Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri Dersi Çözemediğimiz 2 Soru.

Merhabalar.Dönem sonu muhasebe işlemleri dersinin şu 2 sorusuna cevap bulmam gerekiyor.

Özellikle bu dersi görüp sorudan emin olan veya mesleği müşavirlik, muhasebe vs olan kişiler kesin bir şekilde cevaplarsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu forumda çözümlenemeyecek bir şey yoktur! Birazdan yağmur gibi gelir cevaplar birbirleriyle tartışırlar sonra ortak bir çözüme kavuşup birer çay içip kalkarlar.

11. soru: cevap "a" şıkkı: Karşılık giderleri (654 Karşılık Giderleri Hs)

Kağıtta yazılı olan ise: cevap "b" şıkkıdır. Ancak muhasebe kaydında görülen borçlu hesap numarası yanlış. Borç senetleri reeskont hesabının kodu 322 olmalıydı. Selamlar.

11. soru: cevap "a" şıkkı: Karşılık giderleri (654 Karşılık Giderleri Hs)

Kağıtta yazılı olan ise: cevap "b" şıkkıdır. Ancak muhasebe kaydında görülen borçlu hesap numarası yanlış. Borç senetleri reeskont hesabının kodu 322 olmalıydı. Selamlar.

Çok teşekkür ederim yardımınız için.

İlk sorunun cevabı a yani 654 karşılık giderleri hesabı.Dönem sonunda da kâr veya zarar durumuna göre 690 hesabına aktarılır.(Karsa borç zararsa alacak kısmına)
2.soru b olacak yalnız hesap kodu yanlış olmuş.120 alıcılar hesabına ait.Bende geçen dönem almıştım muhasebe-2 dersini BA ile geçtim.Ne gğzel ama sizde test heralde.Biz açılış bilançosu açılış yevmiye kaydı.5 tane soru ve genel kesin mizan düzenliyoduk.

Son düzenleme:
İlk sorunun cevabı a yani 654 karşılık giderleri hesabı.Dönem sonunda da kâr veya zarar durumuna göre 690 hesabına aktarılır.(Karsa borç zararsa alacak kısmına)
2.soru b olacak yalnız hesap kodu yanlış olmuş.120 alıcılar hesabına ait.Bende geçen dönem almıştım muhasebe-2 dersini BA ile geçtim.Ne gğzel ama sizde test heralde.Biz açılış bilançosu açılış yevmiye kaydı.5 tane soru ve genel kesin mizan düzenliyoduk.

Evet bizde test fakat test halini dahi yapamıyorum işin kötü yanı :mrgreen:

Sanırım sevmediğim için yapamıyorum.

Yardımın için teşekkür ederim. :)

DKN

görüyorsunuz değil mi neden motorcuların trafikte herkes den çok farkedilmesi gerektiğini :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar