Duke 200'den R25'e Geçiş

Arkadaşlar, Duke ile 1500 km yaptıktan sonra naked motor tarzının bana göre olmadığını anladım R25'e geçmek istiyorum ancak aklımda 2 soru var.

Birincisi şu an kullandığım motor absli ve abs si olmayan bir motora geçmek beni tedirgin ediyor. Çok zorlanır mıyım?

İkinicisi R25'in lastik ebadı 110-140 olarak belirtilmiş ben buna 120-150 lastik taksam büyük problem olur mu ?

Önceki motosikletinizde sık sık abs yi devreye sokuyorsanız boş alanlarda fren antrenmanları yapmalı, ön lastiğin kitlediği yeri düşük hızlarda, arka lastiği 40-50 gibi hızlarda kilitleyerek veya kilitlendiği noktaları görerek ne kadar fren yapabileceğinizi görmeli ve tekerleklerden birisi kilitlendiğinde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Ama ilk başta iyi bir lastik takın.

Ebat büyütme hakkında ise, lastikleri büyütürseniz yolda giderken lastik janttan ayrılmaz, durup dururken patlamaz elbette. Fakat motosikletin karakteri çok değişecek, dönüşleri kararsızlaşacak ve kıvraklığı azalacaktır. Orjinal boyutta kalmanız optimum yol tutuş ve denge için olmazsa olmaz

ABS Konusunda Çok Zorlanacağını Düşünmüyorum bende kampanadan abs ye geçtim . Lastik Hakkında değiştirmemeni öneririm

Fren yapmasını iyi biliyorsan ve kışın motosiklet kullanmıyorsan farkı anlamazsın bile. ABS ıslak zeminde asıl farkını hissettirir.

Bana sorarsan limon sıkar gibi fren yapabiliyorsan seni zorlamaz.

Lastik sorusuna gelince... Lastik ebatını büyütmek sadece görsel açıdan güzel durur. Aksi halde zaten standart 110 - 140 ebat lastiklerle gayet yeterli ve çok güzel viraj alınıyor. Lastik ebatlarıyla oynamanı tavsiye etmem. İlla bişeyler değiştireyim diyorsan 110 - 140 ebatlarında rosso II leri tak mis gibi, kafan rahat olsun.

ABS li motordan vazgeçme. Özellikle hafif islak zeminde panik fren yapman gerekir ki herkesin herzaman başına gelebilir işte o zaman ABS seni düşmekten hatta Allah korusun daha büyük dertten korur. Kimse kusura bakmasın kaygan zeminde kimse o kadar iyi fren yapamaz. Düşmek kaçınılmazdır.Yok az sıkkım limon sıkayım yemez. İyi lastik zaten olmazsa olmaz! Konuşmaya gerek yok!

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Abs den vazgeçme, öyle bir zaman gelir ki hayatını kurtarır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar