Dumlupınar üniversitesi - Sigortacılık ve Risk yönetimi.

Merhabalar.

Benim üniversite sınavına ilk girişim değil.

Fakat bu sene artık biryere girmek istiyorum.

Bölüm ygs6 ile alıyor. 4 yıllık yüksekokul , lisans eğitimi ve diploması veriyor.

İşletme ye denklikte veriyor okul. Yani Mali müşavir vs imkanıda var.

Sizce Sigortacılık ve Risk yönetimi bölümünün gelecek 10 yıl içinde iş imkanları nasıl olur?

Bankalarda, sigorta şirketlerinde vs çalışan varsa ve birinci ağızdan duyarsam çok çok daha iyi olur.

Her türlü yoruma açığım.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba dostum,iktisat mezunuyum.Açıkçası iibf mezunlarının durumları mezun olduktan sonra oldukça zor ben bunu işletme,iktisat,maliye,çeko vs diye ayıramıyorum.

Dersen ki smmm olacağım bunun için farklı yol çizmen gerek.Staj sınavına gireceksin eğer kazanırsan,3 yıl zorunlu stajın başlayacak.Stajını yüksek lisans yaparak veya odanın açtığı kurslara katılarak 1 yıl kısaltabiliyorsun, staj süresinde düşük maaşa katlanıyorsun ve sonunda smmm olabilmek için klasik olarak yapılan yeterlilik sınavına giriyorsun.

Dersen alandan kpss çalışacağım belli bir puan alıp maliye bakanlığının ,gümrük bakanlığnın açtığı sınavlara girmeye hak kazanıp onlara gireceğim. Eğer kpss ve kurum sınavından başarılı olursan önüne mülakat çıkıyor.

Bankacılık diğerlerine nazaran daha kolay ancak çalışma şartları oldukça zor.

İşin özü dostum, okulu bitirince çabaların devam edecek, okurken kendini geliştirmeye ve yabancı dil öğrenmeye bak.Başarılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar