dün gece motorum bozuldu yardım!!!!

DÜN GECE TEMDE 120 KM HIZLA GİDERKEN BİRDEN GAZKESTİ VE MOTORDAN GARİP METALİK BİR SES GELMEYE BAŞLADI KENARA ÇEKTİM VE DURDUM MOTORU TEKRAR ÇALIŞTIRDIM VE O METALİK VURMAYLA SÜRTME ARASINDAKİ SES GELMEYE DEVAM ETTİ.VE STOP ETTİ VE ONDAN SONRA MARŞ ALMADI MOTOR .ÇALIŞTIRAMADIĞIM İÇİN ÇEKİCİYLE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALDIM BU KONU HAKKINDA VEYA ARIZAN NE OLDUĞU KONUSUNDA BİR FİKRİ OLAN VARMI .GERÇİ 1-2 SAAT SONRA SERVİSE GÖTÜRECEĞİM İNŞALLAH ÖNEMLİ BİRŞEY DEĞİLDİR:silent:

geçmiş olsun motor'un kilitlemiş gibi duruyor şu anda aynı şey 70 km süratle giderken başıma geldi ve bi dahada çalışmadı ve piston sekman atıldı:rendeer:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sübap kesmesine benziyor.

dostum geçmiş olsun.
senin motorun silindirin içine biraz ytl düşmüş:p
motor kitlemiş büyük ihtimal.birde motorun ne olduğunu yazsan iyi olur.

motorun markasını modelini söylesen scootermı cup mı naked mi commuter mi ? chooper mi nedir ne deildir bu motor... en kötü ihtimalle şanjıman bilyalarında sorun vardır

gecmis olsun ..galiba cin motoru..sen o motoru cope at..bitmis...motor kitlemis..o kadar zorlanmaz ..motor..

Hyosung GV 250 gibi gözüküyor mesajlarına bakılırsa...Geçmiş olsun.

hehe yok benim motorda sorun yok allaha şükür... yağını benzinini hiç eksik etmem. hal hatır sormak için servise uğrarım ki bakımlarının günü geçmemiştir... patır patır çalışıyor maaşallah

Motor kitlenmesi nedir ?bu arızaya sebeb veren durumlar nelerdir kısa bi bilgi gecermisin öğreneyeim bende basıma gelirse bılgım olur .teşekkurler

genellikle motor yağsız kalırsa veya sürekli redline çizgisinde kullanılırsa, aşırı yükleme veya aşırı gazlama ile oluyor

İlk olarak Önemli bir şey olduğunu söyleyebilirim:pale:
Motor marş ile dönüyor ama çalışmıyor mu, yoksa marş motoru hiç döndüremiyor mu?? Ayak ile çalıştırmaya uğraştığında motor dönüyormu yoksa pedal taş gibi kalıyor mu??
Sübap kesti ise genelde döner motor ama elbette çalışmaz. Motor Kilitlemesi denen piston segman ve silindir laynerlerinin kaynaması olmuş sa hiç dönmez motor:pale:

bazı arkadaşlar motoru açacam diye 4. viteste yapacağı hızı 3. hatta 2. viteste yapmaya kalkınca böyle şleyler olabiliyor.benim serviteki ustada böyle olayların çok olduğunu söyledi.evet birkaç kez bende denedim .3. viteste motorun maksimum hızı görünen 85 km.'ye çıktım 4. viteste 110 km'yi buldum.Ama bir dahada asla zorlamadım zorlasaydım bende motoru çoktan elime almıştım.Kağıtta ne yazıyorsa o hızı zorlamamk lazım bence.çin malı eksatrik zinciride dayanmaz bu zorlanmaya.

slm arkadaşlar pgo.scooter.şanzıman dişlilerini bulamıyorum nasıl temin ede bilirim.bilen varsa yardımcı olurmu lütfen.tşk.

DÜN GECE TEMDE 120 KM HIZLA GİDERKEN BİRDEN GAZKESTİ VE MOTORDAN GARİP METALİK BİR SES GELMEYE BAŞLADI KENARA ÇEKTİM VE DURDUM MOTORU TEKRAR ÇALIŞTIRDIM VE O METALİK VURMAYLA SÜRTME ARASINDAKİ SES GELMEYE DEVAM ETTİ.VE STOP ETTİ VE ONDAN SONRA MARŞ ALMADI MOTOR .ÇALIŞTIRAMADIĞIM İÇİN ÇEKİCİYLE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALDIM BU KONU HAKKINDA VEYA ARIZAN NE OLDUĞU KONUSUNDA BİR FİKRİ OLAN VARMI .GERÇİ 1-2 SAAT SONRA SERVİSE GÖTÜRECEĞİM İNŞALLAH ÖNEMLİ BİRŞEY DEĞİLDİR:silent:

İlk önce geçmiş olsun..
Sonra yazım yanlışı yapmışsın. Formda büyük harflerle yazı yazmak yasak.. Bana uyarı gelmişti..
Motorundan gelen metalik sesler, senin motorun durumunun vahim olduğunu gösteriyor..:cat: Bence motoru zorlamadan yapmış olabilir.Bu arada motorun markasını cinsini falan da yazsaydın aydınlanmış olurduk..:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hyosung GV 250 gibi gözüküyor mesajlarına bakılırsa...Geçmiş olsun.

Len nerden anladın markayı hemen.....Müneccim misin nesin?........:queen::queen:

Motor kitlediği zaman asla ve asla çalışmaz....Vurdursanız bile arka teker kitler....

Arkadaşın sorunu Piston kırmış....Kırılan parçalar gömleği çizmiş....Çizilen gömlekte kırık piston metalimsi ses çıkarır....:cat::cat:

Evet arkadaslara katılıyorum mekanık bı problem oldugu ortada kırık falan var sanırım daha kotu de olabılırdı kıtleyıp arka tekerı usutnden de dusebılırıdın gecmıs olsun cebınede geecmıs olsun 200 ytl cıvarı tutar tabı bu dedıgım Çin ıse Japonsa sımdıden gecmıs olsun.

Mersin İl Temsilcisi
abi senin motor bozulmuuuuş......snra söylemedi deme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar