Duanin Faydalari

İsteyen dua edip rahatlasın, ama duanın plasebo etkisi dışında etkisini kanıtlayan bilimsel çalışma yok. Hasta olunca da dua yerine antibiyotik kullanıyorum, çok daha etkili oluyor. 40 seneye kadar daha etkili dualar çıkmazsa da antibiyotiğe devam ederim.

Kütükcan sana "Lustral"i önereceğim...Kafan 1500 olur...

Ulan ateizmde moda oldu ya...Cezerye ile Kütüğü gördükçe Cennete gideceğime dair hislerim yoğunlaşıyor...:p

Ya Rab senin varlığına ve birliğine inanmak için o kadar çok nedenim var ki...Başta bana emanetin olan canım kızımın yüzü suyu hürmetine sevdiklerine bağışla onu...Ona sağlık sıhhat afiyet ver...

Ve beni inananlardan eylediğin için sana şükrederim...Bizler gerçekten çok aciziz...Senin yüceliğin karşısında biz nokta bile değiliz...Cehennemini ateistlerden koru...

İnancı cennet-cehennem...ödül-ceza ambiansına indirgemekte Kütüğüme malzemedir ama inşallah bu detaylar üzerinden prim yapmaz...

Cezerye ve Kütükden Allah hoşnut olsun ki...Bu karamsar tablomda bir ışık oldular bana...:rendeer:

paylaşım için saol arkadaşım.
değerli arkadaşlar kimse inanmak zorunda değil,sevmek zorunda da değil ama insanların değerlerine saygı duymak zorunda.
sevgili cezerye;etrafındaki insanların çoğu inanıyor bunlara.ben de dahil.yani bu saçma dediğin şeylere."saçma" kelimesini senden duyduğuma gerçekten üzüldüm. unutmayalım bu da bir saygı. insanların değer vediği şeylere "saçma" demek ne kadar saygı?.emin ol başka biri senin değerlerine "saçma" derse ona da karşıyım.
Gülnur ve Fırat ; bazı hassas konularda daha dikkatli seçebiliriz kelimelerimizi karşımızdakileri üzmeden,kırmadan,rencide etmeden,beklediği saygıyı göstererek.
inanmak zorunda değil kimse ama daha dikkatli ve olgun kelimelerle yapılan yorumlar ayrılmamızı değil daha sıkı sıkıya birleşmemizi sağlar.
benimle aynı şeyleri düşünmenizi sağlayacak değilim ama umarım değer yargılarının benim için önemini anlatabilmişimdir.
tek temennim; cezerye ve Khutuck ile olan arkadaşlığımın yara almamasıdır.:rendeer:

almaz:)
'bana sacma geliyor' demedim miydi? him? oldum olasi konusmam bu konulari yav ben.. benim ailem de konusmaz. normal olarak, tartisma konusu olmasi bile sacma geliyor. alisik diilim yahu.. alalla:) boyle de yasaniyo:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aydınlı;432027' Alıntı:
amerikalı bilimadamları bile keşfetmiştir duanın işe yaradığını:cat:gerçek söylüyorum
bilim hiç bir şeyi sorgulamadan kabul etmez.dinde sorgulama gibi bir yapı yok.bilimle din bu yüzden birbirine ters kavramlardır,
amerikalı bilim adamları derken psikolog ve psikiatrları, kendini iyi hissetme derken de psikoloji bilimindeki "koşullanma"yı kastettin heralde sen. ............psikolog ve psikiatrlar dışındakilerin bu şekilde konuşması tamamen dini inançları gereği olabilir.bilimsel bir değeri yoktur

kardeşim allah var mı yok mu sorusunu kendi içinizde çözdünüz ya da çözmediniz o kendi iç sorununuz.......bırakın bu sen ateistsin sen bilmemnesin muhabbetlerini.
hayvandan farklı olarak akıl verilmiş bize....kafayı çalıştıralım bilimsel bilgi üretelim diye..bilim, spor yapmanı ,yediğine içtiğine dikkat etmeni ,kendine bakmanı söylüyor sana.
ama sen tembelik yap,yıllarca spor yapma ,yıllarca patates kızartması ye kalbe giden damarlarını yağdan tıkarsan ondan sonra dua edeyim allah ömrümü uzatır de .hadi ordan.allah tembel adama hiç bir şey vermez.

sevgili cezerye;etrafındaki insanların çoğu inanıyor bunlara.
evet insanların hassas olduğu konularda dikkatli konuşmak ve onları rencide etmemek lazım. sana katılıyorum. ama ben felç olmuş adamın yatır yatır dolaştırılmasını bilime de dine de ayrkırı buluyorum. yani bu kafaya da saygı duymuyorum .

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar