytan ayrıntılarda gizli. Olay şöyle oldu, İstanbul Anadolu yakasındakiler Hasanpaşa motorcu dükkanlarını bilirler. Balaklavamı kaybettim, Motomax'tan yenisini almaya gidiyorum. Son zamanlarda geçen varsa oradan, dikkat etmişlerdir dükkanların önünü saksılarla çevirmişler, içinde motorlar park ediyor. Sokağa girdim, hava karanlık, önüm arkam boş ama zemin loş ışık, önüme değil de hangi saksının arasından geçsem diye soluma bakıyorum. Derken tam Held mağazasının önünde kendimi bir anda yerde buldum. Hemen kalktım, tabii şok, şaşırmış bir şekilde motora bakıyorum. Sağolsun dükkandaki arkadaşlar hemen koşup motoru çektiler, durumumu sordular. Bir de baktım ki düştüğüm yerin az gerisinde simsiyah bir plaka kılıfı parçası. Oradakilerden duyduğum kadarıyla dün akşam bir araba kazası olmuş, işte ondan kalan artıklardan biri, sağolsunlar yola bırakıp gitmişler, oradan geçen kimsenin de aklına alıp kenara atmak gelmemiş. Daha sonra olayı analiz ettiğimde, hatırlamıyorum ama muhtemelen bu plastiğin üstündeyken ön frene bastım ki motoru durdurmak için genelde ben ön freni kullanırım. Sizce bu düşüşten kaçınmanın bir imkanı var mıydı? Neyi yanlış yaptım. Bu kadar pür dikkat kullanabilecek bir insanoğlu var mıdır aramızda?