DRİFTL MUAYENE

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Mondial driftl motorum var 2024 model 2024 Aralık ayında almıştım 2025 aralık ayında muayenesini yaptırmam mı gerekiyor yoksa internette bi yazı gördüm 3 yıl sıfır motorsikletse muayene gerekmez diye bilgisi olan cevaplayabilir mı lütfen

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
evet gerekmiyor, benim makine 2023 şubat trafiğe çıkışlı ve 2025 şubatı geçeli çok oldu, trafik polisleri çok çevirdi ve muayenesiz görünmüyor motorum... 3 yıl muayene olmuyor sıfır makinelerde..

zaten 3 yıl garanti kapsamında oluyor motorlar.

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
evet gerekmiyor, benim makine 2023 şubat trafiğe çıkışlı ve 2025 şubatı geçeli çok oldu, trafik polisleri çok çevirdi ve muayenesiz görünmüyor motorum... 3 yıl muayene olmuyor sıfır makinelerde..

zaten 3 yıl garanti kapsamında oluyor motorla
Çok teşekkürler abi bilgi için

ülkeye girdiğinden itibaren 3 yıl muayene gerekmez. zaten ruhsatta yazar ilk muayene tarihi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ruhsatta yazan neyse o. :)
onu bilmiyordum, ben deneme yanılma yöntemiyle öğrendim.. az kalsın randevu alacaktım muayene için ve 3 yıl mevzusunu duyunca vazgeçtim.. polisler çevirince de teyit etmiş oldum.

2015 den beri üyeyim ama nedense bu konuyu bu forumda sormak aklıma gelmedi, başka birine de sormadım nedense.. erkek milleti olarak risk almayı seviyoruz galiba, genimizde mi var nedir.

Motosikleti
Ns200 15"
onu bilmiyordum, ben deneme yanılma yöntemiyle öğrendim.. az kalsın randevu alacaktım muayene için ve 3 yıl mevzusunu duyunca vazgeçtim.. polisler çevirince de teyit etmiş oldum.

2015 den beri üyeyim ama nedense bu konuyu bu forumda sormak aklıma gelmedi, başka birine de sormadım nedense.. erkek milleti olarak risk almayı seviyoruz galiba, genimizde mi var nedir.
Aracı satın aldığınızda muayne tarihi ruhsatta yazılıyor (ikinci el farketmez), ilk 3 sene konusunu şöyle trafikten çıktığından itibaren 3 yıl yoksa üretildiğinden itibaren 3 yıl onu bilmiyorum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Aracı satın aldığınızda muayne tarihi ruhsatta yazılıyor (ikinci el farketmez), ilk 3 sene konusunu şöyle trafikten çıktığından itibaren 3 yıl yoksa üretildiğinden itibaren 3 yıl onu bilmiyorum.
aynen, ben zaten 3. sahibiyim motorun... üçüncü yılını doldurmadan üçüncü sahibini gördü motor.. hatta bende satıyorum dördüncü sahibini görecek muayeneye girmeden.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Mondial driftl motorum var 2024 model 2024 Aralık ayında almıştım 2025 aralık ayında muayenesini yaptırmam mı gerekiyor yoksa internette bi yazı gördüm 3 yıl sıfır motorsikletse muayene gerekmez diye bilgisi olan cevaplayabilir mı lütfen
Muayene geçerlilik süresi motorun ruhsatında yazar.

E devlete gir araçlarım şıkkından sigorta ve muayenenin ne zaman bittiğini görürsünüz, ayrıca ceza, vergi, geçiş ihlallerini de kontrol edebilirsiniz.

Sigortayı görüyorum abide muayene sayfasında bişey gözükmüyor işte
Bende motosikletimi mart ayında almıştım benim de gözükmüyor. Öbür araçlarımda gözüküyor demek bu yeni olduğu için gözükmüyor zamanı bir yaklaşsın belki o zaman görülür, yazarlar diye tahmin ediyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125
İsmet Abi sıfır alınarak, ilk tescil yapılan araçlarda bildiğim kadarıyla mayene geçerlilik süresi ruhsatta yazıyor. İlk muayeneden sonra, E-devlet Araçlarım Muayene sekmesinde görünüyor diye biliyorum.

Sıfır araçta e devlette muayene zamanı görünmüyor. Ancak ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi diye görebiliyorsunuz. Sıfır araçmış diye de bizim alış tarihimizden itibaren 3 yıl gibi standart süre de yok. Son zamanlarda aldığım sıfır araçların ruhsatı çıktığında birinde 30 ay, birinde 28 ve diğerinde 26 ay sonra muayeneye girmem gerekmişti.ilk muayeneyi kendim yaptırdıktan sonra e devlette sonraki muayene zamanı görülmeye başlamıştı.

Sıfır araçta e devlette muayene zamanı görünmüyor. Ancak ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi diye görebiliyorsunuz. Sıfır araçmış diye de bizim alış tarihimizden itibaren 3 yıl gibi standart süre de yok. Son zamanlarda aldığım sıfır araçların ruhsatı çıktığında birinde 30 ay, birinde 28 ve diğerinde 26 ay sonra muayeneye girmem gerekmişti.ilk muayeneyi kendim yaptırdıktan sonra e devlette sonraki muayene zamanı görülmeye başlamıştı.
Her halde ithal olanların ülkeye giriş veya Türkiye de üretilenlerin de fabrikadan çıkışı tarihini baz alıyorlar o zaman.

Bununla ilgili komik bir anım da olmuştu. 2012 yılında sıfır aracı alır almaz tatil için yola çıktım. Mersin Gülnar girişinde polis durdurdu. Elindeki tabletten aracın bilgilerine baktı. Sonra bana dönüp aracın muayenesi yok dedi. Nasıl olur diye cevap verdim. Bu araç sıfır araç dedim. Adam ben bilmem muayenesi yok diye ısrar etti. Adam mevzuya uyanamadı, temmuz sıcağı öğle vakti sıcak ne kadar etkiledi ise artık. Arabadaki polise gittim durumu izah ettim. Şu arkadaşınla bir konuş dedim. Tamam abi dedi, geldi arkadaşının yanına, durumu izah etti. Sıcak çarpan arkadaşını yahu baksana araba 2012 model diyerek ikna edebilmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar