Dosya İle Motosiklet Kullanılır Mı?

Arkadaşlar geçen cuma günü dosyamı aldım emniyete gittim bir baktım taaa ayın 4`üne gün verdiler. Her kafadan başka bir ses çıkmakta, dosya ile motosiklet kullanılır mı kullanılmaz mı?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bildiğim kadarıyla dosyada ehliyet seri numarası yazmıyor.
Dosyayı sana M.E.B veriyor.
Fakat ehliyet seri numaranı Trafik veriyor.
Bu nedenle elinde ehliyetin aslı olmadan kullanılmaz diye biliyorum.
Yanılıyor olabilirim.

Bende senin gibi düşündüm fakat sorduğumda zaten dosya numaran ehliyet numaran olacak dediler fakat pek inanmadım. Zaten B sınıfı ehliyetim var fakat dosya ile kullansam kanunen yasal mı olur olmaz mı acaba?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende senin gibi düşündüm fakat sorduğumda zaten dosya numaran ehliyet numaran olacak dediler fakat pek inanmadım. Zaten B sınıfı ehliyetim var fakat dosya ile kullansam kanunen yasal mı olur olmaz mı acaba?

Dosya ile araç kullanan kimseye denk gelmedim.
Ne desem yalan olur.
Kusura bakma yardımcı olamadim.

yakın zamanda sordum trafik polisine
''sertifika sürücü belgesini almaya yarar
sürücü belgesi aracı kullanmaya'' dedi...

Yok abi estafurullah ya ama internette bilgiye ulaşamadım merak ettim acaba kullanılır mı diye :) bakalım öteki seslere :)

7 gün süre vermişler. 7 gün daha bekleyiver, o kadar beklemişsin.

Arkadaşlar geçen cuma günü dosyamı aldım emniyete gittim bir baktım taaa ayın 4`üne gün verdiler. Her kafadan başka bir ses çıkmakta, dosya ile motosiklet kullanılır mı kullanılmaz mı?

Seninle aynı şartlardayken trafiK şubedeki dosyamı teslim ettiğim polise bu soruyu sordum. B sınıfı ehliyetimi alıp bana bir kağıt parçası verdiler, üstüne basa basa polis memuru bana bu kağıtla otomobil kullanabilirsin ama kesinlikle (sanıyorum üzerimdeki motosiklet montu memurun bu uyarıyı yapmasına neden oldu:)) motosiklet kullanamazsın. Yakalanırsan ceza yersin dedi.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

kullanamazsın... dosyanı teslim ettikten sonra sana verilen teslim alma kağıdı ile de kullanamazsın.. kafadan 4ünden sonra 2-3 gün daha koy sen.. sabret bişey olmaz :)

ben kullandım. ama riski göze aldım. sırt çantamda dosya ile geziyodum :p ama en güzeli kullanmamak. kontrol ve ya kaza da ehliyetsiz olarak islem görürsün.

:):) kahretsin yaa :) bu emniyetinde özelleşmesi lazım 1 günde 30 kişinin işlemini yapıyorlar gören bedava yapıyorlar sanıcak tabi şişirmişler randevuları..

mantık olarak kullanabilmen lazım ama yasal olarak YASSAH. trafik polisine sormuştum bende, yasak demişti. önceden belli bir süre kullanılabiliyomuş ama, değişmiş sonradan.

ben kullandım. ama riski göze aldım. sırt çantamda dosya ile geziyodum :p ama en güzeli kullanmamak. kontrol ve ya kaza da ehliyetsiz olarak islem görürsün.

ehh ben de kullandım ama pek övünmemek lazım, yanlış bişey sonuçta. Ben de sırt çantamda taşıyodum sürekli :) Bi kere polis durdurdu beni sadece o da bostancı köprüsünün oralarda kimlik kontroluymuş ben de içimden yusuf yusuf 3.5 ataraktan, dışımdan james bond soğuk kanlılığıyla kimliğimi verdim :D ehliyetin nerde diye sormadı allahtan... kimlik istedi kimlik verdim kardeşim :p

şimdi aldım ya ehliyeti hepsinin gözünün içine baka baka gidiyorum kaç zamandır, 1 kere durdurmadılar :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar