Dünyada Hız Limitleri

C-4

Aşağıdaki tabloyu Wikipedia dan aldım başlıkları arkadaş türkçeleştirmiş tablo Wikipedia nın güvenilirliği kadar güvenilir. Gördüğünüz gibi motosikletlerin hız limitlerini otomobillerden düşük belirleyen 50 ülke arasında Yunanistan, Bulgaristan ve biz varız. Almanyada otobanlarda hız limitinin olmaması çok ilginç değilmi!?? Buna rağmen kaza oranlarının en düşük olduğu yer Alman otobanlarıymış. Bike dergisinin geçmiş sayılarının birinde hız limitleri ile kaza arasındaki ilişkinin hiçde sanıldığı gibi olmadığına ilişkin bir araştırma yayınlanmıştı.

speedlimitsuw3.jpg

alıntı

iyide kim bu limitlere uyuyorki allah aşkına söylesin. Vitesli bisiklet bile 50 km görür. Kaplumbağ gibide yol gidilmezki

Motosikleti
Hornet
iyide kim bu limitlere uyuyorki allah aşkına söylesin. Vitesli bisiklet bile 50 km görür. Kaplumbağ gibide yol gidilmezki

+100000:cat:

Ben bide şu durumu anlamıyorum araba olsun motosiklet olsun ya kardeşim otobana falan filana limit koyucağınıza taşıtlara koyun!!

örnek;bi renault megane 260 ibresi war veya bi honda 6oo RR 290 basabiliyo..
Bunları hangi yolda basması bekleniyo mühendisler yaparken..hani hepsi pistte sürülmüyo o zaman ibreleri düşürsünler eğer piste çıkıcak varsa ona özel yapsınlar..Saçmalamasınlar otobanda bu şurda bu millet otobana özellikle taşıtım kaç basar niyetinde çıkıyo:wiinkk:

bu arada şöyle bişeyi de söylemek istiorum almanyada koruma giysileri biraz daha ucuz olduğu için koruma giysileri çok satılıyor. bu yüzden düşen adam bile hafif sıyrıklarla atlatıyor kazayı.

Ben bide şu durumu anlamıyorum araba olsun motosiklet olsun ya kardeşim otobana falan filana limit koyucağınıza taşıtlara koyun!!

Bunları hangi yolda basması bekleniyo mühendisler yaparken..hani hepsi pistte sürülmüyo o zaman ibreleri düşürsünler eğer piste çıkıcak varsa ona özel yapsınlar..Saçmalamasınlar otobanda bu şurda bu millet otobana özellikle taşıtım kaç basar niyetinde çıkıyo:wiinkk:

evet kardeşş çok haklısın katılııyom :cat::cat:

Aslında haklısın ama, bizimkiler rahat durmaz modifiye işine girer, bizim mobyletleri görmüyonmu çift silindir yapıp üzerine birde yatıyorlar :mrgreen:

bu arada şöyle bişeyi de söylemek istiorum almanyada koruma giysileri biraz daha ucuz olduğu için koruma giysileri çok satılıyor. bu yüzden düşen adam bile hafif sıyrıklarla atlatıyor kazayı.

bence korumalar almayada daha pahalı, doğrusunu söylemek gerekirse almayadaki otobanlar adam gibi otoban :bounce: ondan dolayı kaza oranı düşük vede herkes kurallara uyuyor :cat:

burda öylede, sıkıysa almaydaki limtlere uyma :mrgreen: :p

Son düzenleme:
şu tezata bakın.....
sınırlar 130 km nin üzerine çıkmıyor fakat sadece 2.-3. viteste bu hızı aşabilecek bir dünya araba ve motosiklet var o zaman bunlar neden üretilir ki?
adam Ferrari alcak şehir içi 50-60 otobanda ise 130 km nin üzerine çıkmayacak!??? saçmalık :)

Alamanyada otobanda sınır yok diyor...vay be...gutentag motorrider...

guten tag,
ich will mein leben zurück
guten tag, guten tag
guten tag, guten tag
guten tag,
ich gebe zu ich war am anfang entzückt,
aber euer leben zwickt und drückt nur dann nicht wenn man sich bückt
guten tag
guten tag
guten tag
guten tag
guten tag:p

15,germany(almanya)otobanda sınır yok ama adamın yaptığı yolda 300 kmh hızda önüne viraj çıkmıyor

Motosikleti
Hornet
şu tezata bakın.....
sınırlar 130 km nin üzerine çıkmıyor fakat sadece 2.-3. viteste bu hızı aşabilecek bir dünya araba ve motosiklet var o zaman bunlar neden üretilir ki?
adam Ferrari alcak şehir içi 50-60 otobanda ise 130 km nin üzerine çıkmayacak!??? saçmalık :)

+10000:cat:

en güzeli alamanya :D alamancı olmak vardı

Almanyada asfalt kalınlığı 55 cm. ile 85 cm. arasında Bu ABD'de kullanılan asfalt kalınlığının yaklaşık 2 katıdır..Otoban'a bir Boeing inse bile asfaltta bir bozulma yapmaz senede otobanların bakım maliyeti mil başına 900.000$ dır ve bu da yine ABD'de harcanan rakamın 2 katına yakındır..Otobanın sadece asfalt yığını olmadığını gösteren mükemmel bir örnek bu bize durum böyleyken hız limiti olmaması normal.

Almanya'da adam S500'üyle en soldan 200-240km/h ile gittiğini düşünün önüne 160km hızı zorlayan bir araba çıkmaz bu durumda adam zaten en sol şeritte güvenle seyreder malesef bizde dikkat edin trafiğin sıkıştığı anlara bakın sağ şerit 80 ortadaki 95 en soldaki 100-110 la gider herkez elindeki güce ve ne kadarını kullanabildiğine göre şerit seçse bizde de hız sınırı kalkabilirdi belki ama okadar sığ düşünüyoruzki adamın 70 liralık arabası var diye ben en sol şeridi kullanamıycakmıyım diye kendi kendimize triplere giriyoruz haksızlık yapıldığını düşünüyoruz

Alamanyada otobanda sınır yok diyor...vay be...gutentag motorrider...

guten tag,
guten tag, guten tag
guten tag, guten tag
guten tag,
ich gebe zu ich war am anfang entzückt,
aber euer leben zwickt und drückt nur dann nicht wenn man sich bückt
guten tag
guten tag
guten tag
guten tag
guten tag:p

sanırım 250cc altı olanlarda giremiyor otobana :queen:

Son düzenleme:
Hemen bır konuya acıklık getırmek istiyorum.Almnayada yasamıs olarak, Almanya nın her otobanında hız limiti yok degıl arkadaslar.Sadece belli otabanlarda var.

otobandaki hız limit levhaları elektronik olup hava durumuna ve trafik akışına göre değiştirilebiliyor, bunada limit var diyorsanız hep beraber gülelim
dogru soyluyorsun ben nereden bilebilirim sadece almanyaya yakin yerde yasiyorum ayda bir kere almanya turum var.Sen limit yok diyorsan yoktur.

kuzenim almanyada o anlattı yaşlı kadınlar sola 110km ile yatıyorlarmış sonra 240 km ile arkalarında fren yapayım derken canları çıkıyormuş =) bu arada kuzenim kaza yaptı sonrasında bir sürü ameliyat geçirdi ama iyileşemedi işindende oldu mahkemelik şuan =/ yani hız pek iyi bişey değil sanki?

bu arada şöyle bişeyi de söylemek istiorum almanyada koruma giysileri biraz daha ucuz olduğu için koruma giysileri çok satılıyor.

biz devletimizi daha çok seviyoruz
neden mi
çünkü biz daha çok hemde çok daha çok KDV ve ÖTV ödüyoruz
o sebepten aynı ürün bizde fahiş fiyata geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar