- Konu Yazar

EGE ve Marmara turunu bitirince izni biten nişanlım ankaradan direk eve işe geçiyor ,bende köy köy yürüyerek türkiyeyi gezen Ümit Kaplan dostumun ankarada olduğunu ögreniyorum. Kastamonudaki pınarbaşı kampına katılmak için gelmiş Ankara'ya biraz sohbetten sonra hadi benim ikinci mottorda burada hem onu götürmüş oluruz hemde beraber yol yaparız diyerek rotasız bir macere başladı bizim için

Vehbinin iş yerinde sabah 9 da buluşup çıkıyoruz yola , daglardan ve köylerden kastamonuya varmak hedef ve 3 günümüz var kampa ...

ve diğer motoru almaya garaja gidiyoruz crf ikimize biraz küçük geldi

Ürkek başladığımız şeyler gün olup vazgeçilmez olunca bir bakışta sevgiyi yakalıyorsak, kendimizi coşkulu, güçlü, tutkulu hissediyorsak desene arkadaş biz dostuz...

Konfiçyus der ki: Evinizin eşiğini temizlemeden, komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz.

ilk hedef çubuk ... çubukta depoları fulleyıp ,market alışverişi yapıp direk araziden devam ...

doğa ana daha yolun başında güzelliklerini sunmaya başlıyor bize...

ümit abinin facebook grubu sırtımda dünyam : https://www.facebook.com/SirtimdaDunya?fref=ts

Büyük adam, küçük adamlara karşı takındığı tavırlardan anlaşılır.

ümit abi gezeken aynı zamanda da gezdiği yerdeki bitki türlerini araştırıyor fotoğraflıyor ve bir arşiv oluşturuyor kendine onun için yolda yata yata beya bi bekledim 3 km git dur 100 mt git dur 3 günde zor vardık kastamonuya

İnsanların iyi taraflarını düşünelim. Bunları takdir edelim. Takdirimizi söyleyelim. O zaman bu sözleriniz siz öldükten ya da söylediğinizi unuttuktan sonra bile söylediğiniz insanlarda yaşarlar.

evet yine ümit abi bir çicegin başında 1 saat bekleyince bende motorsikletin üzerinde uyuya kalmışım tabi dönmeye çalışıncada hopp yere , düşünce uyandım

Prof. Harry A. Averstreet şöyle yazar: Davranışlarımızın kaynağı arzu ve isteklerimizdir. Hangi alanda çalışıyor olursanız olun, başkalarında kuvvetli bir istek meydana getirebilirseniz insanlar yanınızda olur. Bunu başaramayan yalnızlığa mahkumdur.
Oğlunuza saatlerce sigara içmemesini istediğinizi anlatsanız ne elde edebilirsiniz? Sizin bu isteğiniz onu niçin etkilesin? Siz onun isteğini ön plana çıkarın. Oğlunuz futbolu çok mu seviyor? Ona sigara içtiği takdirde iyi bir futbolcu olamayacağını anlatın. Kendi isteğinin gerçekleşemeyeceği ihtimali onu daha çok etkileyecektir.

Hayal kur, ne hayal kurmak istersen...
Gez, nereye gitmek istersen...
Ol, ne olmak istersen....
Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için...

ilk gece Çubuk Karagöl de konaklayacagız...

Sadi : En zor üç şey vardır: Bir sırrı saklamak bir yarayı unutmak boş zamanı iyi kullanmak

Hollandada bir eve girmeden önce ayakkabılarınızı çıkarmak zorundasınızdır. Bu, günün sıkıntılarını kapının önünde bırakmak anlamına gelir. Hepimiz ayakkabılarımızı çıkarıp, eve öyle girmeliyiz. Bu çok önemli bir derstir.

zirveye kadar motorlarla çıkıyoruz manzar harika...

karagölde burada kalmaya karar veriyorz ama hava çok soguk , ümit abi ben çadırda kalmam hamakta yatacam diyor tek başımada çadırı kurmaya üşeniyorum ve çevredeki müştemilatlarda sıcak kalack yer var mı bakmaya çıkıyorum hemen

ben bakınırken ümit abi yatagını hazırlamış bile ama ben bi türlü düzgün bir yer bulamıyorum çadır kuracagım mecbur anlaşılan derken...

Dünyada ki en güvenli yerler ibadet hanelerdir ...

bende yatagımı hazırlıyorum o arada ümit abi akşam yemeklerini hazırlamış

[/URLHayatınızdaki kötü olayları düşünerek vakit kaybetmeyin; Yoksa güzellikleri görmekte gecikebilirsiniz .
[URL=http://s1193.photobucket.com/user/celiloglu/media/IMG_5243_zpsfbd71e9a.jpg.html]

ümit sabah tüm göldeki ve çevredeki bitkilerin fotoğrafını çektikten sonra beni kaldırıyor...

sabah toplanıp düşüyoruz yollara...

Doğa tüm canlıları kucaklar ve ihtiyacı olan her şeyi canlılara verir. Buna karşılık insanlara düşen en büyük görev de doğayı korumak ve gelecek nesillere problemsiz aktarmaktır. Lütfen dogayı koruyalım

yol sormak ve şifalı bitkilerle ilgilenen birileri varmı ögrenek için köylülerle sohbet ediyoruz...

burada her yerin adı Yıldırımla başlıyor

Ankara Muharebesi, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur arasında, Ankara'nın Çubuk Ovası'nda 28 Temmuz 1402 tarihinde yapılan muharebe. Geç Orta Çağ tarihinin en kanlı çarpışmalarından olan ve Osmanlıların yenilgisiyle sonuçlanan Ankara Muharebesi, Fetret Devri (1402-1413) olarak bilinen bir iktidar boşluğu döneminin yaşanmasına yol açmıştır.
savaşın oldugu her yerin adının başına bunun için yıldırım verilmiş...

yıldırım hacılar köyündeki yaşlı çiftle yaptıgımız güzel sohbetten birkaç saniye
http://www.youtube.com/watch?v=CQSlv6UzwYk
YILDIRIM ÇATAK KÖYÜNE DOĞRU DEVAM EDECEK GEZİ YAZISI ...
Müze Kent Safranbolu'dan Selamlar
Kurmuş olduğum Müze Kent Motosiklet Kulübü '' MMK '' face grubuna davetlisiniz
LİNK : https://www.facebook.com/groups/285722234932863/
Dağlarda hayat, düzlüktekinden daha insancıldır. Halk birbirine daha yakındır, istenirse de daha uzak, ihtiyaçlar da daha az ama daha zorunlu.