Çok basit bir örnek:
Manifoldun ne olduğunu öğrenmek istiyorsunuz.
İngilizce biliyorsanız İngilizce Wikipedia'dan bakarsınız.
İngilizce bilmiyorsanız Türkçe Vikipedi'den bakarsınız.
İngilizce biliyorsanız dünyanın her köşesinden birşeyler öğrenme şansınız olur. Sırf bu sebeple kafatasçı bile olsam bu dili öğrenirdim. İngilizceyi öğrendim, şimdi sıra İspanyolcada.
Eğer "İngilizce öğrenirsem emperyalizmin kölesi olurum" diyorsanız zaten olmuşsunuz ama farkında değilsiniz derim. Sun Tzu'nun dediği üzere:
故曰:知彼知己,百戰不殆;不知彼而知己,一勝一負;不知彼,不知己,每戰必殆。(故曰:知彼知己,百战不殆;不知彼而知己,一胜一负;不知彼,不知己,每战必殆。)
"Denir ki eğer düşmanını tanırsan ve kendini tanırsan, savaşlarda tehlikesizce dövüşürsün.
Eğer sadece kendini tanırsan, ama düşmanını değil, kazanabilirsin veya kaybedebilirsin.
Eğer ne kendini ne de düşmanını tanımıyorsan her zaman kendini tehlikeye atarsın."
Sun Tzu, Savaş Sanatı, 3. Bölüm son paragraf.
Manifoldun ne olduğunu öğrenmek istiyorsunuz.
İngilizce biliyorsanız İngilizce Wikipedia'dan bakarsınız.
İngilizce bilmiyorsanız Türkçe Vikipedi'den bakarsınız.
İngilizce biliyorsanız dünyanın her köşesinden birşeyler öğrenme şansınız olur. Sırf bu sebeple kafatasçı bile olsam bu dili öğrenirdim. İngilizceyi öğrendim, şimdi sıra İspanyolcada.
Eğer "İngilizce öğrenirsem emperyalizmin kölesi olurum" diyorsanız zaten olmuşsunuz ama farkında değilsiniz derim. Sun Tzu'nun dediği üzere:
故曰:知彼知己,百戰不殆;不知彼而知己,一勝一負;不知彼,不知己,每戰必殆。(故曰:知彼知己,百战不殆;不知彼而知己,一胜一负;不知彼,不知己,每战必殆。)
"Denir ki eğer düşmanını tanırsan ve kendini tanırsan, savaşlarda tehlikesizce dövüşürsün.
Eğer sadece kendini tanırsan, ama düşmanını değil, kazanabilirsin veya kaybedebilirsin.
Eğer ne kendini ne de düşmanını tanımıyorsan her zaman kendini tehlikeye atarsın."
Sun Tzu, Savaş Sanatı, 3. Bölüm son paragraf.
Son düzenleme: