Burada hangi branş daha etkili tartışmasına girersek çıkamayız

fakat bu konuda iki şey söyleyeceğim.
İlki MMA turnuvaları düzenlenmeye başladığında her daldan adam ringe çıkıyordu. Amaç da oydu. Atıyorum sumocuyla Wing Chuncu eşleşiyordu vb. Sonra bütün MMA hemen hemen muay thai ve jiu jitsu'ya döndü. Bu sana fikir verecektir :wiinkk: (jiu jitsu birden fazla rakibe karşı etkili olur mu bilmiyorum).
İkincisi ise amaçlarından biri gerçek bir kavgada kendini savunmak ise, sparring denen anteman maçlarında gerçeğe ne kadar yakın antreman yaparsan o kadar etkili olur. İstersen aylarca değil yıllarca lapaya vur (karşı tarafın vurması için eldiven) sparringe çıktığın anda hepsinin boş olduğunu görürsün

Sadece teknik değil, kondisyon anlamında da.
Bir de kick box'u düzgün bir diyet ile yaparsan (aç kalmak değil) fit bir vücudun olur. Tabi hakkını vererek yaparsan.
Son söz: hangi branşı yaparsan yap, 6 ayda adam döveceğini düşünme. 6 ayda anca sparring'ler başlar. O zaman aslında dayak yemeyi bile bilmediğini anlıyorsun :mrgreen:
Not: Diğer arkadaşlara katılıyorum. Kavgadan kaçmak en iyisi. Karşındaki silah değil bıçak çekse bile bildiklerinin hiç bir önemi yok.