Merhaba, bende Multistrada 1200 kullanışıyım. Motorum 2012 model 26bin km'de! Tek kelimeyle muhteşem bir motor. Bunun sınıfı nedir diye bir konu geçmiş, her sınıfa girer, özellikle ss sınıfını baya bir zorlar çünkü üzerindeki motor 2008'de SBK'da yarışmış 1198'in biraz ehli halidir.Elektronik destekler kapalıyken çok çok tehlikelidir! Arazi kullanımı vs bu hususu unutun, bu ağırlıkta hiçbir motorla(Bmw,Triumph vs.) arazide gidemezsiniz, bahsi geçen konu bozuk ve toprak yollar olarak özetlenebilir. Bu 4 kullanımı sağlamak için bu model için Pirelli Scorpion lastikleri üretmiştir, üzerinde benim motordaki gibi Spor Touring lastik varsa o yollarda zaten lastiğinize yazık olur.
Modlar gerçekten çok kullanışlı, ayrıca kendi zevkinize göre bunları ayarlayabiliyorsunuz, abs,tcs kademelerini, süspansiyon ayarlarını vs...kısaca bol bol elektroniğin olduğu bir motor! Elektronik+İtalyan= İleride ne olur korkusu düşünülebilir!
Şehiriçi moduna aldığınızda çok uysal bir hal alıyor, her hatanızı tolere ediyor...Touring modu ise güç var ama abs ve anti patinaj ayarlarıyla sizi denetim altında tutan bir sürüşe sahip! Sport moduna hiç girmiyorum, insanı yolda ürkütüyor,motorun sesi bile farklılaşıyor.
Sınıf nedir dersek, 2010 yılında Ducati bu modelle yeni bir sınıf oluşturdu,bu sınıfı otomobil sınıfına uyarlarsak benzeri Posrche Cayenne Turbo diyebiliriz. Daha sonra diğer üreticiler baktılar ki her segmentten pay çalıyor bu model, biz de bu sınıfı ve modeli taklit edelim dediler ve BMW S1000XR modelini çıkardı 2015'de, yamaha'da Tracer ile daha ucuz alternatif olarak pazara girdi. Bu sınıfa talep arttığı için diğer markalarda illa ki bu tip modeller çıkaracaktır.
Gelelim 2010'dan bugüne neler oldu; 2010'da çıkan modeller 2013'e kadar hiç ellenmeden satıldı. 2013'de klasik Ducati özelliği olan düşük devirde kararsızlık ortadan kaldırıldı, bunun için yeni yazılım ve çift buji teknolojisine geçildi.Bir iki ufak görsel değişiklik yapıldı. 2015 modeli ise komple yenilendi Panigale motoruyla beraber görselde nasibini aldı. Ayrıca Skyhook süspansiyon teknolojisine geçildi,yolun durumuna, kullanım şekline göre artık süspansiyonlar kendilerini ayarlamaya başladı!
Bu motoru alırsam parça,servis ne olur! Eğer, yetkili servislere düşerseniz, hertürlü öpülürsünüz bol sıfırlı rakamlarla...Eğer ben yurtdışı alışverişini biliyorum, ya da eş,dost var derseniz gerçekten bu motorun parçaları dışarıda acayip pahalı değil. Ben bu yöntemi kullanıyorum,inanın dışarıda o kadar çok aksesuar ve parça alternatifiniz varki,sayfalarda kayboluyorsunuz, şunu mu alsam, bunu mu diyorsunuz! Özellikle ABD'den çok komik rakamlara çıkma parçalarda buluyorsunuz, merakımdan baktığım için söylüyorum,egzantrikler,vs dolu bir üst kapağın Türkiye'ye gelişi 700TL bir örnek,başka birisi ise yeni aldığım ön çamurluk uzatması,orjinal parça kargo dahil 140 TL, zincir dişli seti 500TL vs vs...
Kısaca şunu söyleyebilirim,uzun yıllar zevkle kullanacağım bir motora sahibim, diğerlerinden gerçekten farklı bir motor...