Drift L gidon felaket titriyor

Motosikleti
Mondial Drift l 125 2023 CBS
Arkadaşlar Drift L var gidonum titriyor inanılmaz derecede özellike tam 60-70 km hızları arasında çok titriyor kontrol bile edemiyorum. Sebebi nedir?
-Arkada çanta yok
-Lastik hava basınçlarımı kontrol ettim
Ön amortisörlerden biri aşağı kaymış dediydi servis onu geri kaldırdılar fakat sorun yine devam ediyor.
Titremesinin sebebi nedir? Horon tepiyor bildiğiniz.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Arkadaşlar Drift L var gidonum titriyor inanılmaz derecede özellike tam 60-70 km hızları arasında çok titriyor kontrol bile edemiyorum. Sebebi nedir?
-Arkada çanta yok
Ön amortisörlerden biri aşağı kaymış dediydi servis onu geri kaldırdılar fakat sorun yine devam ediyor.
Aklima basit birkac madde geldi:
  • Lastikler balansli mi?
  • Amortisorler dogru calisiyor mu?
  • Gidonda agirlik yapacak kadar buyuk bir cam var mi?
  • Ikinci el aldiysaniz kazali olma olasiligi var mi? Gidon veya on takim yamuk olabilir.

Motosikleti
Aklima basit birkac madde geldi:
  • Lastikler balansli mi?
  • Amortisorler dogru calisiyor mu?
  • Gidonda agirlik yapacak kadar buyuk bir cam var mi?
  • Ikinci el aldiysaniz kazali olma olasiligi var mi? Gidon veya on takim yamuk olabilir.
1.Balanslıdan kastınız tam olarak nedir hocam hava diyorsanız lastik havasını kontrol ettim sorun hala var.
2.Amortisorlerin doğru calısıp calısmadıgını nasıl anlıyabilirim hocam ?
3.Cam yok hocam klasik drift l full orjinal hali
4.Motorun ilk sahibi benim kaza yaptım gidon yamulduydu kalyoncudan gidon alıp değiştirdirdim fakat ondan sonra da normalde bu son zamanlarda başladı gidon titremesi bu sıralar ordu tokat amasya gezdiydim köy yollarından beri çok kasislere girdim inanılmaz yüksek hızlarda çukurlara girdim ondan olabilir mi ? Birde ön jantımda ufak bir yamukluk var yanlış anlamadıysam ben

Motosikleti
1.Balanslıdan kastınız tam olarak nedir hocam hava diyorsanız lastik havasını kontrol ettim sorun hala var.
4.Motorun ilk sahibi benim kaza yaptım gidon yamulduydu kalyoncudan gidon alıp değiştirdirdim fakat ondan sonra da normalde bu son zamanlarda başladı gidon titremesi bu sıralar ordu tokat amasya gezdiydim köy yollarından beri çok kasislere girdim inanılmaz yüksek hızlarda çukurlara girdim ondan olabilir mi ? Birde ön jantımda ufak bir yamukluk var yanlış anlamadıysam ben
1. Lastigi janta takarken denge ayari yapiliyor. Lastige aldigizdan beri bir sey olmadiysa sorun bunla alakali degildir.
2. Ben de mekanik degilim o yuzden gozle kontrol etmek ve durdugu yerde ustune baski yapip garip bir sey var mi onu anlamaya calismaniz disinda bir sey oneremeyecegim maalesef.
4. Kazada bir seyler gevsemis veya ezilmis olabilir. Sonrasinda o dediginiz olaylar kirilmaya veya daha da egilmeye sebep vermis olabilir. Kazadan sonra hemen olmadi dediniz diye anliyorum o yuzden kazada ciddi bir yamukluk olmamistir diye dusundum fakat gidon degistiyse on takimda da sorun cikmistir buyuk ihtimal. Janttaki yamukluk da tek basina bir sebep olabilir. Kazadan sonra servise goturdunuz mu hic? Onlar anlamadiysa vay haline o servisin. Baska servisleri de deneyin.

yamuk jant balans yapar, gidon furş takımınada bakmak lazım

Motosikleti
1. Lastigi janta takarken denge ayari yapiliyor. Lastige aldigizdan beri bir sey olmadiysa sorun bunla alakali degildir.
2. Ben de mekanik degilim o yuzden gozle kontrol etmek ve durdugu yerde ustune baski yapip garip bir sey var mi onu anlamaya calismaniz disinda bir sey oneremeyecegim maalesef.
4. Kazada bir seyler gevsemis veya ezilmis olabilir. Sonrasinda o dediginiz olaylar kirilmaya veya daha da egilmeye sebep vermis olabilir. Kazadan sonra hemen olmadi dediniz diye anliyorum o yuzden kazada ciddi bir yamukluk olmamistir diye dusundum fakat gidon degistiyse on takimda da sorun cikmistir buyuk ihtimal. Janttaki yamukluk da tek basina bir sebep olabilir. Kazadan sonra servise goturdunuz mu hic? Onlar anlamadiysa vay haline o servisin. Baska servisleri de deneyin.
Hocam servise götürdüm amaortisör aşşağı kaymış dediler 1 gün yattı motor sonra düzelttiler yine aynı bu seferde diyorlarki sen düşmüşsün ya da çukura girmişsin diyor evet abi dedim öyle oldu diyorum sorunu bulun yapın diyorum diyorki yine sen düşmüşsün ya da kaza yapmışsın diyip yolladılar beni
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yamuk jant balans yapar, gidon furş takımınada bakmak lazım
Nasıl bakıcam peki hocam gidon furş takımına

elle bile kontrol edemiyorsan jant yamuktur , elle çevirince gözle hemen farkedilir o derece yamukluk yani komparatörle falan bakmaya bile gerek kalmaz..

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Teker rulmani veya bilyalari dagilmis olabilir. On tekeri gidon sabitken saga sola hareket ettir bosluk varsa o ustaya gidip anahtari firlat yap lan sunu diye bagir. Bunu arka teker icin de yap. Amortisor patlamis yada yay kirilmis olsa surekli sekme degil, komple cokme yapar ve en ufak asfalt kusurunu bile hissederdin. Bu arada bunlardan cikmaz ise şaşide kirik aramasi yap her santimi inceleyerek.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sadece belli hız aralığında titriyorsa balans bozuktur, yok sonrasında titriyorsa jant ile ilgili yamukluk vardır.

Motosikleti
evet abi dedim öyle oldu diyorum sorunu bulun yapın diyorum diyorki yine sen düşmüşsün ya da kaza yapmışsın diyip yolladılar beni
Başka servise gidin. Google Haritalar'dan tek tek yorumları ve inceleyin işini yapan bir servis bulun. Gerekirse Bajaj gibi başka markaların servisine veya özel servise gidin. Zaten garantilik bir sorun yok, fark etmez ne servisi olduğu.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
-Arkada çanta yok
İstanbuldaysan Çetin Motor var Bağcılar Güneşli'de. Pulsarımı oraya bakıma götürürdüm. Arayıp bir sor istersen. Harbiden çok temiz ve kaliteli çalışıyolar. Kötü olan tek şey telefonda konuştuğun ve WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğin bayan çalışan.

Motosikleti
(yok)
Kaza gerçekleştiyse eğer ön düzeniniz veya amortisörlere yamultma yapmış olabilir kazanın şiddetine göre değişir tabi hasar. Arkadaşlar yazmışlar muhtemel tüm sebepleri zaten kontrol ettirmenizde fayda var benim bir arkadaşımda da 23 kasa drift vardı, ufak bir kazada ön düzeni hemen etkilenmişti. Balans olmayan motoru kullanmak tehlikelidir en kısa sürede gösterin motorunuzu.

Motosikleti
Hero Dash 125
Malum şahıs ban yiyince forumda Drift L çılgınlığı başlıyor. :ninja:

Güneşe yıldızlara, sorar seni ararım
Yağmura bulutlara, sorar seni ararım

Yorgunum aramaktan, gördüğüme sormaktan
Dön gel bir tanem dön gel

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Malum şahıs ban yiyince forumda Drift L çılgınlığı başlıyor. :ninja:

Yağmura bulutlara, sorar seni ararım

ben daha çok şey şarkısını söyliceksin sandım

'GRRRRR ANILI DİDİM PARAN THE JEANS'
bkz. YouTube: Mert abi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar