Dominar 400 top case şase çatlama

Arkadaşlar iyi forumlar,
Bazı kişilerde topcasin ağırlığından dolayı şase çatlattığını duydum yaşayan varmı her topcase takan yaşıyormu 2. El dominar alırken şasenin çatlayip çatlamadığını kontrol etmeye gerek varmı ve topcase önerilerinizi alabilirmiyim?

Motosikleti
CB750A
çanta demiri ağır çantalarda kırılıyor o yüzden yandan destek atıyorları duydum.
dominar konusunda cabbar diye aratırsan bulursun sanırım

Motosikleti
Yamaha XSR700
Arkadaşlar iyi forumlar,
Bazı kişilerde topcasin ağırlığından dolayı şase çatlattığını duydum yaşayan varmı her topcase takan yaşıyormu 2. El dominar alırken şasenin çatlayip çatlamadığını kontrol etmeye gerek varmı ve topcase önerilerinizi alabilirmiyim?
Ben ve 2 arkadaşımda dominar varken, ben çanta takmadım. Diğer 2 arkadaşımda çanta vardı. 2sinin şasesi de kaynaklı. Destekli olanlar kırmıyor diyorlar ama bilemiyorum

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çanta demiri altına takılan destek demirleri var, Cabbar ustada var. Desteksiz olunca yapar.

Motosikleti
D400
arka seleyi cıkartıp çatlak durumunu sorabilirsin.

stoktan gelen canta demirine alttan destek ile ayaklıga bağladm bu olay yaşanmasın diye tavsiye ederim.

Arkadaşlar iyi forumlar,
2 kez canta demirini vidalandigi yer kirildi incecik boruya takmislar mukavemetsiz. En son kaynakla iyice doldurdum aralara parca kaynattim oyle sorunu cozdum ins tekrar kirilmaz sorunlu parca orasi

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Arndiol söylediği gibi arka sele açılıp kontrol edilebilir, işlem varsa farkedersiniz. Kırılmaması için Bursa Ali Cabbar usta; yandan destekli demiri kendisi üretiyor, gayet sağlam. Topcase ATK 45lt kullandım ben yine Cabbar ustadan, dominar çok büyük bir motor değil, fazlası sakil duruyor bence 45'lik ideal.

Motosikleti
D400
valla 37 litreye geçtikten sonra hiçbişiyimi sıgdıramasam da şekil olarak çok hosuma gitti kücük olması.

evet ali cabbar usta güzel ancak sağlam olsun diye bazı parçaları fazla kaba duruyor. yine de sağlamlık açısından tercih ederim.

orjinal canta demirine alt destek demiri aldım; o gayet hoş ve kibar.

bi de yan çanta demiri alacaktım da çok cirkin üretmiş :D

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Ben bu D400 lerin orijinal yan demirlerini çok beğeniyorum ama kompozitmiş galiba onlar da dayanıklılığı bilmiyorum, şeklen çok güzel. 0 Km lerde üzerinde gelmiyor mu Arndiol yanlış mı biliyorum?

Motosikleti
D400
Ben bu D400 lerin orijinal yan demirlerini çok beğeniyorum ama kompozitmiş galiba onlar da dayanıklılığı bilmiyorum, şeklen çok güzel. 0 Km lerde üzerinde gelmiyor mu Arndiol yanlış mı biliyorum?

yok yan canta demirleri gelmiyor; sert plastikmiş bana söylenene göre.

bir de kuralkan sagolsun her parçasını ayrı satıyor, somununu vs. herşeyini parça parça alman gerekiyor o da ek masraf

üstüne bir de heybe canta için; üstüne çanta takamıyorsun içe vurmasın diye işe yarıyormuş sadece.

ama tasarımı güzel cidden.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z

Bunları kullanın biri olarak cevaplayayım. Üzerinde yazı olan parçalar kompozit plastik. Kuralkan Yedek Parça Satış Sitesi üzerinden tüm parçaları tek tek seçerek alabiliyorsunuz. İlginç bir şekilde set olarak satmıyorlar. Üzerine de 500 tl kargo ücreti alıyorlar. Montajı basit, kendiniz yapabilirsiniz. Yukarıda kalan uçlar çanta demirine aşağıdaki uzun kısım ise arka peglerin yanındaki yuvalara takılıyor. Sağlamlığı biraz artırdığı söyleniyor. Yine de topcase kullanacaksanız fazla ağırlık yüklememenizi tavsiye ederim. Topcase takacaksanız arkadaki mini sisibarı çıkartmanız gerekiyor.
Eğer ağır taşıyacaksanız GP Kompozit'in arka çanta demiri var. Bu demirin ağır taşıması harici bazı handikapları mevcut. Demirin yapısı gereği tutuşu biraz değiştiriyor. Köşeli olduğundan çıplak elle motosikleti demirden tutarak yaptığınız manevralarda elinizi acıtabilir. Yan çanta demiri montajı yapılamıyor. Diğer üreticilerin yan çanta demirli arka çanta demirleri de mevcut ama ben deneyimlemedim.
Orijinal demiri harici arka çanta demiri taktığınızda ise zaten ağır olan motosiklet daha da ağırlaşmış oluyor.

Motosikleti
D400
Bunları kullanın biri olarak cevaplayayım. Üzerinde yazı olan parçalar kompozit plastik. Kuralkan Yedek Parça Satış Sitesi üzerinden tüm parçaları tek tek seçerek alabiliyorsunuz. İlginç bir şekilde set olarak satmıyorlar. Üzerine de 500 tl kargo ücreti alıyorlar. Montajı basit, kendiniz yapabilirsiniz. Yukarıda kalan uçlar çanta demirine aşağıdaki uzun kısım ise arka peglerin yanındaki yuvalara takılıyor. Sağlamlığı biraz artırdığı söyleniyor. Yine de topcase kullanacaksanız fazla ağırlık yüklememenizi tavsiye ederim. Topcase takacaksanız arkadaki mini sisibarı çıkartmanız gerekiyor.
Eğer ağır taşıyacaksanız GP Kompozit'in arka çanta demiri var. Bu demirin ağır taşıması harici bazı handikapları mevcut. Demirin yapısı gereği tutuşu biraz değiştiriyor. Köşeli olduğundan çıplak elle motosikleti demirden tutarak yaptığınız manevralarda elinizi acıtabilir. Yan çanta demiri montajı yapılamıyor. Diğer üreticilerin yan çanta demirli arka çanta demirleri de mevcut ama ben deneyimlemedim.
Orijinal demiri harici arka çanta demiri taktığınızda ise zaten ağır olan motosiklet daha da ağırlaşmış oluyor.

takan birisi olarak size sorayım o zaman.

bende orjinal canta demiri var, üstüne 37 lt gp topcase somun vida vs. montajlı olarak taktım bu nedenle arka sissy bar duruyor. alt tabla kullanmadım.
Orjinal demire destek amaclı ayaklık destek parçası aldım saglamlaştırdım.

kuralkandaki bu yan canta demiri bu durumda takılır mı? destek demiri işi bozar gibi geliyor.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Baklava dilimi olan yerler açıktaysa takabilirsiniz. Bendekinin bir resmini çekeyim daha iyi belli olur. Ben de Maxem'in 45 lik çantasını taktım. Maxem SL 45 olması lazım. Bendeki çantada sırt dayama yeri var. Bundan dolayı sisibarın çıkması gerekmiş olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

rr3si4z.jpg

jc7jwv4.jpg

hpghunb.jpg

fpoi5bk.jpg

8tp7bab.jpg

opthnu3.jpg

9telzel.jpg

7qbyevo.jpg

bhsz0qc.jpg

Hem çantalı hem çantasız görüntüleri eklemeye çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar