Dominar D400 (2023) Motorun Alt Tarafındaki Bazı Civata vs Yerleriyle İlgili Soru

Merhabalar, 2023 ağustos ayından beri dominar d400 kullanıcısıyım, ilk motorum.

Motorun son 1-2 aydır sesinde bir değişiklik oldu ve titreşimde hafif artış oldu, 20 bin km ağır bakımı sonrası biraz düzelir gibi olup sonra tekrar aynı olmaya başladı. Özellikle alt taraftan ses geliyordu ama her hız seviyesinde bu ses yok, titreşimin az olduğu yada pek hissedilmeyen seviyelerde stabil, bir zırıltı yok.

Bugün birkaç resim çekerek alt tarafını incelemek istedim ve şunlar hakkında bilginiz var mı, sizin motorda bu kısımlar ne durumda merak ediyorum.

Bu civata çıkmış ve arkaya doğru kaymış gibi duruyor sanki :)

g5qbr3p.jpg

--------------------

Bu resimdeki deliklerin boş olması normal mi :)

hadypug.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bitmeye yakın lastik de titreşim yapabilir, zincir ile ilgili de bir sorun olabilir.

Zinciri set olarak 15 binde DID 520-120VX3 Xring zinciriyle değiştirmiştim. 6500 km de şu an zincir.
Diğerini yetersiz bakımdan dolayı olsa gerek, erken bitirdim sanırım :sneaky:

Lastikler Pirelli MT 60 RS , 21 bin km de. 2023 Eylülde almıştım. Değişim zamanı geldi öyleyse :)
Galiba yine aynısı alacağım, karlı havalar haricinde sürmüştüm, yol tutuşu harika.

Motor şu an 21500 km lerde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış açıdan çekmişim resmi ya kusura bakmayın :) Bu açıdan bakınca bir sorun göremedim

sdmcm1c.jpg

Zırıltı sesi sürüş sırasında zaman zaman olsa da bu videoya göre bir sorun gözükmüyor gibi.

Bana detaylı temizlik lazım, önerebileceğiniz bir yer var mı ? Mesela zincir yağı vites değiştirme çubuğunun dibini mahvetmiş. Tamir setim falan yok henüz, uğraşasım yok haliyle sök tak :)

qibyzfj.jpg

Son düzenleme:
Her tarafının resmini çekmiştim kontrol sırasında 2 gün önce falan farkettim. Yan çanta demirlerinin ortasındaki şu demirin civatası düşüp egzoz borusunun yanına sıkışmış, düşen civataların yerine yenilerini takmıştım tabi, ilk resim birkaç ay öncesine ait :)

Meğer ses buradan geliyormuş :sneaky:

bqt2xb2.png

utn44ur.png

lastik bitmemiş lastik yok yok

Lastik hala kalitesinden ödün vermiyor, direniyor, kayma vs yok, yol tutuşu % 70 lerde bence, hissiyatıma göre tabi :) MRF lastiğine göre birkaç kat iyi durumda hala enteresan şekilde :D

Tabi sertleşmiş durumda, eski konforu yok, yakın zamanda değiştireceğim, bu sefer Diablo Rosso 3 falan alacağım. MT-60 RS de güzeldi :)

7e99i9o.jpg

Geçen serviste buradaki vidayı taktırmıştım ama yine düşmüş, bir zırıltı da buradan geliyor :D

Buraya takılacak vidanın ölçüsünü bilen var mı acaba

lastik de bitmiş bu arada ha.

Deprem nedeniyle herkese geçmiş olsun öncelikle. Bir önceki resimdeki vidayı serviste takacaktık fakat depreme yakalanınca yalan oldu, gün sonuna doğru lastik işini hallettim. Sadece o vidadan kaynaklı zırıltı kaldı, tekerden kaynaklı titreşim / ses vs de gitti 😇

4i9yvve.jpg

pkh9ipd.jpg
bxn30g7.jpg

Lastiği güncelledim, Diablo Rosso 3 e geçtim. MT 60 RS gibi bunun da yol tutuşu süper. İlave olarak gidon tepkisi daha seri karşılık buldu, gaz tepkisini yola daha çabuk yansıtıyor, motorun karakteri değişti :love:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar