ducati yi neden biz almayalım

Motosikleti
Yamaha XT600
üretmeyip vergiden dolayı kat kat kazanan bi ülke olduğumuz için bi firma alsa bile ducati'yi yedirmezler o pastayı malesef...

O değilde , markayı rezil ederler.

İlk iş logoyu değiştirir, Rabia işareti koyarlar :queen:

evet böyle birş ey var. biliyorsunuz vw, emisyon skandalından dolayı çok yüksek ceza yiyince, temel işlerine yoğunlaşmak ve ek finansal kaynak yaratmak için bünyesindeki bazı markaları elden çıkartma kararı aldı. ilk adımı ducati ile attı. yaz başından beri ducati satılık. vw istediği fiyat 1.5 milyar euro. talipleri de var, bajaj ve harley davidson.

benim anlamadığım, kendi arabamızı yapmak istiyoruz diyoruz ama önümüze çıkan fırsatları da kaçırıyoruz. 2 3 sene önce volvo da satılıktı, çinliler aldı. şimdi volvodan kazandıkları know how ile kendi firmalarını da geliştiriyorlar.

şimdi de ducati satılık. bari bunu alsak da en azından bunlardan öğrendiklerimizle motosiklet sanayimizin temelini atsak. Hatta sadece motorlu araçların motor ve mekanik aksamı üzerine uzmanlaşan makine mühendisleri, endüstriyel tasarımcılar, teknik personel yetiştiren üniversiteler kursak, kendi göbeğimizi kendimiz kessek ne güzel olur. memlekete faydalı olur. üstelik maliyeti de fazla değil. yeni yaptığımız köprülere her sene ödediğimiz parayla her sene bir ducati alabiliriz. yani geçen sene kimsenin geçmediği köprülere para yatıracağımıza bu sene ducati alabilirdik.

tabi benimki kendini kandırma. yapılmaz böyle şeyler. onun yerine yol yapılır, saray yapılır, kimsenin geçmediği köprüler yapılır..

ducatiyi satarken içindeki tüm ekipman ve teknik adamlarla satmıyorlar.. hadi aldın diyelim daha sattığı kaskı montu tanımayan yüzlerce firma varken nasıl yürüyecek o fabrika işler?? türkiyede yapılan montajlanan araçlar var hava yastığı var adamlar içine hava yastığı koymayı unutuyor.. hadi bizde iki haber oluyor tvye çıkıyor küfür ediyoruz. Ama elin gavuru affetmez :) Türkiyede TTCUSTOM var dünyadaki en sağlam şasili motorları yapıyor adam .. Hani nerede ? kaç tane gördünüz yolda bi bakın hayat hikayesini verdiği uğraşlara bi bakın :D türkiyede o işlerin nasıl yürüdüğü hakkında bi fikriniz olur.

1308583.png

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben bir önceki Ducati'yi alırken talip olmuştum fabrikaya fakat satıcı arkadaş yetkili değilmiş öyle kaldı.
Motorun fiyatını söyleyince;
- Fabrikası kaça bunun?
Diye istemsizce sormuşum.:)

Geçtiğimiz yıllarda geçmişi bir hayli eski ünlü bir marka 20 milyon dolara satıldı.
Tek bir yatırımcımız bile ilgilenmedi.
Milyar avroluk fabrikanın rüyasına bile yatacaklarını sanmam.

Devlet alsın desek, o kadar parası yok.
Yani aslında vardı da kıskansınlar diye saray yaptık.
Para suyunu çekti tabi.
Şimdi devlet şu kadar kişi geçmezse parayı ben ödeyeceğim deyip ağalık yaparak yaptırdığı köprüye söz verdiği parayı bulmaya çalışıyor.
Daha doğrusu buldu da
keri...
pardon
Vatandaşlardan ne deyipte isteyeceğinin yolunu yapmaya uğraşıyor.

Velhasıl bizim devletin bütçesi anca çinliye yetiyor.
Gözümüz her Türk vatandaşı gibi bin arar da olamıyor.

Ducati ilerde olur inşallah. Biz şimdilik mondial falan bakalım.

aslında ducatiyi satarken tam da içindeki tüm ekipman ve teknik adamlarla satıyorlar. alan firma tabi isterse mevcut personelle çalışmak istemeyebilir ve yollarını ayırabilir fakat esas amaç know how olduğu için kimse varolan yapıyı tarumar etmez. zaten firmanın değeri sahip olduğu tesislerden, ekipmanlardan gelmiyor, sahip olduğu planlama, üretim, pazarlama ve marka yönetimi bilgisinden geliyor. bu parayı verip dünya çapında bir markanız ve bu markanın tecrübesinden öğrenme fırsatını almış oluyorsunuz.

ttcustom doğası gereği custom motosikletler üretiyor, bir üretim bandı yok. el işliğini satıyorlar. bu yüzden fiyatları çok yüksek, yollarda çok fazla görmememiz normal. zaten kendisi de yanılmıyorsam türkiyenin en pahalı motosikletlerini satıyorum şeklinde övünüyordu. hiçbir zaman çok satayım düşüncesi olmadı kendisinin.

ne sattığını bilmeyen mağazalar ise, dağıtım kanalları, bayi ve kalite yönetimi bilgisiyle aşılabilecek işler

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Belki alan olurda sonrası ne olur..
Öncelikle Türkiye de var olan satışı düşer çünkü biz yerli mala iyi gözle bakmayız. Almayız(Tofaş,ford,renault)
Bunu açalım biraz Alman ford u iyidir. Türkiye de üretilen kötüdür.Aynı malzemeler kullanılır(şimdi biri çıkar aynı kalitede değil der(hiçbir marka kendi onayı olmadan kendi markasına malzeme taktırmaz)
Wolswagen marka raçlarda herkesin bildiği bir sürü kronik sorun vardır kimse önemsemez ama fiat ın daha sorunsuz arabası bi b...ka yaramaz
....... gibi gibi

Vestel aynı işlemci aynı kart aynı ekran ile 1000 tl ye telefon satamaz samsung daha kötü telefonu 1500 tl ye satar
Arçelik beyaz eşyada dünyada sayılı markalardan biridir. Ama boch çok çok çok iyidir :)

maalesef (önce ben) biz millet olarak biraz takıntılıyız.

Video biraz uzun 11 dakikayı seyretmeni tavsiye ederim. Türkiye'de üretilenin neden kötü olduğuna sebepsiz yere kanaat getirmediğimizin cevabı.
https://www.youtube.com/watch?v=y5bHoACbGx0

servisleriyle beraber alsak süper olur
bizim servisler yetrince mutlu etmiyor

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Ben bir önceki Ducati'yi alırken talip olmuştum fabrikaya fakat satıcı arkadaş yetkili değilmiş öyle kaldı.
Motorun fiyatını söyleyince;
- Fabrikası kaça bunun?
Diye istemsizce sormuşum.:)

Geçtiğimiz yıllarda geçmişi bir hayli eski ünlü bir marka 20 milyon dolara satıldı.
Tek bir yatırımcımız bile ilgilenmedi.
Milyar avroluk fabrikanın rüyasına bile yatacaklarını sanmam.

Devlet alsın desek, o kadar parası yok.
Yani aslında vardı da kıskansınlar diye saray yaptık.
Para suyunu çekti tabi.
Şimdi devlet şu kadar kişi geçmezse parayı ben ödeyeceğim deyip ağalık yaparak yaptırdığı köprüye söz verdiği parayı bulmaya çalışıyor.
Daha doğrusu buldu da
keri...
pardon
Vatandaşlardan ne deyipte isteyeceğinin yolunu yapmaya uğraşıyor.

Velhasıl bizim devletin bütçesi anca çinliye yetiyor.
Gözümüz her Türk vatandaşı gibi bin arar da olamıyor.

Ducati ilerde olur inşallah. Biz şimdilik mondial falan bakalım.

Her b..ka siyaset katacaksın. yoksa olmaz

Belki alan olurda sonrası ne olur..
Öncelikle Türkiye de var olan satışı düşer çünkü biz yerli mala iyi gözle bakmayız. Almayız(Tofaş,ford,renault)
Bunu açalım biraz Alman ford u iyidir. Türkiye de üretilen kötüdür.Aynı malzemeler kullanılır(şimdi biri çıkar aynı kalitede değil der(hiçbir marka kendi onayı olmadan kendi markasına malzeme taktırmaz)
Wolswagen marka raçlarda herkesin bildiği bir sürü kronik sorun vardır kimse önemsemez ama fiat ın daha sorunsuz arabası bi b...ka yaramaz
....... gibi gibi

Vestel aynı işlemci aynı kart aynı ekran ile 1000 tl ye telefon satamaz samsung daha kötü telefonu 1500 tl ye satar
Arçelik beyaz eşyada dünyada sayılı markalardan biridir. Ama boch çok çok çok iyidir :)

maalesef (önce ben) biz millet olarak biraz takıntılıyız.

aynı telefon diye bie şey yoo iki hd ekranı ele alalım biri 200 ppi dır biri 300 ppi birinin rami 2 gb 800 Mhz tek kanaldır biri 1866Mhz çift kanaldır vestel telefonlar bildiğin çöptür Samsung fibi firmayla kıyaslanamaz bile adamların üretemediği bişey yok elekteonikte her pazardada öncülerdir Harman Kardon yani jbl akg samsungundur fiat ın magneti marellisi samsungundur daha bir çok firmada öyle

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
aynı telefon diye bie şey yoo iki hd ekranı ele alalım biri 200 ppi dır biri 300 ppi birinin rami 2 gb 800 Mhz tek kanaldır biri 1866Mhz çift kanaldır vestel telefonlar bildiğin çöptür Samsung fibi firmayla kıyaslanamaz bile adamların üretemediği bişey yok elekteonikte her pazardada öncülerdir Harman Kardon yani jbl akg samsungundur fiat ın magneti marellisi samsungundur daha bir çok firmada öyle

Telefondan anlarım diyorsun yani :) Peki varsayım olarak kabul edelim aynı özellikteki hangi markayı tercih ederiz :)

hindistan gibi bir ülke, bajaj markasından ekmek yiyor. en küçük örnek. biz hindistandan çok mu geriyiz? mühendisimiz mi yok?

Sanırım "hint fakiri" lafından dolayı Hindistan'ı küçümsüyoruz. Hintliler mühendislik konusunda çok gelişmiştir, bizimkiler gibi ezbere mezun olmuyorlar. Ana dili gibi ingilizce biliyor ve dünyanın bir çok ülkesinde aktif olarak çalışıyorlar.

İngiliz eski sömürgesi Hindistan bir çok ingiliz firmasını satın almış ve üretimini ülkesine getirmiştir. Markayı ele geçirip gücünü de kullanmıyor, yukarıda söylendiği gibi tüm iş akışı satış,geliştirme,reklam vs hepsini öğreniyorlar.

Çinliler Volvo'yu satın aldığında birçok pozisyona yancı çinli yönetici konumlandırıp bu vakte kadar rapor almıştır.
(3 kuruşluk arabayı nasıl 10kuruşa satıyorlar acaba sorsunun cevabını bulduklarına inanıyorum :) )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kusura bakmayin ama tam kahve muhabbeti... Sirket nedir, amaci nedir, nasil yonetilir, teknoloji transferi nasil olur, ne kadar surer, marka nasil olusur, araclarin kar marji nedir, her yonden fiyaskolarla dolu yorumlar...

Rusya ikide bir aciklama yapiyor, yandas medya gormuyor tabi, Turkler S400'lerin kapagini bile acamayacak, tum radar kontrolu Rusya'da olacak diye. Biz mi S400 aldik, yoksa Rusya S400'lerini bizim paramizla bizim topragimiza mi dikecek belli degil...

Parayla olacak olsaydi dunyayi Suudi Arabistan ve Katar yonetiyodu... Ki bizde o da yok...

"Turkler S400'lerin kapagini bile acamayacak"
servisleriyle beraber almışız
akıllıca

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar