Criminal Arkadaş,
Forumlarda polemiğe girmemeye çalışıyorum, hatta kendimi zaptetmek için çaba sarfediyorum ama olmuyor işte, madem düşünce özgürlüğü var, benim de saygım var, o halde naçizane düşüncelerimi paylaşayım..
Sadece gerçekleri kendi fikir dilinle yazmaya çalışmışsın ya anlayamadığım senin gerçeklere nasıl bu kadar vakıf ve hakim olduğun, uyandırmaya çalıştığın için sağol ama hocam biz “matrix” te yaşamıyoruz.. Sadece bekliyoruz, cismen görene kadar, sonra birkaç cesur ve meraklı arkadaş şansını deneyecek, alacak bu meretlerden, biraz kullanıp tecrübelerini bu kanaldan aktarmaya başlayacak.. beğenir veya beğenmez, ama somut verilerden hareketle yazacak.. Referansı motorun bizzat kendi olacak, sağdan soldan duydukları değil..
"160 kilo çeksin diye fiber yüzeyin altına saç metal yapıştırılan kuklalar."Öncelikle bu bilginin kaynağı nedir, 100.000 km testinde yapıldığı gibi motoru en ince ayrıntısına kadar söktün mü? referans olarak gösterdiğin Çinli arkadaşın kimdir, necidir, konu hakkındaki tecrübesi nerden geliyor? Ayrıca bütün Çinliler birbirine benzer, arkadaşını rakip firmanın adamı ile karıştırıyor olmayasın.. Şimdi ben bir ahkam kessem ve Mondial MCT 250 de benzin deposu üstü metal görünümlü plastik grenaj nedeniyle çok tehlikeli, sürmeyin kardeşim bu motoru desem, Hollanda’da bulunan arkadaşım bunu referans alıp bir foruma yazsa ne kadar ciddiye alınır? sence mantıklı ve doğru bir açıklama olur mu? Tekrar sorayım senin Çinli CF Moto’nun kadrolu mühendisi mi? Ya da bildiği birşey mi var? Şasi de kullanılan çeliğin Grade i mi düşük? Sıcak havada sehim mi yapıyor? Kaynakları mı kalitesiz? Röntgen kontrolü ile kılcal çatlak mı tespit etmiş? Uzun yolda sürerken motoru mu patlamış? Rampada freni mi boşalmış? Bu olası ihtimaller herhangi bir şekilde yaşanmış mı, kayıt altına alınan bir vukuat var mı? Made in China – Made By China ayrı bir konu, unutma ki otomotiv endüstrisinde şu anda sözsahibi olan birçok firma “önce kopyala” yöntemi ile bugünlere gelmiş.. Aşağıdaki linke tıkla, hatta biryerlere kaydet zira sözkonusu marka iki seneye kadar Avrupa’da ve Amerika’ da sıksık gündeme gelecek..Taklitle başladılar, gerekli güvenlik standartlarını da yakalayıp uygun fiyat polikasıyla ciddi pazar elde edecekler...
http://www.cheryglobal.com/
Türkiye’nin ihracat rekorları kıran elektronik firması yetkilisi ile bir otel projesi kapsamında gereken TV ihtiyacımız için görüşürken latife yapıp "Çağatay Bey marka olarak isterseniz sizin adınızı basarız" demişti..Zira ihracat yapılan ülkedeki pazarlama şartlarına göre müşterinin istediği isim o cihazların markası oluyordu.. Bu sadece Çin'de değil dünyanın pekçok yerinde uygulanan bir satış yöntemidir, hatta aynı TV yi çok ufak değişikliklerle başka bir isim ile ama daha uygun fiyata aynı pazara sunarsan, rakiplerine göre avantaj elde edersin, alt marka yaratmış olursun, satışın artar.. Bu cihazların kalitesiz olduğu anlamına gelmez.. Daha basit örnek, markete gittiğinde dikkat et, diyelimki peynir alacaksın.. bilinen bir markanın yanında marketin adını taşıyan bir başka peynir var.. al o paketi, üretim yerine bak.. kuvvetle muhtemel bilinen markanın teisisnde üretilmiştir, ancak 3-5 kuruş aşağıya satışa sunulmuştur.. Pazarlama taktiğinden başka birşey değil..
Allah aşkına bu motorlara nasıl talip oluyorsunuz. Allah aşkına sen nerde yaşıyorsun? Alım gücünün ort. 15000 Usd/kelle sevilerinde olduğu G7 ülkelerinde mi yoksa Türkiye de mi? Türkiye’de ciddi istatistik tutulduğunu sanmıyorum ama ölümlü motorsiklet kazasında motorsikletten mi, yol şartlarından mı yoksa sürücü hatasından mı kaynaklandığı araştırılmalıdır. Bilinenler şöyle; ya trafik kurallarına uyulmamıştır, ya gerekli koruma tedbiri alınmamıştır, ya da ilkyardım, hastahaneye sevk ve sevk sonrası bakım kafi gelmemiştir. Bu istatiklerden yola çıkarak altımdaki Çin malı da olsa Alman malı da olsa olası bir kazada kamyon veya otomobil sürdüğüm motora göre hareket etmeyecektir..
Sonuç; Fiyat / verim oranının en iyi olduğu markalara rağbet normal, artık disposal bike dönemi, herkez binebilsin, bundan iyisi şamda kayısı.. Bu ülke insanı senelerce (orjinalleri üretimden kalkmış olmasına rağmen) Hacı Murat'lara, kuşlara, Reno 12 lere vb. binmedi mi? O zamanlar ne Euro NCAP vardı, NHTSA NCAP vardı, bilinçli sürücüler gene de yaşıyordu. Anlatabildim mi?