Dosya ucreti

Merhaba arkadaslar,ehliyet sinavi sonrasi kursumdan sertifikami alirken ekstradan 95 lira dosya masrafi ucreti istediler. Bu ucretin kendileriyle alakali olmadigini,turkiye soferler fedarasyonuna verildigini belirttiler. Bana pek inandirici gelmedi ve baska bir kursu aradim. Bu tur uygulamalari 3.sinif kurslarin yaptigindan ve hicbir yasal dayanaginin olmadigindan bahsettiler. Sizin gittiginiz kurslardan da boyle bir talep geldimi ve dosya masrafi altindaki bu ucreti odeyeniniz oldumu acaba?

Her Kurs Bu Ücreti Alır Ama Mesela Bazıları 500 Lira Fiyat Verir Size Her Şey Bunun İçindedir, Diğer Kurs 300 Lira Fiyat Verir Size'de Bu Uygun Gelir Gider Oraya Kaydolursunuz Ama Sonradan Çıkan Bu Sınav Parası - Dosya Masrafı vs. Yine 500 Liraya Gelir.

Makbuzsuz veya alındı belgesi gibi bir belge vermeden hiç bir kurum para alamaz. Makbuz isteyin.

L

lawyer_16

kardeşim ben kurs sahibiyim. öyle bir şey yok. sadece sizin dosyanız hazırlanırken şöförler odasından bazı evraklar alınır. onlar da 5 tl tutar. bazı kurslar kurs ücretini az söyler, sonradan dosya ücreti talep ederler. böylece bizim fiyatlarla aynı ayara gelmiş olur. bizim gibi doğrucu davutlar da "fazla kurs ücreti isteyen kazıkçılar" olarak anılır.

kursa kayıt için ne kadar ödedin ? belki oradan belli olur üç aşağı beş yukarı fiyatlar ortalama zaten

Benim kurs 350 lira dedi, sonra 100 sınav parası, 50 dosya parası derken 500 lirayı bulduk klasik. :)

Kucuk bir ilceden aldim ehliyeti. Kurs ucreti 350 liraydi ehliyet sinavinda komisyon uyesi oldugum icin 300 e dusurduler. Sinav ucreti olarak 80 lira istemislerdi,netten arastirdigimda 50 lira oldugunu soyleyince hadi size 50 olsun dediklerinde guvenimi yitirdim kuruma karsi. Bana evrak islerimi yapmalari disinda bi masraflari olmadi. Motor kullanmayi biliyorum diye sadece sinava girecegim motorun huyunu suyunu ogreneyim diye kisa bi surus yaptirdilar. Sinav esnasinda motorda sorun cikti biraz sıkıntılı bir sinav gecitdigim icin sonradan uydurduklari bu masrafi odemek istemiyorum. Eger haksiz yere istiyolarsa vermek istemiyorum sorun parasinda degil kandirilmakta. Tesekkur ediyorum cevaplariniza...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------

Bu konuyuda sirf bilgi edinmek isteyenlere ornek olsun diye actim. Ilk basta bilgi edinmek amacli arastirdim bu dosya ucreti olayini ama net bisey ogrenemedim.Cevaplariniz baskalarina da faydali olur umarim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar