- Konu Yazar
3 gün önce ikinci el bir drift l aldım motor bir süre yatmış ama ama 3 günden beridir hiç sorun yaşatmadı bugün ise işten çıktığımda biraz turladım ve bir yerde sağa çekip mola verdim yaklaşık 1 1.5 saat kadar oturdum motorun yanına tekrar gidip kontak çevirdiğimde elektrik geldi marş verdim marş aldı ve anında motor söndü ve elektrik gitti sonra kontak aç kapa yapıp marş verdiğimde marşa bastığım gibi elektrik gitti birkaç kere denedim ve çalıştı motoru uygun bir yere alıp bir sorun var mı kontrol etmek istedim akü kutup başlarının oksitlenmesi dışında bir sorun görmedim sonra tekrar marş vermeye çalıştığımda tekrar elektrik kesti anında ayak marşıyla denedim yine çalışmadı birkaç defa denedikten sonra kontağı çevirdikten sonra elektrik gelmemeye başladı vurdurarak çalıştırdım ama gaz kesince yine stop ediyor 1 saat kadar bu şekilde bekledi kontak açıkken birkaç defa kendi kendine elektrik geldi ama marşa bastığım an yine gitti elektrik ayak marşıyla deneyince elektrik geliyor ama anında gidiyor marşta almıyor en son vurdurarak eve gitmeye çalışırken bir yerde stop ettirdim yanlışlıkla sonra tekrar vurdurmayı denedim çok zor vurduruldu bu sefer eve kadar gittim hiç gaz kesmeden eve geldiğimde gazı bırakmama rağmen motor stop etmedi rolantide çalışmaya devam etti sorun neyden kaynaklı aküyü mü değiştirmeliyim
Güncelleme
1 saat kadar sorunu halletmeye çalıştım aklıma ilk gelen çözüm akü kutup başlıklarını temizlemek oldu ama kutup başlıklarını pastan dolayı sökemedim ve kablolarla oynamaya başladım elektrik gelip gitmeye başladı sonra akü kutup başlıklarından eksi olana sıcak su döktüm elektrik normal bir şekilde geldi fakat marş basarken tık diye bir ses gelip elektriği kesiyordu ve marş rolesinden çok yüksek bir akım sesi geliyordu enjeksiyonu kapatınca akım sesi gidiyordu sonra artı kutupuna da döktüm ve bir bez ile fazla suyunu aldım bu sefer marş vermeye çalıştığımda ilk baş marş alır gibi oldu ama almadı ikinci denemede çok zor aldı ve sonraki denemelerde çok kolay bir şekilde marş almaya başladı fakat marş alırken farlar ve ekran gidip geliyor oksiti tamamen temizleyemediğim için mi öyle oluyor yoksa akü mü zayıf
Güncelleme
Bu sabah işe gideceğim zaman kontağı açtım elektrik gelmedi sonra aç kapa aç kapa yapa yapa elektrik geldi marşa bastığımda ise sadece tık sesi geliyordu sonra aküye bi baktım sigortaları kontrol ettim bu sefer marş bastığımda ise tık diye ses gelip elektriği kesti motoru vurdurup işe kadar 15 20 km kadar geldim ama yolda aküyü biraz bile olsa şarj etmesi gerekiyordu fakat geldiğimde kontağı aç kapa yaptım elektrik gelmedi şuanda ise elektrik bazen geliyor marşa bastığımdaysa ya sadece tık sesi geliyor birley olmuyor ya tık sesi gelip elektriği kesiyor ya da elektrik gidip geliyor ama ne ayak marşıyla ne de normal şekilde hiçbir türlü marş almıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Güncelleme
1 saat kadar sorunu halletmeye çalıştım aklıma ilk gelen çözüm akü kutup başlıklarını temizlemek oldu ama kutup başlıklarını pastan dolayı sökemedim ve kablolarla oynamaya başladım elektrik gelip gitmeye başladı sonra akü kutup başlıklarından eksi olana sıcak su döktüm elektrik normal bir şekilde geldi fakat marş basarken tık diye bir ses gelip elektriği kesiyordu ve marş rolesinden çok yüksek bir akım sesi geliyordu enjeksiyonu kapatınca akım sesi gidiyordu sonra artı kutupuna da döktüm ve bir bez ile fazla suyunu aldım bu sefer marş vermeye çalıştığımda ilk baş marş alır gibi oldu ama almadı ikinci denemede çok zor aldı ve sonraki denemelerde çok kolay bir şekilde marş almaya başladı fakat marş alırken farlar ve ekran gidip geliyor oksiti tamamen temizleyemediğim için mi öyle oluyor yoksa akü mü zayıf
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Güncelleme
Bu sabah işe gideceğim zaman kontağı açtım elektrik gelmedi sonra aç kapa aç kapa yapa yapa elektrik geldi marşa bastığımda ise sadece tık sesi geliyordu sonra aküye bi baktım sigortaları kontrol ettim bu sefer marş bastığımda ise tık diye ses gelip elektriği kesti motoru vurdurup işe kadar 15 20 km kadar geldim ama yolda aküyü biraz bile olsa şarj etmesi gerekiyordu fakat geldiğimde kontağı aç kapa yaptım elektrik gelmedi şuanda ise elektrik bazen geliyor marşa bastığımdaysa ya sadece tık sesi geliyor birley olmuyor ya tık sesi gelip elektriği kesiyor ya da elektrik gidip geliyor ama ne ayak marşıyla ne de normal şekilde hiçbir türlü marş almıyor
Son düzenleme: