Ducati Ducati 696 Monster

2013 35.000- 40.000 km arası modellerinin fiyatlarının neden diğer her şeye oranla daha ucuz olduğunu merak ediyorum ben ? Desmo ağır bakımıyla mı alakalı ?

birde çok fazla göz korkutuyorlar canlısını dahi görmemiş sürmemiş adamlar sanki binlerce km sürmüşte bilgisi varmış gibi desmosu 10bin tl miş gibi bahsediyorlar birde hiç parça yokmuş gibi anlatılıyor vs o yüzden de millet biraz korkuyor uzak duruyor ve malum bizim ilkede ki km takınsından da fiyatı ucuzu bırakan çok var daha kolay alınsın vs diye

belki izleyen olur yakında monster 696 ile ilgili geniş kapsamlı kullanıcı deneyimi olarak video paylaşacağım ses konusunu çözünce o zamana kadar şuraya bir video bırakıyorum benim kanaldan umarım seversiniz

olaki videoyu eklemede sorun olduysa link de bırakıyorum :D

https://www.youtube.com/watch?v=SXbre55XIjo&t=5s

Son düzenleme:
Merhaba ben Baha. Uzun zamandır forum takipçisi ve sadece 2008-2010 yılları arası motosiklet kullanıcısı olarak, Ducati 696 ile ilgili, sizler için sanırım basit olabilecek ama benim için gayet çelişkili konumda olan bir sorum mevcut. Gençlik dönemimden beri hayalimde olan bir marka Ducati. Yıllar sonra maddi imkanı yakaladım ama çevremin -ki pek önemsemesem bile- söyledikleri, 250 cc bir motor ile dönüş yapmamı, hatta sıfır olanlar ile ilgilenmemi tavsiye etmeleri vs beni biraz şaşkınlaştırdı. Hatta kendime güvenim varken güvensizliğe bile itti diyebilirim. Sürekli olarak motosiklet ile ilgili youtube üzerinden Ducati ile ilgili videoları iç çekerek takip etmekteyim. Onlara da maaşallah diyorum. Berk Bey ve Gökmen Bey’in video kanalları gibi…
Elbette çevremdeki yaklaşımlar sonrası biraz araştıma yaptım. Sorum şu: Husqvarna 250 svartpilen gibi kendi beğenime uygun sıfır bir araç ile mi dönmeliyim yoksa gençlik hayalim olan ve hala da devam eden, esas istediğim Ducati ile mi karşılaşmaya yönelmeliyim?
Bu konuda fikirleriniz, bana gerçekten yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum, ekstra konu kirliliği olmasın diye ve konu açabilir miyim bilemediğimden dolayı; burada durumumu açıklamak istedim. Kusura bakmayın, fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Güçlüdür 696. Gaz kolunu çevirince 200e kadar soluksuz çıkar.
Bence çok agresif değil ve alt devirlerde atlayıp zıplamaz. Torku nedeniyle kullanımı kolaydır. Abs olan model olursa daha güvenli olabilir. Yine de acemi motosikleti değildir dikkat ister.

Merhaba ben Baha. Uzun zamandır forum takipçisi ve sadece 2008-2010 yılları arası motosiklet kullanıcısı olarak, Ducati 696 ile ilgili, sizler için sanırım basit olabilecek ama benim için gayet çelişkili konumda olan bir sorum mevcut. Gençlik dönemimden beri hayalimde olan bir marka Ducati. Yıllar sonra maddi imkanı yakaladım ama çevremin -ki pek önemsemesem bile- söyledikleri, 250 cc bir motor ile dönüş yapmamı, hatta sıfır olanlar ile ilgilenmemi tavsiye etmeleri vs beni biraz şaşkınlaştırdı. Hatta kendime güvenim varken güvensizliğe bile itti diyebilirim. Sürekli olarak motosiklet ile ilgili youtube üzerinden Ducati ile ilgili videoları iç çekerek takip etmekteyim. Onlara da maaşallah diyorum. Berk Bey ve Gökmen Bey’in video kanalları gibi…
Elbette çevremdeki yaklaşımlar sonrası biraz araştıma yaptım. Sorum şu: Husqvarna 250 svartpilen gibi kendi beğenime uygun sıfır bir araç ile mi dönmeliyim yoksa gençlik hayalim olan ve hala da devam eden, esas istediğim Ducati ile mi karşılaşmaya yönelmeliyim?
Bu konuda fikirleriniz, bana gerçekten yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum, ekstra konu kirliliği olmasın diye ve konu açabilir miyim bilemediğimden dolayı; burada durumumu açıklamak istedim. Kusura bakmayın, fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

bence sorun yaşamazsın ben 0 motor sürmeyi hiç bilmeyen abime monsterla öğrettim temel sürüşü siz zaten sürüşe hakimsiniz monster hem alcak ayaklarınız boyunuz kısa daha olsa tam ve rahat basar ve ağırlığı sınıfında en az olanlardan biri tork olarak da alt devirde deli saçması birden gelmediği için her türlü sakin kullanıma gider bence sorunsuz sürersiniz bütçenize bağlı olarak abs li tercih etmeniz mantıklı olanı yoksa zaten brembo frenlerde abs olmadan gayet iyi durduruyor motoru birde yüzde yüz bakımlı eli yüzü düzgüne bakın ucuza alıyım bir şey olmaz ya demeyin pişman eder bir kaç ilan gördüm siz dikkat edin yani

Bence çok agresif değil ve alt devirlerde atlayıp zıplamaz. Torku nedeniyle kullanımı kolaydır. Abs olan model olursa daha güvenli olabilir. Yine de acemi motosikleti değildir dikkat ister.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ve benim de videolarda da izlediğim kadarıyla, kullanımı rahat gözükmekte;hemen kendini kaybeden bir araç değil sanırım.

Boyum 178, yere yakın olması ve hafif olması da benim için avantajlı olacaktır diye düşünüyorum.

Abs'li olanlara bakmıştım, ancak doğru aracı/satıcıyı bulmak gerçekten zor...Kasım ayı gibi niyetlendiğimde,motor için ayırdığım rakamı tam toparlayamamıştım. Şimdi ise, istediğim noktadayım ancak, bakımlı aracı bulmak biraz sorun yaratacak gibi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Bilgi için teşekkür ederim. Umarım önce sorunsuz olanı alabilir ve ardından da dediğiniz gibi dikkatli kullanımla devam edebilirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abs'li olanlara bakmıştım, ancak doğru aracı/satıcıyı bulmak gerçekten zor...Kasım ayı gibi niyetlendiğimde,motor için ayırdığım rakamı tam toparlayamamıştım. Şimdi ise, istediğim noktadayım ancak, bakımlı aracı bulmak biraz sorun yaratacak gibi...

Asil kritik nokta bence bu. Sahsen bakimi muntazam yapilmamis olan ikinci el Ducati'ye dokunmazdim. Cunku motosiklet bakima hassas, bakimi pahali, ve ikinci eli dusuk. Sizden onceki sahiplerinin "X liraya satacagim motosiklete niye Y lira bakim yaptirayim" seklinde dusunmemis olma ihtimalleri cok az. Bu noktada soze de guvenmezdim, direk fatura var mi sorardim. Sahsen Superduke'e yaptigim ve yaptirdigim her bakimin faturasini sakliyorum, ve zamani gelince ilana da yazacagim. Cunku biliyorum ki bilincli tuketicinin aklinda olan ilk soru bu olacak. Bu noktada satici acik degilse, demek ki motosiklet ihmal edilmistir... Basinizi agritmak istemiyorsaniz, ihmal edilmis Ducati'den uzak durmaniz lazim. Bu yazdigim sadece Ducati degil, belli basli Aprilia, BMW, MV Agusta, KTM modelleri icin de gecerli.

ABS olayina gelince, bu zamanda ABS'siz motosiklet kesinlikle ama kesinlikle dusunmezdim. ABS'yi soyle dusunun: Sadece bir kez odeyeceginiz, fiyatina gore avantaji cok yuksek bir sigorta primi. Cunku eksikliginin size hasar ve saglik faturasi olarak donme ihtimali cok dusuk degil, donerse de goturusu kat kat daha yuksek olacaktir. Sonrasinda ise elinizde hala ABS'siz bir motosiklet kalmis olacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski model hava soğutmalı Gs.lerde contalarda çatlama,patlama,terleme, yağ kaçırma varmış, hava soğutmalı 696'larda da benzer problemler var mı acaba?

Haşmet Bey, ABS'siz motosiklet hiç düşünmemiştim. Amacım şehir içi keyifli dolaşabilmek, şehirler arası da istanbul-Çanakkale güzergahında keyif yapabilmek öncelikle. Oğluma biraz örnek olmaya çalışarak, günün birinde birlikte gezebilme imkanı oluşturmak istiyorum.Bunun için de olabildiğince sağlığımı hasarsız biçimde devam ettirebilmeliyim. Mutlaka motosiklet üzerinde her olasılık mevcuttur ama bakımsız bir aracın, yetersiz ekipmanın, dikkatsizliğin ve aşırı hızın riski tüm güzel içeriği yok edebilir. Umarım herşey yolunda gider ve istediğim motoru alabilirim. Düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
https://mega.nz/file/b5hAlSRI#osBatR7oKjcj6W8qBV2CMzlwcGBspyUJRp0Qz0Z7qHQ
Monster 696 2009 abssiz versiyon servis manueli, 2-3 günlük çabalarım sonucu bulabildim belki işine yarayan birisi çıkar.

Eski model hava soğutmalı Gs.lerde contalarda çatlama,patlama,terleme, yağ kaçırma varmış, hava soğutmalı 696'larda da benzer problemler var mı acaba?

Terleme sorunu var ancak kronik sorun olarak değil kapağın düzgün veya özensiz kapatıldığından kaynaklı. Genelde servisler düzgün kapamıyor. Farkedip söyleyince yapıyorlar. Aynı terleme sorunlarını önceki motorlarımda da yaşamıştım. Yağ kaçırma çatlama patlama hiç yaşamadım 2 yıldır sürüyorum.

Kronik sorun olarak aynı aprilia gibi marş motoru sorunu var. Kömürü çabuk bitiyor ve yağmurda bırakırsanız veya sürerseniz içine su kaçma ihtimali var. Yetkili bayide sağ olsun baya yüklü fiyattan temin ediyorlar parçayı. Ben diavel'in marş motorunu taktırdım. Bayağıdır sorunsuz kullanıyorum.

Merhabalar, 2013 model 696 için orjinal fren ve debriyaj manetini nerede bulabilirim? Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Motosikleti
STRS 765
Merhaba arkadaşlar, 696 için mono kapak arıyorum bilginiz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar