Drift L ile önden kaza

Arkadaşlar selamun aleyküm öncelikle Cuma günü Mondial Drift L marka motorumla kaza yaptım basitçe kazayı anlatayim, Tünelden çıkıp ara sokağa dalmak için önüme atlayan araca çarptım arkadan motorumun lastiği çarptı kazadan sonra farkettim ki motorun gidonu yamuldu gidon biraz sağa doğru olunca düz gidiyor , evimin yakınında bir servise götürdüm Bana ön sağ amörtisörümün yamulduğunu ve torna işlemi gerektiğini ,gidonun ,manetlerin ve ayaklığın değişiceğini söyledi 7500TL Fiyat verdi ve fiyat bana abartı geldiği için başka bi ustaya götürdüm o ise ön tarafı dağıtıp ayar yapıcam 1500TL ye olur dedi fakat önceki ustanın değişicek dediği parçaların değişmemesi gerektiğini söyledi onda da biraz işkillendim napmam gerekiyor bu durumda NOT:Saydığım parçaların sıfır fiyatı 2560TL , 5000TL işçilik istenmesi normal mi

Hayır tabikide o kadar ustalık isteyen bir iş değil zaten baya abartmış piston gömlek değiştirsen o kadar para vermessin

Hayır anlamadığım neyi beğenmicen adam yapa miyacakmı yani yada parçayı sen al bul bi yerden sahibindenden ordan burdan adama abi tak bunu de
şöyle ki ben motordan hiç anlamıyorum adama dedim abi önce ki yer bunlar değişicek dedi sen sadece dağıtıp ayar yapıcam dedin nasıl olucak, ben yaparım bakarsın beğenmezsen bidaha toplarız dedi yani motorda ne değişmesi gerekiyor onu bile bilmiyorum ama amortisörde bariz bi yamukluk var gözle görülen ona bişey demedi

şöyle ki ben motordan hiç anlamıyorum adama dedim abi önce ki yer bunlar değişicek dedi sen sadece dağıtıp ayar yapıcam dedin nasıl olucak, ben yaparım bakarsın beğenmezsen bidaha toplarız dedi yani motorda ne değişmesi gerekiyor onu bile bilmiyorum ama amortisörde bariz bi yamukluk var gözle görülen ona bişey demedi
Başkan çevrende anlayan biri varsa ona danış ben dağıtıp ayar yapıcam beğenmessin ne demek onuda anlamadım sanki pasta süsü anasını satayım olacak olan şey belli zaten yamuk süspansiyon düzelecek tmm yap o zaman hani beğenme kısmı bana güven vermedi hani sanki yapamaya bilirim havası verdi bana istersen başka motorcu ya sor ister aynı yerlere sor değişecek parçaları öğren yada tamir için iki ustadan daha iyi bi usta bul biri kazıkçı diyeri güven vermiyor bence en sağlıklısı parçaları öğren kendin alıp montajlat tır çünkü süspansiyon yamulduysa çok sağlıklı tamir olmicaktır bence

Başkan çevrende anlayan biri varsa ona danış ben dağıtıp ayar yapıcam beğenmessin ne demek onuda anlamadım sanki pasta süsü anasını satayım olacak olan şey belli zaten yamuk süspansiyon düzelecek tmm yap o zaman hani beğenme kısmı bana güven vermedi hani sanki yapamaya bilirim havası verdi bana istersen başka motorcu ya sor ister aynı yerlere sor değişecek parçaları öğren yada tamir için iki ustadan daha iyi bi usta bul biri kazıkçı diyeri güven vermiyor bence en sağlıklısı parçaları öğren kendin alıp montajlat tır çünkü süspansiyon yamulduysa çok sağlıklı tamir olmicaktır bence
süspansiyonu tornada düzelttirmek mantıklımı peki

Motosikleti
Ns200 15"
Tornada amortisör borusu düzeltilir fakat nikelaj kısmında herhangi bir deformasyon varsa o boru artık kullanmak pekte doğru olmaz, pürüzsüz olması yağ keçesinden sızma sağlamadan çalışmasını sağlıyor bu kısımda oluşan herhangi bir ezik veya çizik keçenin kaçırmasına sebep vererek amortisörde yağ kaçağı meydana gelecektir, bir metali düzeltmek eski sağlamlığında olacak manasınada gelmez.

Bu kazada alt veya üst mesnet yamulmuş olma ihtimalide mevcuttur.

süspansiyonu tornada düzelttirmek mantıklımı peki
Eğerki motorun iyi bir motor olsa ola bilirdi ama ben drift l nin süspansiyonu tamir edince çok geçmeden patlıyacağını düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok pahalı değil bence olsa torna yapta 2 bin veeile bilir bence

Hocam istanbul avcılarda bildiğiniz usta varsa yönlendirebilir misiniz acaba afedersiniz kucağa oturmaktan korkuyorum

Bence yaşadığın yerin en kaliteli ustalarına bakmaya çalış sanayi de gördüğün yere gösterme. Düzgün birisi her türlü halleder.

bende araba ustasıyım sanayideyim fakat motor ustası bulamadım ve bilgimde yok açıkçası bu yüzden foruma danışmak istedim
Araba ustasıysan bilirsin. Sanayi de bir çok kişi iş bilmeyip şu, şu değişecek deyip hatayı bilmeden insanların parasını harcayıp yine de sorunu çözemiyorlar bu bakımdan dedim. Yanlış anlama. Google haritalara bak yüksek puanlı bilindik yerler vardır illa hepsine sorarsın. Bilgi, fiyat alırsın. Ona göre bir yol çizersin artık.

Araba ustasıysan bilirsin. Sanayi de bir çok kişi iş bilmeyip şu, şu değişecek deyip hatayı bilmeden insanların parasını harcayıp yine de sorunu çözemiyorlar bu bakımdan dedim. Yanlış anlama. Google haritalara bak yüksek puanlı bilindik yerler vardır illa hepsine sorarsın. Bilgi, fiyat alırsın. Ona göre bir yol çizersin artık.
dediğiniz mantıklı teşekkürler

Son olarak ön taraftan kaza yapınca hangi parçalarda sıkıntı çıkabilir

Sorduğun usta doğru söylüyordur. Amortisör de yamuk olabilir, keçeler patlamış olabilir, gidon yamuk diyorsun zaten. Şase de ufak yamulmalar olmuş olabilir ama bunlar zaten hepsi olsa o servise götürdüğün para anca tutar hepsini yaptırmış olsan

Kafası zaten çok küçük kroniği çok fazla elektrik tesisatı zarar göre bilir süspansiyon gidebilir jant yamula bilir ama drift l dediğin motor durduğu yarde sorun çıkarsa çokta garipsemem yani

Kafası zaten çok küçük kroniği çok fazla elektrik tesisatı zarar göre bilir süspansiyon gidebilir jant yamula bilir ama drift l dediğin motor durduğu yarde sorun çıkarsa çokta garipsemem yani
yok hocam kafadan vurdum derken farın olduğu panele zarar gelmedi lastiğim tampona çarptı motor sola düştü görünürde sadece motor düz gitmiyor gidonu hafif sağa çevirince düz gidiyor gösterge kısmında bi sıkıntım yok çok şükür mesnet amortisör gidon dışında bişey çıkar mı

yok hocam kafadan vurdum derken farın olduğu panele zarar gelmedi lastiğim tampona çarptı motor sola düştü görünürde sadece motor düz gitmiyor gidonu hafif sağa çevirince düz gidiyor gösterge kısmında bi sıkıntım yok çok şükür mesnet amortisör gidon dışında bişey çıkar mı
Valla başkan max ihtimalleri söyleye bilirim usta bulur heralde onu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar