Bir cruiserda görünüşe etki eden en öncelikli parça olarak ben ilk egzostları, ikinci olarak motor biçimini, son olarak da far tasarımını görüyorum.
Bu üç özellik üzerinden Honda Shadow 750 ile Yamaha Dragstar 650 yi karşılaştırdığım zaman,
Egzost biçimi olarak kabûl ediyorum ki dragstar ;çok daha başarılı olmuş.
İkinci konu motor görünüşüne göre shadow kromu daha bol ve damla şekille benim beğenimi topladı. Zira dragstarın motoru, bütünle birleşmemiş gibi duruyor bana göre.
son olarak arka far tasarımı ki, ufak bir ayrıntı gibi gözükse de bence görünüşe çok büyük etkisi var. Bence burada da shadow burun farkıyla almış olayı. (En zor kararı burada verdim)
Bir de dragstardaki ayaklıkları pek tutmadım doğrusu, motorun klasikliğini bozmuş gibime geldi. :farao:
Her ne kadar bu şekilde basitçe değerlendirmeler yapsam da, daha önce de dediğim gibi ne yazık ki, bir binenden ya da bilenden fikir almış değilim. Hâlâ da shadow ve dragstar arasında karar veremiyorum zaten. Fiyat, motor hacmi, dayanıklılık üçgeninde düşünürsek ibre biraz daha shadowa kayacak gibi ama. :mrgreen:
(Yukarıda yer alanlar sadece şahsî kanaatim ve beğenilerimden ibarettir.) :king: