Ducati Ducati Desert X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Şu 1-2 gündür bu motoru araştırıyorum ve gördüğüm kadarı ile forumda da bir başlığı yok,
Demekki açmak gerek.

DESERT_X_TURNTABLE_VER_G_00.png

Ducati-DesertX-overview-carousel-imgtxt-full-1080x740-01.jpg

Ducati-DesertX-veicolo-hero-short-1600x1000-01.jpg

Ducati-DesertX-Overview-carousel-imgtext-full-1080x740.jpg

Ducati-DesertX-Overview-hero-short-1600x1000.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek ihtimalle 890 cc lik blok bu modelede gelir diye düşünüyorum, radyocu bu işi zaten çok güzel biliyor pekte sorgulamaya gerek yok .). Forumda şu an aktif kadrodan Ducati kullanan yok ve bu yüzden konuda yok :), bir benim ilgimi çekiyor oda forumdaki ahali gibi ev geçindirme derdimin olmaması :).

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Yüksek ihtimalle 890 cc lik blok bu modelede gelir diye düşünüyorum, radyocu bu işi zaten çok güzel biliyor pekte sorgulamaya gerek yok .). Forumda şu an aktif kadrodan Ducati kullanan yok ve bu yüzden konuda yok :), bir benim ilgimi çekiyor oda forumdaki ahali gibi ev geçindirme derdimin olmaması :).
Konu bir yıl önce açılmış ama bunla alakalı bir paragraf yazabilirim. Ducati bu motoru/modeli neden yapmış ben anlayamadım. Haziran 2025 te Ducati Zorlu Motor Antalyada motorumun bakımını yaptırdığımda bu motorlardan 3 tane gördüm orda ve hepsi arıza nedeni ile gelmişti ve bu motorlar nerdeyse sıfır km. Sahipleri haliyle üretim amacına uygun olarak arazide kullanmışlar ve çeşitli arızalar ile farklı günlerde motorlarını servise getirmiş. Şimdi arızaları nedir ne değildir gerçekten hatırlamıyorum ama serviste konuştuğumda dayanıklılık anlamında pek de iyi olmadığını konuşmuştuk.
Ducatiyi araziye sokacaksan Enduro modelini sokacaksın, hayvan gibi güçlü ve sağlam.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Konu bir yıl önce açılmış ama bunla alakalı bir paragraf yazabilirim. Ducati bu motoru/modeli neden yapmış ben anlayamadım. Haziran 2025 te Ducati Zorlu Motor Antalyada motorumun bakımını yaptırdığımda bu motorlardan 3 tane gördüm orda ve hepsi arıza nedeni ile gelmişti ve bu motorlar nerdeyse sıfır km. Sahipleri haliyle üretim amacına uygun olarak arazide kullanmışlar ve çeşitli arızalar ile farklı günlerde motorlarını servise getirmiş. Şimdi arızaları nedir ne değildir gerçekten hatırlamıyorum ama serviste konuştuğumda dayanıklılık anlamında pek de iyi olmadığını konuşmuştuk.
Ducatiyi araziye sokacaksan Enduro modelini sokacaksın, hayvan gibi güçlü ve sağlam.
700-900cc uzun yol yapabilen arazi motorları artık daha popüler ve bence de mükemmele en yakın tarz bunlar enduro konusunda da en azından yarış için amortisörleri sınıfının en iyisi olduğu söyleniyor multistradaya göre de çalışma aralığı daha fazla aralarında da zaten 20-30kg fark var bunların dışında geçen sene baya uyguna satılıyorlardı

Motosikleti
Ns200 15"
Yeni V2 lerde quickshifter ile alakalı bir problem var, oda ilk güncelleme ile düzelir (yüksek ihtimalle düzeltmişlerdir) fakat ülkedeki bütün servislerin kalitesi ortada.

Yeni Multistrada V2 kullanıcısı ile avm önünde küçük bir sohbet etmiştim (paket alırken egzoz sesi dikkatimi çekmişti ve konuyu Termignoni var mı diye sormuştum), konu konuyu açarken uzun turlara çıkmıştı ve hiç bir problem yaşamamıştı.

Desert X'leri sapık gibi kullananlarda var ve gayet iyi bildirimlerde okumuştum.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Desert X ile alakalı teknik olarak hiçbir olumsuz yorumda bulunamam, ancak tasarımı ile ilgili sevmediğim far yapısı ve 21" ön jantları sayaramı ki bu da zaten subjektif bir yorum olur.
İlanlara baktığımda çok düşük km deki motorların satışa konduğunu görüyorum ve serviste gördüğüm arızalı motorları da hatırlayınca mutlaka bir problem vardır düşüncesi taşıyor insan.

Desert X lerdeki amortisör markası olarak Kayaba kullanmışlar, bakım aralıklarını da 15.000 e çıkarmışlar, desmo valflerinin 30bin de bir bakıma ihtiyaç duymaması da V2 lerin yine güzel bir özelliği olmuş.
Motorun ağırlığı, yakıt tüketimi, bakım aralıklarına bakınca ve ikinci el fiyatlarına da bakınca son derece ulaşılabilir bir motor aslında. Ama ben sevsite yepyeni motorları gördüğüm için ve de şu beğenmediğim kısımlarına takıldığım için asla almam bu motoru :)

V2 Multistrada için başka bir konuda da yorum yazmıştım, arkadaşım almıştı ve pek çok kez birlikte sürmüştük, son derece keyifli, hızlı bir motor. O Avm önünde sohbet ettiğiniz arkadaş motorunu övmekte haklı. Çünkü şehirde sürmesi çok ama çok kolay, atla motora kahve içmeye git ve dön, alçak bir oturma yüksekliği var, ayrıca görece hafif, 225 kg gibi bir ağırlığı var. Çok atak, 950 cc ile 200 km hıza çok çabuk çıkılabiliyor. Titreşimi de son derece az.
Bir gün MS Enduromu satarsam ben de V2S e geçiş yapabilirim.

Bir bayideki üç tane motor çok gerçekçi bir veri olmayabilir dayanıklılığı tahminlemek için. Ağzına edercesine zorlanan ve bişey olmayan Desert X'ler de var, doğal olarak bilmediğimiz için onları görmezden gelerek yorum yapıyoruz.

Benim çok beğendiğim bir motor kendileri, hatta 2024 sonunda almaya niyetlendim ama takas olmayınca kendi motorumu satmaya üşendim falan kaldı ortada. Asfaltta sportif kabiliyet olarak sınıfının açık ara en iyi motoru. Düzlük gücüyle 890, şasi ve amortisörleriyle Tuareg biraz yaklaşır gibi olsalar da Desert X hem gücüyle, hem hafif jantları vs bunlara odaklanan yapısıyla aradan çok güzel sıyrılıyor. Toprakta bunlar kadar kabilyetli olmadığı "düşünülüyor" genelde - ama iyi çalışan bir amortisör ve lastik olduktan sonrası zaten aslında, çok da şey değil .. =)
Bir de motor gücünü değiştirebilen bir map seçimi olması çok güzel. Danilo Petrucci de Dakar'da mı bir yerlerde yarışmıştı Desert ile, 70hp'ye düşüren modu çok daha başarılı buluyordu arazi için.
Gerçek anlamda bir hard enduro merakı olmayan, aynı motorla uzaklara gazlamalı geziler de yapmak isteyen benim için aslında çok iyi motor. Bir kötü yanı, Tuareg'den bi 15-20kg kadar fazlası var - e hacim + L2 motor olunca biraz doğal geliyor bu artışlar zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar