Dün (14.05.2014) yaptığım kaza

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Gidiş-geliş yönü olan bir yolda ilerlemekte iken hastane acil çıkışından bir araç burnunu uzatıp durdu. Tam önüne vardığımda bir anda yola çıktı ve ben aracın sol ön lastiğine çarptım. Neyseki ekipmanlarım tamdı. Eldivenim soyulmuş, montum o kadar sürtünmeye dayanmıştı. Kırık, çıkık, kanama vs. yok ama sağ omuzum çok ciddi olarak ağrıyor. Ambulansla hastaneye götürdüler. Saydıklarım dışında çok şükür birşey yok. Motorumun ve kaza tutanağının resimlerini ekliyorum. Şayet elimde eldiven olmasaydı galiba elim hamur gibi olacaktı.
vzjEzp.jpg
[/url][/IMG]
1PJyPG.jpg
[/url][/IMG]
LPbaPb.jpg
[/url][/IMG]
7m6kma.png
[/url][/IMG]

Motosikleti
Henüz yok.
geçmiş olsun allahtan size bir zararı olmamış böyle ö.k ler çıkıyor malum. Tüm masrafları karşı tarafın sigortası karşılayacaktır.

Çok geçmiş olsun dostum. Arabalara hiç özellikle de kadınlara güven olmuyor.Benzer bir şeyde benim başıma geliyordu.

Çarptığında tahmini süratın ne idi? Arabanın üzerinden uçtun mu yoksa motora bağlı mı kaldın ve sağ sola mı düştün?

GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH KOLDA BİR ŞEY YOKTUR.

RESİMLER İÇİN ÇOK TEŞŞKÜRLER. İLKDEFA BÖYLE BRŞEY GÖRDÜM

Motosikleti
Gittiğim yol bir caddeyi bir başka caddeye bağlayan bir sokak. Sokakta özel bir hastanenin acil girişi de var. Sokakta şeridimin sağ kısmında gidiyordum. Kavşaktan yeni çıkmıştım o yüzden pek hızımı bilmiyorum. Bir baktım beyaz bir şahin acil çıkışından burnunu uzattı ve durdu. O an yola çıksa ben durabilecek mesafe ve hızdayım. Ancak adam bir anda yola fırladı, o kadar yakındım ki fren yapacak mesafe yoktu. Kurtarmamın da imkanı yoktu. Ben de direk çarpmak veya sola yatırıp arabayla motorun arasında kalmak yerine sağa motoru yatırdım ve gözümü kapattım. Sağ omuzum hizasında sürüklenmeye başladım. Sanırım bir ara motor da bana çarpmış olabilir tam hatırlamıyorum. Sağ tarafım daha fazla hasar görmesin diye yuvarlandım. Sadece sağ omuzumda acı vardı. Yolun ortasına uzanıp hiç kımıldamadım. Olası bilinç kaybı için kask kilidini (ismi aklıma gelmedi, çeneye bağlanan kemer) çözdüm ve gözlüğümü de çıkardım. Ambulans gelip hastaneye götürdü. Çok şükür bir şeyim yoktu. Kaskta birşey yok, montum o kadar sürtünmeye dayanmış, yani sağlam. Ama buna rağmen kolumda azıcık da olsa sıyrılma var. Eldiven biraz kötüydü. İçindeki korumaları baya sürtünmeye maruz kalmış. O olmasa ellerim nasıl olurdu bilmiyorum. Allahıma hamd olsun iyiyim. İyi ki korumalarımı her zaman giyiyorum.
Motora binmenin en önemli kurallarından biri de nasıl düşüleceğini bilmek olduğu bir kez daha tescillendi. Kusurun kimde olduğu önemli değil, keşke hiç olmasaydı. Mevlam beterinden saklasın. Sanırım güzel izah etmişimdir.

bu kazanin aynisini yasadim, karsi taraf %100 sucluydu ve karsi tarafin sigortasi tum masrafi karsiladi. kanunen karsi taraf %100 suclu olsada ben kendimde suc bulmustum, acele etmeyebilirdim bekleyebilirdim :p

gecmis olsun.

Motosikleti
mesajımda da bahsettim. o an yola çıksa dururum. ancak duran arabanın önüne kadar gelmiştim. yapılabilecek birşey yoktu. raporda tüm kusur karşı tarafa verildi. ancak mesajda bahsettiğim gibi kusurun kimde olduğunun kaza olduktan sonra bir önemi yok. Keşke hiç olmasaydı.

Motosikleti
Fazer8 abs
çok geçmiş olsun. benzer bi kazayı geçenlerde bende yaptım. şükür bendede bişey yoktu. karşı tarafın sigortasından hasarın tamamını aldım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Ekipmanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış buluyoruz. Bilinçliliğinden dolayı şahsım adına teşekkür ederim. Tekerin daima düz bassın! :cat:

Motosikleti
Bu tür kaza yapan arkadaşlara soruyorum. Şimdi motordaki hasarın yanında mont, kask, eldiven ve pantolon gibi giyim aksesuarlarımız da hasar görüyor. Karşı tarafın sigortası bunları da karşılıyor mu?

Normal şartlarda karşılamalı ne de olsa motosiklet ekipmanı.

Ben kaza yaptığımda motosiklet pantolonum yırtılmıştı bende aynı soruyor sormuştum ve ''zor iş, uğraşman, belgelemen gerekir'' gibi yorumlar almıştım. Ama uğraşan biri, bence tüm maddi ve manevi maduriyetini sigorta şirketinden almalı ve alabilir de!

Eğer inanın kaskım ve diğer kıyafetlerime çok para verseydim ve hasar görselerdi peşinden koşturdum.

Geçmiş olsun kardeşim yaklaşmadan korna sellektör de yapmak gerekiyor aslında mümkün olduğunca farınızı yakın faydası var

ön çatal ve beraberindeki hasarlar çok sıkıntı değil motor bloğula şasiye zarar gelmediği sürece... Geçmiş olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar