DUKE 390 2.EL

Merhabalar

Yakın tarihte nasipse bir duke 390 sahibi olmayı planlıyorum . Genel anlamda motorsikletten orta derecede anlıyorum lakin burda kullanan arkadaslardan 2. El motorsiklet alirken ve ozellikle duke 390 icin nelere dikkat etmeliyim,konu hakkinda deneyimi olanlardan yardim istiyorum, Hayırlı Aksamlar .

Son düzenleme:
Tesekkurler , cesitli videolari izledim. Özellikle dukede olmazsa olmaz bir detay varmidir ?

127

Duke lerde 15-20K arası ağır bakım vardır. Buna dikkat et. Lastik önemli unsur. Motoru alıyorsun aldıktan sonra 2k bakım parası harcamak istemezsin dimi. Üstünde ki orjinal balatalar 20K dan fazla dayanmaz. Zar zor dayanır 20K da değişim şart. 15K da zincir dişli seti değişir Duke lerin. Onun dışı ekstra bakımları da olur.

Duke lerde 15-20K arası ağır bakım vardır. Buna dikkat et. Lastik önemli unsur. Motoru alıyorsun aldıktan sonra 2k bakım parası harcamak istemezsin dimi. Üstünde ki orjinal balatalar 20K dan fazla dayanmaz. Zar zor dayanır 20K da değişim şart. 15K da zincir dişli seti değişir Duke lerin. Onun dışı ekstra bakımları da olur.

hocam balatalar 20k da değişecek diye bir olay bana mantıklı gelmiyor.
benim motor 27 binde hala balatalar tam olarak bitmiş değil. çok fazla fren kullanmıyorum, genellikle yavaşlayarak duruyorum.
o yüzden yanlış yönlendirmeyelim bence.
şu da var, adam çok sert kullanıyodur, sürekli frene abanıyodur o zaman 10 bin km de bile bitebilir, ama demek istediğim balatalar için şu km de değişmeli diye bir durum yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence almayın.

Temiz kullanılmışsa alın, grenajlarda sallanma var mı ona dikkat edin, ayrıca sadece yattı diyorlarsa yattığı yerdeki izlere bakın, yataysa yatma değil sürüklenmedir. Yatay hat uzadıkça sürüklenme de artar tabii.

Hangi sene olduğuna dikkat edin, yıllar arasında modellerde ufak tefek farklılıklar oluyor. Lastikleri de mutlaka kontrol etmenizde fayda var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok fazla titrer
Kaya gibi sert sele

Motor blok patlama vakalarıyla meşhurdur

127

hocam balatalar 20k da değişecek diye bir olay bana mantıklı gelmiyor.
benim motor 27 binde hala balatalar tam olarak bitmiş değil. çok fazla fren kullanmıyorum, genellikle yavaşlayarak duruyorum.
o yüzden yanlış yönlendirmeyelim bence.
şu da var, adam çok sert kullanıyodur, sürekli frene abanıyodur o zaman 10 bin km de bile bitebilir, ama demek istediğim balatalar için şu km de değişmeli diye bir durum yok.

Dostum ABS li motoru alan bir çok kişi ben dahil süratli kullanır normal zamanlarda bile. Yani ABS güveni diye bir terim bir kaç sene içerisinde ABS zorunlu olacağından ortaya çıkar. Haliyle fren kullanımı da çok olur. Benim arka 15K da bitmişti ki ondan sonra servis aynı parayı alıp brembo yerine ebc taktığı için o 5k da bitmişti mesela. Ön de 15k da değiştim ama gene de biraz vardı. Duke lerde bu olay KM ye bakıyor cidden. Başka motorlarda farklıdır bilemem. Siz daha sakin kullanıyorum demişsiniz onlar daha çok gider. Çok sert frenlemeler yapmıyorsunuz belli ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar