DONUYORUM.....

ARKADAŞLAR KIŞIN MOTOSİKLET KULLANMAK GERÇEKTEN İŞKENCE SADECE YAĞMURDA DEĞİL KURU HAVADA DONUYORUM YAA MONTUM VAR KASKIM VAR 10 KM YAPAMIYORUM BU NASIL ÖZGÜRLÜK YA SİZ NELER KULLANIYORSUNUZ??????????????

ala ala ben hiç de donmuyorum tamam üşüyorum ama yok öyle donmak falan :silent:
tabii malzemelerine güvenceksin bence bide pantolan da şart kışın :cat: yağmurdan ziyade soğuk ve koruma faktörüne çok etkisi var ve tabii eldiven kışlık onun da etkisi büyük bence :cat:

walla bende de aynı sorun war ya mont, kask, maske, eldiven war ama nafile walla buz tutcam motorun üzerinde ondan korkuom kasılıp kalcam bi gün :queen:

Yüzüme maske takıyorum.Kafada kask.
İçime 2 tane atlet..
Normal bir sweat
Üstüme kalın bir mont.(montunu boğaza kadar kapatmayı unutma)
Ellerde eldiven.
Pantalonun içine özel üretim içlikler var.Onlardan bul.
Ayağa bot.

Bunun dışında ; güvenlik önemli :

Mont , özel üretim olursa ii olur.Çünkü belinde kalın bir lastik oluyor.Böbrekleri üşütmez.
Eldiven de motorcu eldiveni olmalı , düşmelerde sıyrık , çizik olmaz.
Mutlaka dizlik tak.

Hava durumu ne olursa olsun! Kış aylarında , rutubetli zeminlerde artçı almayın.Arkadakinin yapacağı en ufak yalpa , motoru ve sizi tehlikeye sokar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla ben katılmıyorum size kesinlikle üşümüyorum gündüz yada gece farketmiyo hiç soğuk etkilemiyo galiba mont tan monta farkediyo birde kotun altına yün iç giyiyorum bu arada mont terletiyo bile diyebilirim bide eldiven şart elin üşümiyecek... :wiinkk:

Ben zaten yukarıda yazdıklarımı uygulayınca , yazdan kalma günler yaşıyorum. :queen: :bounce: :queen:

Ellerim haricinde gerisini sorun yapmıyorum ama dizlere dikkat etmek lazım :cat:

1- rüzgar-su geçirmez ve içi çıkabilen (takılı halde giyilecek) mont
2- Kışlık Gore-tex pantolon
3- Gore-Tex çizme
4- Kışlık korumalı eldiven
5- şimdilik yarım maske ama ille de balaklava (windproof olan makbul)
6- e söölemeye gerek yok ama kask (full face)

ben hergün bööle gidiyorum işe ve yanımda kot ve spor ayakkabı götürüp orda sabah değişiyorum üstümü..
kot içine termal içlik eğer çok kısa mesafe gitmiyosanoz yalan.. üşürsünüz..
ama dainese'nin windproof içlikleri var.. onlar belki kısa mesafe iş görür...

bi de belliği unutmamak lazım.. bu halde üşüyen varsa gelsin bana desin ki "üşüdüm" :p

Asyaaa, sen İzmir'de buz kesiyorsan diğer şehirlerdeki arkadaşların daha Eylül ayından motosiklete binmeyi kesmeleri gerekiyor. Sen bir doktora git, kansızlık falan olmasın sende. Şekerpınar denen bir yerde iş yerim, geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklığı 3-4 dereceye kadar düştü. Montum, kot içine yün içlik, kışlık eldiven, dizlik, bellik, yarım kask, yarım maske kullanıyorum ve diğer arkadaşların yazdığıkları yanında çok sıcak tutabilen şeyler olmamasına rağmen hiç de donmadım. Freedom34'ün dediği malzemeleri edinirsen ise ocak, şubat aylarında bile üşümeden motora binebileceğine eminim.

arkadaşım ben 2 kat mont giyiyorum fakat üstteki mont naylon karışımı ve rüzgarı içeri almıyor ve birde eldiven ellerime bunlarda yün süper ve birde yarım kask ve gözlük ben dede tık yok mükemmel sen de kansızlık var ben ce :flower: :rendeer:

adam izmirde üşüyo! :queen: abi ozaman motorları atalım bi kenara..bende öyle korumalık içlik vs.de yok hergün işe giderken 60 dönerken 60 km yapıyorum.siz yanmışınız...daha sezon yeni başlıyo(biraz abarttım galiba) kışın motora binmek ayrıcalıktır mesela 2 gün önce uludağ oteller yaptık inanmaz şimdi bu kelebekler.sararsın arka lastiğe naylon çamaşır ipini çevirirsin gazı allah ne verdiyse.neymiş o üşüme felan.....giyersin içine yün atlet- sweat bide boğazlı kazaküstüne yelek deri mont..kafana da giy yarım maskeni geçir fullface kaskı altınada bi tane yün içlik kalın bi kot pantlon..onun üstünede giy deri pantolonu tak dizlikler. giy botunu tamam...nereye istiyosan git sonra(bende iyki giyinmiyomuşum yani babamda diyo bu çocuk bi saate nabıyo diye evde :pl: )

kıslık korumalı giyisilerinin altına yünlü vücuda yapışan iç camasırlar var üstü uzun kol altıda diz altına kadar gelen pantolon gibi bişey. dedem içine bunu giyer üzerine normal kıyafetlerini giyince butun kıs üşümeden gezerdi

Yahu üste bi kazak,mont,kask altta bot ve jean bitti gitti beni ısıtıyo motor kullanmak.

ben ehrgün E-5'ten günde 60km gibi bi yol yapıyorumm.. kot olmadı.. kot içi içlik te üşütüyo (arasından rüzgar geçiriyo sonuçta.. yün mün..).. ama pantolonu alınca dünya varmış dedim... en azından windstopper içlik olmalı.. max 80milyon olsa ne yazar.. doktor vizitesi o kadar zaten ilaç hariç :)

Selam , bu gunlerde istanbulda işe mümkün olduğunca motor ile gidiyorum. montumdan acaip memnunum soğugu hiç hissettirmiyor. Ayrıyetten outdoor malzemesi satan bir dükkandan dağcıların kullandığı içlikten (ust) ve burna kadar gelen boyunluk aldım.(fiyatları oldukça makul) hafta sonları cıkacaksam giyiyorum. botları da yeni aldım. eskiden bacaklarım üşüyordu bu sorun çözüldü agmurluk giyince bacakların usumuyor tek sorun elller. (eldivenim richa ama dört mevsim) kışlık bir eldiven sorunu çözer gibi.

Kaliteli malzemeler kullanırsanız bırakın üşümeyi terleme durumuna gelirsiniz , 4 mevsim kıyafetler yerine kış için ayrı yaz için ayrı kıyafetler kullanılmalı , montunuzun kollarından ve boyun kısmından rüzgar almadığına emin olun , muhakkak kışlık eldiven kullanın .

Kisa kollu tisortumun uzerine normal deri mont giyiyorum...
Nolan kaskim ve Harley botlarim var...
REV`IT yazlik deri eldiven kullaniyorum... Sabahlari 10 derece falan oluyor. Bazen de sis...
Donmuyorum da usumuyorum da... Eldivenleri ozellikle yazlik aldim... Ellerimin hafif soguk olmasini terlemesine yeglerim de ondan... :wiinkk:
Ama bazi insanlar vardir ki ucan kustan nem kaparlar... Kedi gibidirler... :queen:
Motorun uzerinde sanki sobanin yanindaymis gibi hissetmek isterler... :santa:
Bazi insanlar da benim gibi soguk havayi severler.... :bounce:

Ama usuyorsan eger bir cozumunu bulmalisin... Yoksa hasta olabilirsin...

:king:

viper öyle hiç üşünülmez vallahi kardeşim,ne o öle
ben öyle giyinsem motor zaten zor taşıyo beni hiç gitmez vallahi :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben 3 derecede motorun başında montsuz eldivensiz 90la gittiğimi biliyom
daha fazlada basardımda motor o kadar gidiyodu
ama eve gittiğimde elimi hissetmiyordum :mrgreen: :flower: :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar