Forza Ducati
herkese merhaba, gururla söylüyorum bir Ducati sürücüsüyüm, marka merakı karmaşık bir konu, kimi zaman bir sesin kimi zaman sadece o motorda gördüğümüz bir rengin ya da özgün bir motor sesinin sebebiyle bir markaya düşkün olabiliriz. Kullandığım motor Ducati'nin ekonomi modeli olarak tanımlanabilicek Monster 600. İlk motorum. Almadan önce Kawasaki ER-6 Honda CBF 500 gibi motorları düşündüm ama son kararda ilk aşkım olan Monster'a karar verdim. Ve gördüm ki geçen ağustos ayından beri yaptığım
7000 km ne kadar doğru bir karar verdiğimi bana tekrar gösterdi. İtalyanı seçmedeki başlıca sebep tabii ki egzotikliği idi. Bunun yanı sıra taa 1945'lere uzanan sağlam geçmişi de beni etkiledi bir de tabii ki son olarak Monster'ın o dünyada tek olan 1993'den beri değişmeyen tasarımı ve desmodromic motorun sesi. Burda negatif yorum yapmış olan sevgili arkadaşlara saygım sonsuz ama eğer motosiklet alanında standartları oluşturmuş, yaşayan bir efsane haline gelmiş bir marka'dan konuşuyorsak daha altı dolu yorumlar beni çok daha mutlu ederdi. Tabii ki İstanbul'da daha güçlü bir servis ağı olan ve muadillerine göre pahalı bir markadan bahsediyoruz ve bu tercih kavramında son bulan bir durum. Bir de son olarak teknik bir parantez açmak istiyorum sevgili arkadaşlar. Ducati tork'uyla meşhur bir makinedir, yani bir Japon size vaadettiği örneğin 150 hp'yi altınızda bilmem kaçbin devirde verebilirken, İtalyan çok daha alt devirde, sık vites değiştirmeye sizi mecbur bırakmadan, yüksek bir sürüş keyfiyle verir. Son olarak tüm üyeleri saygıyla selamlıyorum ve temennim bu kadar savunduğum markayla sizin de bir tecrübeniz olması ve bu ayrıcalığı yaşamanızdır. :bounce: