Düşmeyi bilmek?

Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
(Forumda Fortnine takip eden biri olmasına sevindim ama başka videosunda da eksiksiz tüm ekipmanların kullanılmasını tavsiye ediyor. Türkiye'de yani trafiğin davar yuvası olduğu yerde pad çıkarmak tartışmaya kapalı biçimde yanlış bana göre)
Ben de tamamen karşıyım yapılan öneriye. Videoda kısaca tipik bir kazada vücuttaki en güçlü kemiğin kırılmasını bile engelleyecek kadar sönümleme yapılmadığından bahsediyor. Bu sebeple de battı balık yan gider en azından rahat rahat motora bineyim diye çıkardığını söylüyor. Bencesi ise dediğim gibi tedavi sürecini hızlandıracak veya belki de kalıcı hasarla geçici bir kemik kırılması arasındaki farkı belirleyecek olan bu koruma öğeleri. O yüzden asla bunlar olmadan motosiklete binmiyorum.

Airbag gibi standart üstü koruma öğeleri bu denli büyük enerjileri de sönümleyebiliyor gibi duruyor. Bunu sürüşün normal bir parçası olarak hayatıma şimdilik katamadım ama maalesef (masraflar, çıkartınca nerede tutacağım, pratik olacak mı vs.).
 
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
5,660
Düşmeyi bilmek diye bir şey elbette vardır, ama bunun için bol bol düşmek gerekiyor. :)

Kayak / snowboard bunun için örnek gösterilebilir mesela. Kayak biraz daha stabil olduğu için belki daha az ama snowboard yapan birisi eğer çok memur işi yapmıyorsa her kayma gününde zaten mutlaka bir kaç kere düşecektir. Bunu öğrenip kendini nasıl yere bırakmalısın, düşerken neler yapmalısın falan bunları gözetmezsen sonra sıkıntı oluyor. Bizzat bir arkadaşıma yavaş yavaş öğretiyordum bir kaç hafta sonu boyunca, adam inatla düşmemek için aşırı yavaşlardı eğilip bükülürdü.. söyledim düşmeyi öğrenemiyorsun başına iş alacaksın diye, gözümün önünde yürüme hızında kayarken bir saçmaladı, dizi mahvoldu 2 sene snowboard takamadı ayağına.. O yüzden öğrenmek lazım.

Lakin başa dönelim, bunun için düşmek gerekiyor bol bol. Bu antremanı yapmak isteyen varsa buyursun =) Benim de yaşanabilecek kaza senaryolarına göre şöyle yaparım böyle yaparım / yapmaya çalışırım diye fikirler var kafamda, ama bunları pratik etmedikçe düşünce olarak kalırlar anca öyle bir anda. Bir kaç kural kafada sürekli tekrarlanarak onlardan faydalanılabilir, düştüğünü kabullendiğin an kolları toparlamak, kafayı öne eğmek küçülmeye çalışmak falan gibi; ama motosiklet kazası da 1000 bilinmeyenli denklem.
 
Katılım
10 Şub 2006
Mesajlar
6,836
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
saçmalamayın, bunları düşünmeyin
1- Güvenli sürüş
2- Sağlam ekipmanlar (Önem sırasına göre: kask, eldiven, mont, dizlik, bot)
3- Sağlam fizik/ kondisyon
4- Allah göstermesin, düşerseniz de motordan ayrılmaya çalışın
 
Katılım
29 Kas 2016
Mesajlar
126
Motosikleti
sym jet 14 125cc
Barkın abinin ekipman ve düşmeye yönelik bir videosu aklıma geldi. Bende 2017 sonbaharda karla karışık yağmurlu bir havada virajı dönerken debriyajı çekip motora boşa düşürmek gibi hata yapıp ardından da gidon kitleyince düşüp sürüklenmiştim. Bot pantalon mont kask full ekipman olduğum için çok birşey olmadan atlatmıştım.
 
Katılım
17 Eyl 2020
Mesajlar
823
acayip çok yorum var ama direkt ben kendi yorumumu yapayım kaçayım.
iyi düşmek bence kesinlikle var. tabi bazı düşüşler şansa olsa da ben şuna inanıyorum.
ben artçıma her zaman şunu derim yola bak.

yol bakması çok önemli. eğer ki bir şey olursa bir kaza olursa bakan biri ufak sıyrıklarla atlatabilecekken, bakmayan biri ölebilir veya çok ciddi sakatlanabilir.
bakan kişi hazırlıklıdır ne olursa olsun en kötüsü dahi hazırlıklıdır.

ek olarak vücut önemli.
fit, atılgan biri daha az sakatlanabilecekken, kilolu veya oturdum mu kalkamam tipler daha büyük sakatlıklar yaşayabilir.
o yüzden motoru kullanan atılgan olabilmeli. ay dur kalkamıyorum dememeli. yeri geldi mi amuda kalkmalı

edit: daha bir 2 yorum okudum bence insanın içinde olmalı. atılgan olacan abi düşmeyi bilmek yaşamak vs değil olay. atılgan biri daha iyi becerir bunu.
eline yakıştıracan olay aslında bu.
düştün mü onu güzel bir şekilde kucaklayacan. heyecan stres yapmıcan donmıcan.
düşmenin de hakkı..
neyse ama vallaha kafa yapısı böyle olmalı. hoplamalı zıplamalı ona göğüs germeli. nacizane tavsiyemdir ancak düşmeyin
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Tem 2007
Mesajlar
2,739
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ekipmana ve pistte olduğuna güvendiği için, düşerken pozisyon alıyor veya alabiliyor. Bu trafikte olmaz herhalde.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst