Merhaba Arkadaşlar, bu konudaki nacizane görüşlerimi aktarayım size.
Bir adet dövmem var 2.5 senedir. Buyuk sayılabilecek bir dövme sağ omzumda.
Dövme yaptırıken en önem vermeniz gereken şey hijyendir. Aıds den tutun da Hepatit B ye kadar bir çok kan hastalığı bu yolla kapabilirsiniz. Bu nedenle dövme yaptıracağınız insanın kullanacağı iğneleri sizin gözünüzün önünde steril kaplardan çıkarmasını isteyin. Önceden kullanılmış boya kaplarını kullandırtmayın ve yenilerini isteyin. Mutlaka eldiven kullanmasını isteyin. Ve ozellikle dövme tabancasını mümkünse otoklav denen sterilizasyon makinasında steril hale getirmesini isteyin. Bunları yapıyorsa dövmeciniz gönül rahatlığı ile dövme yaptırabilirsiniz.
Ha dövme acıtır mı ? Feci halde acıtır. En azından benim için.

Kısaca şu anımı anlatayım size. Dövme yaptırmaya bir kız arkadaşımla gitmiştim. O sırtına 2 kanat yaptıracak ben de omzuma zümrüd-ü anka yı yaptıracaktım. ikimizinde ilk dövmesi oldugu için direk onu sattım ve attım dövmecinin önüne. Kızcağızın sırtına dövme yapılırken bir ara uyudugunu gördüm Dedim acımıyor herhalde. Sıra bana geldiğinde tabanca omzuma dokunduğu anda arkadaşımın dediğine göre göz bebeklerim kaybolmuş ve sadece beyazları kalmış. Ben böyle bir acı yaşadığımı anımsamıyorum

Hoş 3-5 dakika sonra alışıyorsunuz ama ben şunu anladım. Kadınların acı eşiği kesinlikle bizlerden fazla.
Bu da benim dövmem.