dubleks olunca basınç değişir mi ?

(küba süperlight 200) Slm,, dün lastiklerimi değiştirdim nihayet,, (anlas) işçilik dahil 450 tl, 12 taksit,,, ama lastik basıncı konusu kafamı karıştırdı, ustaya orjinal hava basıncını söyledim, "dubleks olunca farklı olur" deyip 38 ps bastı,, bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

(küba süperlight 200) Slm,, dün lastiklerimi değiştirdim nihayet,, (anlas) işçilik dahil 450 tl, 12 taksit,,, ama lastik basıncı konusu kafamı karıştırdı, ustaya orjinal hava basıncını söyledim, "dubleks olunca farklı olur" deyip 38 ps bastı,, bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

"dubleks" dediyse usta değildir zaten. Doğrusu "Tubeless" dir.

Kilon kaç bilmiyorum ama bizim tanıdığımız bir motorcu 110kg arkadaş için ön 36 arka 40 bastı havalarına. Benim kendi Pulsarım için fabrika ön 25 arka 28/29 diyor lakin benim kullandığım ve gözlemlediğim kadarıyla 29/33 bana daha uygun geliyor. Bunu birazda sen kendin ayarlayacaksın. Çok inik yada çok şişik olunca biraz hızlı gidip çukurlara girince hemen hissedersin olayı. Güven verdiği zaman da doğru basınca gelmişsindir.

Lakin farkı olmaz aralarında kanımca. Sonuçta biri iç lastiğin havasını dolduruyor diğeri jant arasında. Aynı işi yapıyor hava.

Bu da yararlı bir döküman, okumanızda fayda var...

https://www.dropbox.com/s/l4bd4r6ysv0zgek/Kuba%20Superlight%20200%20Faydal%C4%B1%20Bilgiler%20K%C4%B1lavuzu_by%20shadowmaster.pdf?dl=0

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Usta hakli, fakat cok degil az basmasi lazimdi. Bina ne kadar yuksekse basinc o kadar az olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar