dubless lastiği iç lastikle kullanmak

ahh bide tam çevirebilsen nicki senden ne espiriler çıkarda :D

siyah ve soğukmu deseydim acep:queen: liseyi kaktırarak bitirmek zorunda kaldım. Haylazlıktan ama tembellikten değil :queen: zaten kredili sistem olduğundan ingilizce dersine hic girmezdim. Benden ingilizce olarak bu kadar :queen: siyah ama gerisi mechul arkadaşım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

Ben geçen pirelli route lastik aldım, tel jant, lastik üzerinde tubeless yazıyor ama şabriyelsiz tel janta tubeless olmaz, niçin tubeless yazıyor bilmiyorum ama şambriyeli&lastiği değiştirdik gidiyoruz, yeni lastik candır yaa :):)
Benimkide pirelli mt 65 tubless. Taktık ic lastiği kullanıyoz bakam hayırlısı.

slm arkadaşlar. 2005 e taktığım tubless lastik 1 aydır bi problem çıkarmadı. Bide bugün farkettim meğerse 96 modeldeki arka lastik de tubless miş :santa: 2 yılı askın kullanıyorum kabaklaştı ama 1 kere bile patlamadı. Onada yakında tubless tekrardan takacağım. Duro var kalın dişli sert lastik onumu taksam? Yoksa düz cizik atılmış dişsiz tubless lastiklerdenmi taksam?

Arka lastiğe dişli lastik takmanızı tavsiye ederim, kızaklatınca bile iyi yavaşlatıyo, arkaya dişsiz lastik takınca kızaklatınca hiç yavaşlatmıyo lastik. Panik frende çok işe yarıyo.

ok. O zaman duro tubless dişli lastik takacam. Bu hafta taktıracam bakalım. Sagol mengü arkadaşım.

evet arkadaşlar.96 ya duro tubless 90/90 18 dişli arka lastik taktırdım. Dış lastik 70 tl. İç 15. Toplam 85 tl. Taktırma parası yok. Raceee

Adem benzin sarfiyatına bi bak bakalım nolacak? Haber edersin... Geçen Cumartesi Bayındır barajına gittim, balık filan mangal derken, akşam sekizbuçukta bi geldim motorun yanına arka lastik cantta... İttire ittire daha doğrusu motor rölantide ben koşar adım, benzinliğe geldik. Fena patlamış şişirmeyle düzelmiyor. Lastikçi de yok saat oldu dokuz buçuk. Ben de bindim üstüne, 10 km kadar gidebildim ancak,bir sağa bir sola atıyor. Kavşaklı ışıklı bir yere kitledim, atladım otobüse eve. Ertesi gün şambriyel filan alıp gittim. Değiştirdim, ama arkadaş takılmıyor lastik, ne zor işmiş... Teker elde lastikçiye vardım, ben motordan anlamam deyip çıktı... (Allah müstehakını versin onun) 500 m ileride bi benzincide varmış lastikçi Allahtan o takıverdi... Köpüklü sabunla ıslattı güzelce, saniyede takıldı lastik... Arkadaş her işin bir tekniği var. Canım çıktı valla... Neyse eve 2 km kala haydaa lastik yine yalpalıyor... Benzincide hava tuttum, komple indi lastik... :) bozukmuş... Neyseki bisiklet pompasını almıştım, şişirdim eve zor geldim. Söktüm lastiği balkonda tamir ettim, iki yerden tornavida değdirmişim. Sabun köpüğüyle kolayca taktım... Velhasıl kelam lafı da uzattık, Yeni lastik alacağım da, dişli olursa bu sıcak havalarda benzin sarfiyatını çok arttırır diye düşünüyorum... IRC'ye 65tl çektiler çok değil mi? Tubeless filan da değil yani bildiğin şambriyelli...

teocuum öncelikle hoşgeldin :rendeer: geceleri gözlerim seni arar oldu :pr: şimdi benim cantlar tel cant. Ama ben iç lastik kullanarak tubless kullanıyorum. Nedenmi? Çok basit. 96 da arkada tubles pony marka lastik vardı 2 yılı aşkın kullandım kabaklaşana kadar. 1 defa bile patlamadı :cat:kabaklaştığı için değişttirttim. Lastık 70,iç lastik 15 toplam 85 lira işçilik yok. Taktığım lasik duro 90/90 18 dişli tubless arka lastik.2005 te arkada ırce tuble type iç lastikli teker vardı. Bir haftada 2 kere patladı. Çivi aldı falan.onada prelli mt 65 tubles arka taktırdım. Lastik 120 lira tek :santa: iç 15 lira,15 de takma parası verdim 150 tl :santa: önerim arkaya tubless lastik kullanman. Tuble type çabuk patlıyor,civı alıyor. Yanlız tubless leri söküp takmak zordur. Lastikci levyeleri varya onun ufaklarından al. Bide takarken yanaklara pril,sabun çal tam oturması için. Takarken levyeyle iç lastiği kırktırmamaya çalıski emeklerin boşa gitmesin.

Hoşbulduk, sorma valla motor itelemekten nete zaman kalmadı... :p Ben de bi tubeless bulayım bakalım, daha mantıklı duruyor. Bir de hurdacıları gezeceğim yarın bakarsın bi çelik cant uydururum, pek olacak iş değil de, MZ, Kanuni uyar belki... Olmazsa da şambriyelli tubeless takarım ben de... Bu IRC'den soğudum ben ya, geçen ki yağmurlarda en ufak frende kızaklıyor. Şöyle yumuşak bir lastik alacağım bakalım... Sökmeyi takmayı iyi öğrendim artık, sorun yok yani... :) Valla benim BMW kaç yıllık motordu bi kez bile patlamadı, Jawa'da bi kez 220 km gidince sıcaktan yama atmış, lastikçide yaptırmıştım. Bu çok kötü bi deneyim oldu, hala omuzlarım kollarım ağrıyor valla... Şöyle güzel bir lastik takayım da uğraşmayayım bir daha... Bir de 16 inç bulabilecez mi bakalım... :)

arka 16 mı senin? Bizimkiler 18 hep. Tubless tak derim. Patlama sıkıntısı olmaz ama biraz sökerken zorlanırsın. Levye al derim. İşini kolaylaştırır. Dişlileri sayacaktın bide. Saydınmı?

Bu MZler öyle arka 16, ön 18 inç. Valla arka tekeri sökünce dişliler meydana çıktı ama bende sayacak mecal kalmadı.. :) ama yaklaşık baktım 40 civarı gibiydi, doğrudur diye düşündüm. Bir daha sökersem ancak o zamana artık. Arka lastiği sökmede de usta oldum vallaa... :) ön tekeri kaldırım aşşağı veriyorsun, ayaklığa alınca arka teker acayip yükseliyor, o zaman çok rahat çamurluktan kurtulup sökülebiliyor. Diğer motorlarda nasıldır bilmiyorum gerçi...

İşte bakalım bütçe kısıtlı bu aralar, KPSS zıkkımı yüzünden işi bıraktım... 125 tl bütçem var. Önce marş motorunu mu bağlatsam, yoksa lastiği mi değiştirsem karar veremedim hala... Ama lastik candır neticede... ;)

ayakla çalıştırakoy. Lastik al. Teo yaş kaç sorması ayıp?

yaş 38. Bu KPSS için son şansım... :) Bakalım bi aksilik olmazsa gireriz inş. Bayağı bi öğretmen alımı olacak bu sene

abi diyecez artık :) 32 ben:santa: öğrenmenin yaşı yoktur arkadaşım. Hayırlısı olsun inşallah.

;) Eyvallah... Biz yeni tarz öğretmenlerdeniz Adem, hayat boyu öğrenme, kendi kendine öğrenme, en etkili öğrenme... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar