Umarım bu kurye sorunları bir an önce çözülür.. Bu kask saçmalığını ilk kez duyuyorum bazıları itiraz et demiş o da çözüm değil ki işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde adamlar ertesi gün o kaskı takacak birini bulurlar.. Bi arkadaşımız kaska sticker yapıştırılmasından söz etmiş ki bu oldukça mantıklı görünüyor.. Ayrıca trafikte denk geliyorum bazı kuryeler gerçekten çok tehlikeli kullanıyo ve kırmızı ışıkta bekleyen kuryeye çok nadir rastlıyorum..
Birçok otomobil sürücüsü de onlardan şikayetçi ve ne yazık ki bu sürücülerin oldukça büyük bir bölümü onları (kurye) şeklinde ayırt edemiyor ve hepsini/hepimizi motorcu olarak algılıyorlar.. Onları ayırt edenlerde çoğunlukla trafikte kasıtlı olarak pislik yapıyorlar.. Geçen sene bir kurye kaza yapmış ben de motorla geçerken görüp durdum ambulansı çoktan aramışlar zaten.. Yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordum o da eğer yapabilirsem motoru işyerine götürmemi istedi.. Yaklaşık 8-10 dklık bir mesafe.. Götürdüm götürmesine ama o kadar kasıtlı pislik yapıldığına da o zaman şahit oldum resmen kasıtlı olarak sıkıştırıyolar, bi aracın yanından geçiçem tam geçişe başlarken adam önüme kırıyo diğer yandan geçeyim diyorum oraya kırıyo.. Bir kardeşimize yardım edeyim derken sinir hastası olacaktım

Benim bu konuda anlayamadığım olay şu ; Bu kuryelere bu şekilde davranan vatandaşlar eve siparişini söylediği zaman siparişi normal beklediği süreyi 5-10 dk aştığında neden bu insanlar kıyameti koparıyor ? Trafikte işte o senin sövdüğün kuryeler ve senin karnını doyurmak ve kendi ekmek parasını kazanmak için trafikte.. Kurumsal firmaların saçma sapan ticari çıkarlarıyla başladı bu muhabbetler.. Neymiş siparişimizi verdikten 30 dk sonra kapımızdaymış gelmezse parasını ödemiyormuşuz.. Kaç dakikada çıkıyo sipariş ? Trafiğin durumu ne ? Hava yağışlı mı ? Bunların birçoğu kimsenin umrunda değil.. Kurumdal firmalar rant için kimbilir daha kaç kişiyi öldürecekler ? Bu konuda elimizden geldiğince gerekli hassasiyeti bizlerin göstermesi gerekiyor diye düşünüyorum.. Şahsen yağmurlu havalarda bu kardeşlerimizi düşünerek sipariş vermemem gibi.. Sipariş verirken (ne kadar aç olursam olayım) aciliyeti yok demem gibi.. Firmalar rant sağlayacak birilerinin karnı 5 dk önce doyacak diye insan kurban edilmesi hoşuma gitmiyor.. Umarım bu sorun da bir şekilde çözülür..
Herkese kazasız ve keyifli sürüşler dilerim..